Agrael Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 03.11.2007 r. Autor: Russo aka Cabrabro/speed Autor spolszczenia: @rzambol OPIS: Spoiler ABC Inferno to jeden z pierwszych modów, jakie ukazały się na platformie Cienia Czarnobyla, a jego jedynym założeniem jest urozmaicenie rozgrywki. Cechy moda: nowy interfejs oraz ikony, przywrócono wycięte mutanty, lekko zmienione PDA, nowe tekstury dłoni u protagonisty, freeplay po ukończeniu gry, usprawniona sztuczna inteligencja, możliwość snu dzięki śpiworowi, więcej miejsc na pasie, możliwość aktywowania portali za pomocą specjalnego artefaktu, możliwość zbierania pieniędzy ze zwłok, 3 rodzaje noktowizora, nowe efekty wskutek napromieniowania bądź krwawienia. GALERIA: Spoiler Prezentacja rozgrywki: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Cień Czarnobyla 1.0004. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda (gamedata, bin) umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. Dodajemy spolszczenie moda (gamedata). 4. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Nasz serwer - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Źródło: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 To co tutaj wrzuciłeś to stara wersja Inferno były nowsze wersje, ale linki zaginęły w głębinach internetu. A Inferno II (kontynuacja moda) upadła (śledziłem tego moda bo był naprawdę świetny) twórca moda zaginął i nie odzywa się od roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Wszystko już poprawiłem i wstawiłem. A co do INFERNO 2...niestety, mod rzeczywiście upadł i go nie ujrzymy a szkoda bo był bardzo ciekawy..szczególnie podobało mi się PDA. Oto link dla ciekawskich na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Kiedyś miałem Linka do 2 Z stalker.filefront.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Znalazłem w sieci link związany z tym modem. Jest to dodatek do podstawki ABC...Nie jest to zadna nowość, ale może ktoś będzie chciał spróbować... ABC Inferno 1.4 (beta) Final Extreme Addon.zip...http://www.mediafire.com/?jrjz0zmewnm Podstawka SoC Patch 1.005 + Inferno PL + ABC Inferno 1.4 (beta) EXTREME Addon Inna opcja gry to...ABC Inferno PL i Atlas Spawn Menu. Ostatnie nowości to...inferno 4... http://depositfiles....927tgj?redirect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 A ja znalazłem zaktualizowaną wersję moda ABC Inferno z końca 2010 roku. Działa na patchu 1.0004, wielkość 90,54 MB. Strona z modem - http://ap-pro.ru/forum/35-411-1 Opis, screeny i download na ww. stronie. W wolnej chwili pobiorę moda i wszystko dokładnie opisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Gram w nią i niestety mam problem, a mianowicie nie mogę podejść do Woronina, by pobrać zadanie bo wylatuję na pulpit...cztery razy to mnie spotkało...w logach pokazuje na dwa pliki tj. 001B:014F105B xrLUA.dll, 001B:04F6185A xrGame.dll...co tu można zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Kiedyś, dawno temu grałem w moda ABC Inferno i też miałem problemy z gen. Woroninem. Wtedy pomogło mi to: 1. W pliku gamedatascriptsabc.script w linii 3627 - zamienić: if fac == "dol" then fac_npc = ban[math.random(5)] na if fac == "dol" then fac_npc = dol[math.random(5)] 2. Do pliku gamedatascriptsbar_dialogs.script wkleić ten text (najlepiej na samym końcu): function dont_have_rg6(first_speaker, second_speaker) return first_speaker:object("wpn_rg-6") == nil or not has_alife_info("mil_svoboda_rg6_gain") 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Poszukuję atlas spawn mod do inferno mod. Jeżeli takowy istnieje to proszę o link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Proszę - oto temat z linkiem działającym. 6,9 Mb: http://www.gamewatcher.com/games/s-t-a-l-k-e-r-shadow-of-chernobyl/downloads/last?key=HmgQ6m4Nm-0fFrJio99wO4fMgi1oIw6-SlWCOlMHaygNrB3MUP-rif6Wd4uk%0APDEn%0A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 ABC Inferno + Оружейка от Moonlight1986 - ABC Piekło + broń wszelaka od Moonlight1986 Аutor: TheStrelok220 Data wyjścia: 28.11.2016 Platforma: Cienie Piołunu 1.0004* http://stalker-mods.clan.su/load/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/abc_inferno_oruzhejka_ot_moonlight1986/5-1-0-1692?w9g2bvf Stąd pobieramy: https://cloud.mail.ru/public/EzYa/edckTNXFb Jest to najnowsza przeróbka w/w moda od 3vtiger i jest w wersji beta więc możliwe są wyloty, język rosyjski, w skład wchodzi - abc inferno, spełniacz życzeń(nie wiem co to jest, może spałner?) oraz paczka broni od w/w Moonlight1986. Co zwróciło moja uwagę w tej wersji moda: Pełno nowej i w wielu wersjach broni, pancerzy, masek, poruszamy się po lokacjach poprzez portale - bez ograniczeń oraz jeśli znajdziemy super jakiś tam artefakt to tworzymy własne portale, można być na Czausie i z niego się wrócić bez wnikania w fabułę, nóż, kusza, kasa z trupów, wszystko zrobione in plus dla graczy oraz!!! "Czarny bełt", Super Gauß, Fn2000, Vintorez, G36, LR300 и Czaser - jako tzw. "Broń radioaktywna" ?! Ogólnie tak "na oko" jest ze sto większych pozytywnych dla graczy zmian w modzie, pobrałem i zagram. * Starałem się wytłumaczyć dosłownie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 2 godziny temu, vidkunsen napisał: ABC Inferno + Оружейка от Moonlight1986 - ABC Piekło + broń wszelaka od Blasku księżyca/księżycowego blasku/ 1986 Co Ty odpierdzielasz @vidkunsen? Moonlight1986, to nick autora, a Ty to tłumaczysz? 2 godziny temu, vidkunsen napisał: Platforma: Cienie Piołunu 1.0004* 2 godziny temu, vidkunsen napisał: * Starałem się wytłumaczyć dosłownie. Lepiej się nie staraj, bo wychodzą głupoty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mógłby mi ktos napisać, jak w tym modzie wyłączyć ataki (przykładowo) Najemników na teren Powinnosci? Przeglądałem plik db.scipt (można w nim zmienić pare rzeczy np. po zmianie "off" na "on" przy odpowiednim zdaniu, można było dołączyć do jakiejs frakcji), ale nie znalazłem tam zdania odpowiadającego za wyłączenie wojny frakcji. Proszę bardzo o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Witam. Czy ktoś łaskawie podpowie łopatologicznie jak w tym modzie wstawić polskie litery, bo dialogi są po polsku a litery angielskie,Nic nie daje podmiana pol z ang w pliku localization.itl.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 ??? A litery angielskie to nie takie same jak polskie O co chodzi w ogóle? Brak polskich znaków czy co? @edit Ja tam w nim nie widzę spolszczenia, dawno temu go uruchamiałem. Tam chyba część rzeczy z podstawki jest po polsku, a te dodane do moda po angielsku. W readme niby jest opisane co trzeba robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tak, tylko, że pliki readme też po ang. Proszę o podpowiedź.Pozdrawiam. wyskakujące dialogi ( litery ) i wszelkie opisy są po angielsku. Dialogi same w sobie są w języku polskim.Chodzi o zmianę z liter ang na polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 No nic nie zrobisz jeśli nie były spolszczone Część rzeczy będziesz miał po polsku, część po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 @Arni68 - ten mod, to porzucona przez jego autora staroć. A nasz kolega vidkunsen miał okres, kiedy uszczęśliwiał nas takimi starociami. Jeśli chcesz zagrać w moda, który tylko trochę zmienia fabułę podstawki, albo wcale, a nastawiony jest na zmiany graficzne i dodanie nowych broni, to jest ich sporo. Będziesz miał w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni68 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ok. Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszman Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Mam pytanie dlaczego ten mod jest po angielsku skoro napisane było że jest ze spolszczeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Znalazłem link do ABC Inferno z naszego serwera, ale jest problem - spolszczenie najprawdopodobniej nigdy nie było wrzucone do naszej pobierlani. Mod jest dostępny tylko w wersji angielskiej. Szukałem w necie spolszczenia, ale wszystkie linki są padnięte. Wielka szkoda, bo to klasyk. Można powiedzieć, że biały kruk. Może ktoś z was ma u siebie spolszczonko i chciałby się podzielić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Agrael mam ABC Inferno to pewnie i spolszczenie tylko dawno nie byłem w domu, bo aktualnie siedzę na wsi to nie mam kiedy wrzucić ale chyba w przyszłym tygodniu te zgłoszone braki w spolszczeniach uzupełnię wreszcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 No wygląda, że to moje ABC Inferno to jest wersja bez PL ale np english, deutch itd. https://mega.nz/file/g1YHkQYL#AiOM3upK9FWTUxKhky3KyUiTPmmcNX3oSx1qf-sHjiI 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 @tom3kb To jest to samo, co na naszym serwerze. Tylko tak jak pisałem wcześniej - ktoś wrzucił moda do naszej pobieralni i zapewne przez pomyłkę dopisał PL. Udało mi się znaleźć spolszczenie na Chomikuj.pl. Co prawda są lekkie braki w tłumaczeniu, ale mniejsza o większość: Spoiler Być może spolszczenie zostało stworzone do starszej odmiany ABC Inferno. Ciężko powiedzieć, ale najważniejsze, że polonizacja jest już na naszym serwerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi