Gość Diegtiariow Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Nazwa: Голос: Эпизод 2 Twórca: Иван Иваныч Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data premiery: 30.07.2020r. Autor spolszczenia: OPIS: Spoiler Wydarzenia rozgrywają się na słabo zbadanym wschodzie Zony. Stalker o imieniu Rezon (Резон), pracujący dla Barmana, wyruszył tam w poszukiwaniach zaginionej grupy naukowców. Czy może on przeżyć i osiągnąć cel lub zginie od nowego horroru Zony, to zależy tylko od niego. Czytać obowiązkowo: - W modzie zrealizowano ficzer na naboje na pasie i możliwość snu przez inwentarz (można nie czekać na noc, a pospać (w jednym z kwestów przyda się)). - Jeśli NPC utknął lub się zawiesił - zapisujemy i wczytujemy ten zapis. - Mod przeznaczony tylko dla gry ze statycznym oświetleniem. - W modzie są 4 końcówki. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Foldery gamedata, user_golos i plik fsgame wrzucamy do folderu z grą. LINK DO POBRANIA: Spoiler MOD: Cloud.mail.ru: [KLIK] ŹRÓDŁO: ap-pro.ru stalkermod.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @kamil190 Mamy na forum 1. część tego moda? Bo jakoś go nie kojarzę. Szukajka milczy. Bo jeśli nie ma, to można go znaleźć tutaj i wstawić dla kompletu. Ma pozytywne oceny, mimo krótkości. Spoiler https://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_mini_modifikacii/modifikacija_golos_ehpizod_1/137-1-0-2944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 @kondotier Pierwsza część jest na forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 i nawet grałem w niego, ale nic nie pamiętam. . Potrzebna mu lepsza wstawka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) Głos - Epizod 2 - 2868 Mb po rozłożeniu, potem zagram bo jest za gorąco na gry. readme_ge2.txt Edytowane 31 Lipca 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Nie ma jeszcze filmików z cz.2, ale aby można było zagrać, warto przypomnieć sobie co było w cz.1. https://www.youtube.com/watch?v=kHhqa8x0v2o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 53 minuty temu, kondotier napisał: Potrzebna mu lepsza wstawka. No trzeba zrobić jak już druga ma ładny temat. Mam zanotowane na po weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Mod pobrany i uruchomiony. Wykorzystałem rosyjską podstawkę. Przy uruchamianiu od razu wylot. W Fatal wskazany plik ze znakami zapytania w nazwie. Dla mnie sprawa oczywista. Pliki moda opisane grażdanką. Rozwiązaniem w takim przypadku u tych którym taki fatal wystąpi jest ich usunięcie. Załączam wykaz plików do usunięcia. Sugeruję, aby po pojawieniu się pierwszego Fatal, zrobić to hurtem. Można też przed pierwszym uruchomieniem, bo są to zbędne kopie plików. Pliki do usunięcia.txt Po uruchomieniu moda, pojawiamy się na jakimś moście. Z takim wyposażeniem i zadaniami. Mapa utwierdza nas, że jesteśmy na Topielach i pokazuje gdzie mamy dotrzeć. Ale nie bez pierwszych przeszkód. Spoiler Ale też można od razu coś znaleźć. A w obozie stalkerów trzeba porozmawiać z każdym z nich. Od każdego coś innego. Amunicja musi być na pasie. Nie pokazuję oddzielnie HUDu, bo jest na wstawionych zrzutach. Jeszcze nie jadłem, więc nie wiem, czy mamy animację jedzenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 PODBICIE TEMATU: Pograłem sporo i muszę przyznać, że łatwizny nie było i że się nie nudziłem. Topiele częściowo zmienione, nic nie było na pamięć. Druga lokacja o nazwie "Zakład" kompletnie nowa, tak na powierzchni jak i w podziemiach. Ale przebrnąłem przez nie. Zadania na lokacji zakładowej jeszcze nie dokończone, więc zamknięcie będzie dopiero jutro. A teraz jeszcze kilka zrzutów tak z topieli jak i z Zakładu i podziemi. Topiele Zakład. Podziemia Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Początek gry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Kilka zrzutów z nowych lokacji. Spoiler I filmik innego autora. Całość gry. https://www.youtube.com/watch?v=KPS5hll7Cr4 https://www.youtube.com/watch?v=F91z14DCe6A https://www.youtube.com/watch?v=Kq9w-SXyiqU Jestem już na trzeciej lokacji, czyli 1 z 4 finałów blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Z KONIECZNOŚCI SAM POD SOBĄ. No i mod ukończony. Wiedząc, że ma kilka zakończeń, starałem się je odnaleźć. Czy mi się powiodło, trudno zgadnąć. Ale dwa różne mam na pewno. A było tak. Na przeszkodzie wykonania zadania kwestowych naukowców i Chemika stanęli Najemnicy z byłej Świadomości-Z. Kiedy przyjąłem ich ofertę, pojawiły się napisy informujące o dalszych losach Rezona i Strefy. Kiedy im odmówiłem, zginąłem. Więc w powtórce zamiast rozmowy były już kule i dalszy ciąg rozmowy z Chemikiem. Poszedłem uruchomić przekaźnik. Powrót rozmowa i ... ... i psi twór jednak poraził jego świadomość, i spowodował samobójstwo. Zgodnie z zaleceniem włączyłem za niego urządzenie. Szybka ucieczka w bezpieczną strefę, ale dopadła mnie emisja. W ukryciu walka z pijawkami i auto teleportacja do uczonych. Pretensje uczonego, po co wyłączyłem i znów napisy o losach GB i Strefy. Wgranie wcześniejszego zapisu, śmierć Chemika i ucieczka bez włączania ustrojstwa. Też emisja, też pijawki i też auto teleportacja. Te same pretensje i napisy. Problem w tym, że wszystkie te napisy są pisane czcionką "Strielok", dlatego trudne do przeczytania w czasie gdy się wyświetlają. Tak, że nie powiem czy miały inną treść. W każdym bądź razie, nareszcie mod, z nową, logiczną i ciekawą fabułą, na nowych lokacjach. Nie ma powtórki z rozrywki. Na pewno wart jest zagrania. Popatrzyłem w pliki moda, aby ocenić co jest do tłumaczenia, ale wyszedł problem. Mimo, że mod nie wykorzystuje nic z podstawki, ma wszystkiej jej tekstowe pliki, w których przy pobieżnym przeglądaniu nie znalazłem tego, co dotyczy moda. Najprawdopodobniej, jak to już spotkałem, treści dotyczące moda są dodane do plików podstawki. Może jednak ktoś się zdecyduje na przetłumaczenie. Mod absolutnie nie powiązany z Epizod 1, może być tłumaczony sam. Zrzuty z finalnej rozgrywki. Spoiler W dzień. I w nocy. Gołym okiem. I przez noktowizor. Zombi wprowadzony w anomalię, szkoda śrutu. I tego skutki. Dwa widoki z wysokości wież. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Trochę czasu od premiery już przeleciało, ale mod daje radę. Tymczasem doczekał się wersji 1.1 i solidnego fiksa, mimo, że krótkometrażówka. Wszystko to do znalezienia w linkach w #1, a jedna rzecz warta spojrzenia. Otóż jest TAM fajny PNB wstawiony przez 4udik - link do ściągnięcia poniżej. Spoiler Улучшенные приборы ночного видения(Любая версия) От: 4udik Ссылка: https://cloud.mail.ru/public/5F7r/4zbsLyGSv Inna sprawa, że te pliki podmieniają oryginalne podstawki - tak, że można się tym zestawem posługiwać w innych modach na bazie SoC, w spojlerze np. różnice w modzie Создание в тумане , efekty od 4udik na samym dole: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Witajcie, wie ktoś gdzie znajdę dokument wojskowy nr. 1 ? Dwójkę znalazłem w katakumbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 @Marek 25 O to chodziło? KLIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 @Agrael Tak, ale już znalazłem te dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek 25 Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Ograłem już moda i mogę powiedzieć, że jest lepszy do części pierwszej mimo kilku wylotów do pulpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi