Fenix Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Tak jak w temacie, czy istnieją jakieś usprawnienia grafiki u dźwięku dla NS działające na patchu 1.04? Dodałem ReShade, ale ta grafika na monitorze 32" po prostu kłuje w oczy. NS na silniku OGSE jest tylko po rusku? Wersji angielskiej nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 26 minut temu, Fenix napisał: usprawnienia grafiki u dźwięku dla NS działające na patchu 1.04 Tekstury UHD dla NS 2016 z oficjalnej strony modyfikacji => https://www.amk-team.ru/forum/topic/13716-narodnaya-solyanka-2016-v-uhd/ Gdybyś natrafił w sieci na MNP Meshes, to nie instaluj ponieważ są problemy (wyloty) z modelami. 29 minut temu, Fenix napisał: NS na silniku OGSE jest tylko po rusku? Z tego co wiem jest tylko po rosyjsku. A nawet jeśli ktoś ośmielił się to przetłumaczyć na angielski, będzie to zapewne tłumaczenie maszynowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Mógłbyś wkleić jeszcze bezpośredni link do downloadu tych tekstur? Nie mogę znaleźć (cyrylica). Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Link do pobrania: https://drive.google.com/file/d/1wC1cXF0RyzV1HaaRL5USOV3VZ_YRJgy0/view Przed rozpoczęciem gry: w skrócie uruchamiającym grę wpisz parametr -noprefetch, nie instaluj dodatkowych modów graficznych (chyba, że jesteś zaawansowanym użytkownikiem), dzięki tej modyfikacji lokalizacja "Mroczny Parów" nie uruchomi się z powodu braku pamięci, dlatego aby tego uniknąć musisz przed wejściem do lokacji: wyjść z gry, skasować plik moda NS16UHD.xdb13, kontynuować grę, a jak tylko opuścisz lokację, wyjdź z gry i przywróć plik, dostosuj trawę wg jakości posiadanego PieCa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 problem braku pamięci w "Mrocznym Parowie" jest nie do obejścia? Rozumiem, że to nie kwestia braku pamięci RAM i VRAM, tylko adresowania pamięci samej 32-bit aplikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Jestem zdania, że samo "ulepszenie graficzne" tej lokacji zostało skopane. Jak łatwo zauważyć, w innych miejscach ten problem nie występuje. Twórca tego dodatku graficznego powinien zdecydowanie bardziej zoptymalizować/rozwiązać problem wylotów. Grając w wersję NS 2016 OGSR z dołożonymi teksturami UHD, wysoką trawą, Reshadem i modelami HD NPC-ów nie miałem w ogóle podobnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi