Provokator Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Chciałem wam pokazać filmik który zrobiłem o Czarnobylu. Są zdjęcia ale brak opisów. ;-) Oglądajcie w jakości HD. http://www.youtube.com/watch?v=suSngEpnfrw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Zdjęcia ciekawe, ale muzykę powinieneś zmienić, o ile YouTube znowu jej nie zablokuje. Polecam coś strasznego, wzruszającego, niepokojącego. Połączenie skomplikowane, ale jak najbardziej możliwe do zrealizowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas001 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Najciekawsze jest to,że na wszystkich fotkach czy filmach Prypeć wygląda jak po przejściu tornada,a przecież te wszystkie zniszczenia dokonali w 90% ludzie.Mimo,że oficjalnie to strefa zamknięta i przepustki stałe ma niewiele osób a grabież i zniszczenie kwitnie w najlepsze-fakt,że opuszczone domostwa niszczeją stokroć szybciej ale bez przesady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Provokator Posted February 28, 2009 Author Report Share Posted February 28, 2009 Trochę też wojsko naniszczyło szukając ludzi którzy mogli zostać po ewakuacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas001 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Wojsko też ludzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 A promieniowanie też robi swoje. Jeśli ktoś zna się na chemii, to bardzo dobrze, ale liczą się też fakty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Provokator Posted February 28, 2009 Author Report Share Posted February 28, 2009 Ja cie zrozumiałem że Ci ludzie którzy odwiedzają to miejsce. Zwą się turystami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas001 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 A promieniowanie też robi swoje W kwestii flory i fauny w pewien sposób na pewno,ale budynków raczej nie niszczy.Wszystko inne niszczy wilgoć,stad tez sarkofag jest dziurawy jak durszlak do makaronu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Provokator Posted February 28, 2009 Author Report Share Posted February 28, 2009 Ludzie raczej nie niszczyli budynków (konstrukcji) bo po co. Prędzej wnętrza, powybijali okna etc. Budynki wyglądają jak wyglądają stoją puste od 1986 roku także niema się co dziwić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bas001 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Pisząc zniszczenia mam na myśli pojęcie ogólne,fakt że budynki stoją całe to niczego nie zmienia-stalkerzy rozszabrowali wszystko inne co się dało,gruz jak widać nie jest towarem chodliwym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert115 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 http://mojasd.ovh.org/ghosttown/chapter1.html Naprawde polecam. Ja nie moglem sie oderwac od ekranu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killer84 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Naprawde polecam. Ja nie moglem sie oderwac od ekranu. Faktycznie, to jedna z najlepszych stronek o Czarnobylu, jakie w życiu widziałem.stalkerzy rozszabrowali wszystko inne co się dało,gruz jak widać nie jest towarem chodliwym. Na odwrocie książki Strugackich widnieje napis : "*Po katastrofie w Czarnobylu osoby, które próbowały plądrować okolice elektrowni, określane były także mianem stalkerów" Zastanawia mnie, czy to prawda, a jeśli tak to co oznacza słowo "stalker" po ukraińsku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Zastanawia mnie, czy to prawda, a jeśli tak to co oznacza słowo "stalker" po ukraińsku? Wątpię, żeby było to słowo po ukraińsku. Prawdziwi stalkerzy nie mają niczego wspólnego z grą. Stalker w wolnym, acz niezbyt dokładnym tłumaczeniu, to plądrownik (mało kto pewnie słyszał o tym słowie), tropiciel lub natręt - i to najbardziej pasuje do tej sprawy. Osobiście połączyłbym razem wszystkie moje tłumaczenia. EDIT: Wiem, teraz już wiem... Łącząc te słowa, wygląda na to, że stalker to szabrownik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midgard Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Na muzykę pasowałoby "requiem for a dream" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ten utwór został wykorzystany w naprawdę wielu filmikach o Czarnobylu. Teraz ja coś szykuję i może kiedyś zamieszczę swój film. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midgard Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Fakt, motyw wykorzystany bardziej niż .............., ale jest tak zajebisty że aż nieśmiertelny. Kolega się pohamuje odrobinę-bas001 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ej kolego nie zagalopowałeś się przypadkiem na tym forum są czasem młodsi użytkownicy nie tacy dorośli jak ty (16 lat) powściągnij się jeżeli możesz. sorki za off. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiedia Cezar Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 http://mojasd.ovh.org/ghosttown/chapter1.html Naprawde polecam. Ja nie moglem sie oderwac od ekranu. To jedno z lepszych - jestem pod wrażeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts