Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 Witam. Pobrałem sobie jakiegoś moda, nazywa się "ARSENAL RC1" i był tylko 1 filmik na yt, a tutaj chyba nie ma żadnego tematu na temat tego moda. To tu napiszę. Generalnie to wpakowałem gamedata do gry, odpaliłem grę, error. Tu jest log: A tu jest link do strony z modem, na MODDB: https://www.moddb.com/games/stalker/addons/the-arsenal-rc1-mod-by-alif xray_sztychowka.log Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 W folderze rus (...gamedata\config\text\rus) brakuje pliku ui_st_pda.xml. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 @Anton GorodeckiNo tak... tylko tu jest ten problem, że go nigdzie nie ma. Dawca pewnie też się nie znajdzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 @Dr_Sztychowka Ten plik jest na pewno. Tylko że w podstawce. Czy ten minimod jaki pobrałeś, ma w gamedacie katalog text, a w nim kat rus z plikami? Bo chyba bez kat pol się nie obejdzie. Taka kopia tego rus przemianowana na pol. No i plik localization trzeba będzie dodać. Tu masz ten plik z naszej podstawki. ui_st_pda.xml Jednak przypuszczam, że przy kolejnym wylocie będzie brakowało innego pliku. Nie znam tego pobranego mini moda, ale na czuja, to potrzebny będzie cały polski kat pol. A gdybał nie będę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 6 minut temu, kondotier napisał: Jednak przypuszczam, że przy kolejnym wylocie będzie brakowało innego pliku. Nie znam tego pobranego mini moda, ale na czuja, to potrzebny będzie cały polski kat pol No i zaś zgadłeś... teraz co innego... ui_st_mm_mp.xml, coś takiego xray_sztychowka.log a to czasem nie psuło gry, dlatego że mam polską wersję? zaraz, ja wogule nie mam żadnego pliku "rus" w plikach cienia Czarnobyla, podeśle mi ktoś jak ma? cały folder najlepiej. Jak by co to ja to wiem, bo rozpakowałem plik gamedata.dbb, tam są pliki z spolszczeniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 @Dr_Sztychowka Ten mod na pewno ma wiele opisów sprzętu, może nowe nazwy NPCów i jakieś nowe dialogi. Jak na takim czymś nie wylecisz, to na pewno będzie to w robalach. Takie zwyczajne wrzucanie rus moda na polską podstawkę zawsze się tak kończy. A pogodzenie ognia z wodą, wymaga sporo roboty. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 @kondotierNo tak... Też to trochę jest takie naprawianie w ciemno, jak tylko ja to tak widzę, że z 4 osoby grają/grały na tym modzie. Pewnie po prostu ludziom to samo się dzieje i dlatego nikt nic na ten temat nie pisze. I dlatego autor moda już z 5 lat zapomniał o naprawie moda, dzięki za pomoc . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 @Dr_Sztychowka Jeśli grają Rosjanie, to nie dziwota, że nic się nie dzieje. Ich podstawki i mod są spójne. Jak postawisz go też na rus podstawce, to problemów nie będzie. Dasz radę grać po rosyjsku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 Teraz, kondotier napisał: Dasz radę grać po rosyjsku? No nie bardzo, literki tylko znam, ale też, ten mod daje tylko nowe bronie a nie zmienia fabuły a pamiętam fabułę cienia czarnobyla na pamięć . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 @Dr_Sztychowka No to nic nie poradzę. Może jakiś zwolennik podmiany broni też z niego skorzysta i przy okazji zrobi paczkę plików niezbędnych dodatkowo do płynnej gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 @Dr_Sztychowka wyciąganie takiego "cuda" i liczenie, że się pogra bezproblemowo to raczej nienajlepszy pomysł Jak ci zależy tylko na giwerkach to może spróbuj modów, które były trochę ogrywane Np: Był nawet spolszczony. Jest też Radiophobia 2 ale po angielsku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 @tom3kbNo tak, można by było ale mi się wydaje że to taki protoplast Dead air. Oglądałem kilka filmów i bardzo podobny, dzięki za radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 21 minut temu, Dr_Sztychowka napisał: @tom3kb ale mi się wydaje że to taki protoplast Dead air. No ale mówimy o weapon packach do Cienia? Bo jak do Zewu to masz pełno do wyboru i znajdziesz bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Sztychowka Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 8 minut temu, tom3kb napisał: No ale mówimy o weapon packach do Cienia? Teraz akurat mówiłem o radiophobia 8 minut temu, tom3kb napisał: Bo jak do Zewu to masz pełno do wyboru i znajdziesz bez problemu. Tak, wiem, miałem misery, wykwintny weapon pack itd., później zainstalowałęm TAZ, akurat ten nie zadziałał, a później próbowałem shoker weapon pack ale żaden link nie działał... Akurat w temacie zewu, to tu mam, mnie bardziej interesuje cień Czarnobyla, o wiele lepsza fabuła jak dla mnie. Akurat, możemy kończyć temat, bo sam teraz robię retexture broni do cienia czarnobyla, jak mnie umysł nie ograniczy to nawet zacznę coś z modelami(meshami) broni, a jak już za dobrze będzie, co raczej nie nastąpi, to zacznę dodawać nowe bronie. Ale do tego też trochę wprawy trzeba mieć . Także, dziękuję za rady . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 Moda znalazłem tutaj: Instalujemy na CCz 1.0004. Paczka z modem + zmieniony localization.ltx oraz dodane pliki PL z polskiej podstawki do pobrania stąd => UWAGA: nazwy broni oraz opisy schowków są w j. rosyjskim (czyli w "krzaczkach"). 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted July 26, 2020 Report Share Posted July 26, 2020 Bez wątpienia grałem w tego moda. Poznaję po wyglądzie. W tamtych czasach był to fajny mod. Jednak dodaje TYLKO broń, dlatego znacznie lepiej było zagrać w jego wersję przystosowaną do moda Oblivion Lost 2.2 w którym był śpiwór i inne dodatki niewystępujące w czystym Cieniu Czarnobyla. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts