Skocz do zawartości

Misery Falk Mod 2.3

Gość Diegtiariow

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diegtiariow

85e54ae95d49.jpg

Nazwa: Misery Falk Mod 2.3
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Twórcy: Фалк Последний, JItters Shadow
Data premiery: 03.09.2020r.
Autor spolszczenia: 

Opis:

Pokaż ukrytą zawartość

Instalacja:

Pokaż ukrytą zawartość

Linki do pobrania:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródła:

vk.com
stalker-mods.clan.su/load/stalker_cop/stalker_zov_pripjati/misery_falk_mod_v2_3/1-1-0-5060

• 1 miesiąc temu...

Gram w tego moda. Mod w stosunku do czystego Misery jeszcze bardziej hardkorowy. System płatnych zapisów (500 rub) jest zwłaszcza na początku gry dużym utrudnieniem ( 500 rub to bardzo dużo zważywszy że części mutantów to średnio 250 RUB) co zmusza do powolnej gry. Dorabiamy się bardzo powoli, wszystko bardzo drogie. W tej wersji zona jest bardziej żywa - więcej stalkerów i mutantów. Więc można postrzelać. Drugim głównym źródłem utrzymania są PDA. W vanilijce jest ustawione 370RUB. Ja po parunastu godzinach gry zmieniłem ( katalog opcji gry) na najpładniejsze - 570 RUB za PDA, co trochę ratuje budżet. Rozczarowująca jest płatność za artefakty, które nie kosztują wiele, są trudne do uzyskania i to zniechęca za zbieractwem takowych. Najbardziej dochodowe jest wykonywanie zadań z podstawki Zewu Prypeci co moim zdaniem nie jest "seksi" i trąci myszką - właściwie to aby coś się dorobić to skupiłem się na wykonywaniu tych zadań. Bardzo mało rzeczy w trupach poza bardzo zniszczoną bronią i sporadycznie jakąś apteczką. Brak jedzenia , wody, innych rzeczy, naboje - bardzo rzadko. 

Nie fajne jest także to że nie można praktycznie używać broni nie swojej klasy. Snajper postrzela sobie AK ale tylko przez chwilę - broń się bardzo zużywa i staje się bezużyteczna. Dotyczy to też granatników podwieszonych.

Do przesady upierdliwe granaty. Bardzo mało lutu w schowkach. Schowki jak w podstawce Misery - szkoda że nie zmieniono położenia.

Co wciąga: trudne walki, wykorzystywanie "wspólnych" wypraw stalkerskich do zbierania zdobyczy. Walki są trudne i trzeba wykazywać się sprytem i wyrachowaniem.

Moim zdaniem mod na siłę utrudniony, a mozolne dorabianie się nowego kombinezonu szybko nuży ...

4/10

• Super 1
  • Dodatnia 2