Anton Gorodecki Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Platforma: Lost Alpha 1.5.0 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 20.09.2020 r. Autorzy: MrGroove i DP-Team Modyfikacja jest w fazie otwartej wersji beta, co oznacza, że mogą wystąpić pewne problemy techniczne. OPIS: Spoiler Po przebiciu się Striełoka do centrum Zony nastąpiła fałszywa cisza... Legenda Zony zaginęła wraz z Duchem. Główny protagonista po obaleniu mitu o Spełniaczu Życzeń szuka legendarnego "Klondike" - Doliny Artefaktów. Po drodze coraz częściej musi myśleć o swojej przeszłości, w wyniku czego odkrywa tajemnice, o których istnieniu nie miał pojęcia. Cechy moda: Zaszyfrowane schowki. Nowe mutanty: - Mimikra. - Świnia oraz Leszy z grafiki koncepcyjnej anulowanego S.T.A.L.K.E.R.-a 2 z 2011 r. - Fantazm. - Obserwator. - Pasożyt z normalną głową. - Tark. Nieliniowa nowa fabuła na minimum tydzień gry. Zaleca się czytać ze zrozumieniem informacje o zadaniach, aby móc je wypełnić. Zadania nie są typu "Zdobądź-Oddaj". Ulepszona sztuczna inteligencja w porównaniu z Lost Alpha. Zmienione charakterystyki mutantów, protagonisty, broni itd. Nowe ugrupowania. Losowe przemieszczanie się NPC po Zonie. Zmieniona pogoda. Teraz jest mroczniejsza, zmieniono także ambient (dźwięki otoczenia). Nowe modele NPC. Gra zbliżona do realizmu, w miarę trudna. Nowe anomalie. Nowe lokacje + zmienione stare. Odblokowane emisje. Artefakty pochodzące z dokumentów projektowych gry. Rozszerzony asortyment handlarzy. Cała roślinność jest wypalona, a otoczenie mroczne. Nowe cieniowanie i tekstury. Skryptowe filmiki przerywnikowe. Przywrócono statystyki artefaktów. Przywrócono psi-psa z jakiegoś powodu niewystępującego w Lost Alpha. Usunięcie nadmiaru nabojów z jakiegoś starego moda do CCz w celu wyeliminowania błędów typu "Not Enough IDs". Możliwość tworzenia własnych schowków. Zmieniony spawn. Nowe cząsteczki. Fizyka cząsteczek. I wiele innych drobnych zmian. F.A.Q.: Spoiler Czy mogę przejść modyfikację od początku do końca? Tak, możesz. Mam nieskończoną ilość amunicji, co mogę z tym zrobić? Wpisz w konsoli polecenie g_unlimitedammo 0. Którą wersję uruchomić - mieszaną czy zwykłą? Jaka jest różnica? Mieszana jest przeznaczona dla modderów. Graczom zaleca się uruchomienie zwykłej. GALERIA: Spoiler Zwiastuny z 2018 r. Spoiler Początek rozgrywki: INSTALACJA: Spoiler Modyfikacja w formie samodzielnej gry (tzw. repack). Modyfikację wystarczy rozpakować, dodać poprawkę zbiorczą i można grać. Jeśli twój komputer nie obsługuje DirectX 11, mod nie będzie działał. Sprawdź kompatybilność karty graficznej. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Yandex (Torrent) - [KLIK] Cumulative patch: Yandex - [KLIK] Źródło: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 27 GB po rozpakowaniu. Srogo. Prawie jak Anomaly i OP 2.1 (36 GB). Początek moda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Zapowiada się ciekawie, lista zmian też zacna, liczę na szybkie spolszczenie i pobieram to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Noc jest naszym sprzymierzeńcem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Przydatne rady i porady: https://ap-pro.ru/forums/topic/1953-gid-po-prohozhdeniyu-dark-path-obt/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Nie ma angielskiej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Monolithalian - nie stwierdziłem wersji innej niż rosyjska, jest nakładka z 24.09.2020, pomaga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 17 godzin temu, vidkunsen napisał: Monolithalian - nie stwierdziłem wersji innej niż rosyjska, jest nakładka z 24.09.2020, pomaga. Mógłbym prosić link do pobrania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 @Monolithalian @vidkunsen Ma na myśli, że nie ma angielskiej wersji tego moda. A nakładka z 24.09.2020 = łatka/fiks/patch. Na angielską translację lub spolszczenie niestety musisz czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zbiorcza poprawka do pobrania stąd: https://drive.google.com/file/d/14SJNfTIBlMd_7_Ptb4_c3VHrX28zhrOc/view i https://yadi.sk/d/ZSMkh9w8lGisnw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Mod: https://drive.google.com/file/d/1Iauu-Z7xWx2xAGWmPbNUJpBKpiETyZAu/edit https://yadi.sk/d/lQx2r-VZsdqGpA Kumulatywna nakladka: https://drive.google.com/file/d/14SJNfTIBlMd_7_Ptb4_c3VHrX28zhrOc/view https://yadi.sk/d/ZSMkh9w8lGisnw Spoiler Мод находиться в ОБТ! Авторы не гарантируют отсутствие багов, ошибок и вылетов! Ссылки на скачивание: GoogleDisk | ЯндексДиск Ссылка на кумулятивный фикс: GoogleDisk | ЯндексДиск Так же, автор будет признателен, если найдётся человек с "белым" IP-адресом, чтобы работал торрент: ЯндексДиск (Торрент) Список изменений фиксов (Скрыть контент) Фикс от 22.09.20: Важная правка по артефактам Жабий Глаз, Токсик, необходимая для прохождения Кнопка "удалить user.ltx" в лаунчере - ОБЯЗАТЕЛЬНО ДЛЯ НОВОЙ ИГРЫ Диалог о грузовике, яснее его расположение Вертолет (требует теста) Баганый texture_lod из-за которого были проблемы с настройкой качества текстур (требует теста) Оптимизация текстур Фикс от 24.09.20: Обязательный для прохождения фикс X-14 (НИ необязательна) Опция настройки отображения худа шлемов в меню геймплея Фикс наличия противогаза (и вылета при использовании) у трупа в МГ (НИ желательна) Фикс вылета "Can't open section 'bcr_tools2'" при разбитии ящика в Деревне (НИ желательна) Фикс вылета с апргейдом Абакана Фикс UI инвентаря (ячейки предметов чуть правее) Фикс работы бинтов (быстрее в два раза) Зажатие на F более быстрое Рекомендуется удалять файл "user.ltx" для устранения некоторых ошибок. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 @vidkunsen dziękuję, ale nieco wcześniej już dodałem do #1 łącza które podałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 W mordę, ale ogień, misja na odwiezienie pól ciężarówki do hangaru w kompleksie na Agropromie w zamian za przejście na lokację Plac Budowy jest do wykonania mimo braku RPG w sejfie (623). Użyłem RG które zdobyłem na innej lokacji. Plac Budowy - zapłaciłem 20 000, zamiast szukania artefaktu teleport i zaczęło się kino. W tym modzie nie idzie się na skróty, to jest do najbliższego przejścia na kwestową lokację - w tym przypadku Bar. Będę musiał iść na Bar przez lokację Las. Plac Budowy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Nakładka nr 3 z: https://stalkeruz.com/relizy-i-novosti/dark-path-reliz.html Nakładka: https://yadi.sk/d/ZSMkh9w8lGisnw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 @Anton Gorodecki Potrzebuję małej podpowiedzi dotyczącej lauczera. Postawiłem moda, zrobiłem skrót na pulpit od lauczera, lecz po jego uruchomieniu mam go w robalach. Niby można próbować w "ciemno" wybierać po kolei opcje, ale czy jest możliwość zrobić go czytelnym? DODANO: Prośba-pytanie już nie aktualna. Moda uruchomiłem "na niucha". Ale nie pogram, bo się nie polubił ze mną. Kiedy uruchamiam go jako nowego, wszystko jest w porządku, ale po zrobieniu ustawień - pomny ostrzeżenia przy rozszerzonych graficznych, nic nie zwiększałem, a na odwrót zmniejszam - zapisaniu i restarcie gry, uruchamianie moda zawisa na ostatnim etapie ładowania. Silnik wg. menadżera nie odpowiada. Lub też mam sytuację, że nie zostaje zapisany user.ltx. A jak się już uruchomił, to zanim doszedłem do perymetru, wylot, czarny ekran i zawiśnięcie sterowania komputerem. Miał to być mod zastępczy z braku innych, więc nie problem. Wrócę do NS x64. DODANO 2: Poczytałem na forum moda i się okazuje, że dokładnie te same problemy mają gracze z tamtej strony. Łącznie z tym, że nawet oni mają problem ze znakami w lauczerze. A wylotów z 1001 przyczyn też niemiara. Wychodzi na to, że przyjdzie długo poczekać na grywalną wersję tego moda. Jak na razie jako tako grają ci, którzy postawili moda i nic nie zmieniali w ustawieniach grafiki. Patche które wyszły, niewiele pomagają, lub wcale. Ale skoro mod to OBT, nie ma się czemu dziwić, jeśli jego osnową jest LA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Uaktualniłem #1 o łatkę nr. 4. Projekt Dark Path na pewno jest ciekawy, ale aktualnie boryka się z problemami wieku dziecięcego modyfikacji czyli niedopracowanymi aspektami technicznymi. Dollchan'a Gracze współmiernie chwalą i wytykają błędy. Niestety w przypadku Mrocznej Ścieżki niepotrzebnie wylewane są (na ap-pro.ru) wiadra pomyj na autora. Jeśli ktoś chciałby zagrać w tego moda, to na razie proponuję poczekać na stabilniejszą wersję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Zawiesiłem, poczekam na kumulatywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Pobrałem i zagram od nowa bo m.in. dzięki uprzejmości Ap-pro, mam to: Spoiler Мод находиться в ОБТ! Авторы не гарантируют отсутствие багов, ошибок и вылетов! Ссылки на скачивание: GoogleDisk | ЯндексДиск Ссылка на кумулятивный фикс: GoogleDisk | ЯндексДиск Необходимые библиотеки: ЯндексДиск | GoogleDisk Так же, автор будет признателен, если найдётся человек с "белым" IP-адресом, чтобы работал торрент: ЯндексДиск (Торрент) I się uda albo i nie uda jak mawiał Pablo Neruda(jemu się nie udało, poszedł na "mecz" nas stadion . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Jaka uprzejmość, skoro to było od początku normalnie wstawione. Z tych odsyłaczy pobierałem moda i patche. I mimo że miałem zainstalowane najaktualniejsze biblioteki, tak VC++ i jak i dla x64, na wszelki wypadek zrobiłem to jeszcze raz. Dostałem tylko potwierdzenia, że to mam. I perypetie były nadal. Ale nikomu nie jest zabronione próbowanie, aż do pozytywnego skutku. Tak więc z ponowną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Jak to się dzieje, że po pobraniu z torrenta i rozpakowaniu, mod zajmuje mi 9 GB zamiast 27 ? Edytowane 13 Października 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 W dniu 13.10.2020 o 19:11, Monolithalian napisał: mod zajmuje mi 9 GB zamiast 27 ? Ciekawe... Ponieważ u mnie zarówno spakowany jak i wypakowany zajmuje ~27 GB Spoiler W dniu 3.10.2020 o 18:08, kondotier napisał: Niby można próbować w "ciemno" wybierać po kolei opcje, ale czy jest możliwość zrobić go czytelnym? "Mixed" już gdzieś spotkałem, ale za diabła nie pamiętam o co z nim chodzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 @Anton Gorodecki W paczce z modem, jest on wstawiony podwójnie. Dla graczy i dla innych moderów, którzy by coś chcieli pogrzebać. I jak to napisał autor moda, mixed jest dla moderów. Można na nim grać, ale dla zwykłych graczy zaleca ten pierwszy. Szkoda, że nie pojawia się Fagot. W jego Równowadze też miałem taki problem przy jednej poprawce. Wcześniej była czytelna grażdanka. Coś poprawił i znów się pojawiła. Czyli nie jest to wielki problem. Mógłby podpowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Tekst wyświetlany w programie startowym edytujemy w pliku menu.ini: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Mod zajmuje po rozłożeniu z dodatkami i kumulatywnym fiksem 26,9 GB. Gram dalej bo jest kumulatywny fiks, Bar/Rostok, wejście od lokacji Plac budowy i niespodzianka, tym razem są bijące drzewa/krzaki : Spoiler Kumulatywny fiks https://ap-pro.ru/forums/topic/1934-dark-path-obt/ https://yadi.sk/d/ZSMkh9w8lGisnw https://drive.google.com/file/d/1r4sUyGiFKVUGWlkAM6yno0a9b4aN86tL/view Bez spojlera, od 27:10 Spoiler Tak wygląda ostrzeżenie - pokazuje się bohaterowi jego córka: Jak załatwiłem sprawy - w/w na tzw. Dierewni to dostałem się na lokację cementownia. Cementownie czyli wg. planu jantar a czarne jezioro to w tym modzie jest jantar, mam zaliczyć tez nową, nieznaną lokację pod nazwaniem Żyła Strefy : Żyła Strefy wraz z kanałami - kolektorem: Spoiler Po Żyle Strefy jest Cementownia potem Czernobyl do Żaby, stamtąd na Zakładowy Przysiółek, powrót na Czernobyl, porwanie przez trepów i misja bez misji czyli przymusowe działania pod okiem trepów w laboratorium na Radarze. Fajne wdzianka mają trepy: Spoiler Tekst z labu na radarze: kontroler kontroluje ludzi a nasz rozum kontroluje wódka. cd. potem wspomnienia w mózgu, wypad do windy i na składy po kostium. Spoiler Autor dał ognia z tematem: Spoiler Przeszedłem, zaliczyłem wszystkie 3 końcówki, polecam moda, niesamowity potencjał fabularny. Jazda BTR - 70 niesamowita! p.s. magnetofon + 9. Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi