Szymon72 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Witam. Otóż od pewnego czasu myślę nad urozmaiceniem sobie rozrywki, poprzez stanie się "niewidzialnym" dla innych wrogich Stalkerów (tytułowe usunięcie widoczności, bądź utrzymanie jej na poziomie zerowym). Cóż muszę zrobić, aby takowy efekt osiągnąć? Pamiętam, jak 2-3 lata temu @kobal wspomniał w jakimś temacie o reakcji innych Stalkerów na GG, a za to chyba był odpowiedzialny jakiś plik w configu (nie mam na myśli gamerelations.ltx), jednakże nie mogę nigdzie go znaleźć. Ponadto nie proszę o gotowca, gdyż korzystam z kilkunastu modów, przez co może się wszystko popsuć...: Spoiler - Azazel Mod Fix - Dynamic Anomalies 2.1 - Dynamic Faction Relations 1.8 - Upgrade Without Tools - Dynamic News Revamp 4.3 - Warfare 1.4.22 (z nieoficjalnym configiem) - Arsenal Overhaul 3.1 - Outfit Marauder 1.0 Oraz kilkanaście innych mniejszych poprawek od siebie. Proszę o wskazanie "linijek", oraz plików/u, które trzeba zmienić, aby otrzymać upragniony efekt "niewidzialności". W razie potrzeby jakichkolwiek dodatkowych informacji, proszę o pytania uzupełniające. Dziękuję z góry wszystkim, którzy będą chcieli pomóc, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @Szymon72 czy chodzi ci o FIZYCZNĄ niewidzialność, czy o bycie neutralnym/sprzymierzeńcem wrogich frakcji? Jeśli to drugie, to proszę zapoznać się z poniższym tematem: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 30 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 22 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: @Szymon72 czy chodzi ci o FIZYCZNĄ niewidzialność, czy o bycie neutralnym/sprzymierzeńcem wrogich frakcji? Proszę tego nie brać jako chamskie wytykanie czegokolwiek, ale napisałem przecież, że nie miałem na myśli gamerelations.ltx, a zmienić reputację frakcji itd. itp., można właśnie w tym pliku. I tak jest, chodzi mi dokładnie o fizyczną niewiedzialność - lepiej bym tego nie ujął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 W modzie SGM dla Zewu Prypeci była coś podobnego do niewidzialności. Aszot na Jantarze mógł wyprodukować niewidzialny kombinezon. NPC, ale nie mutanty, nie widziały i nie reagowały na GG. Mogłem coś poplątać bo w moda grałem kilka lat temu. Jeśli pamięć mnie nie zawiodła to trzeba byłoby sprawdzić pliki tego kombinezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 W Op 2 też jest maskujący kombinezon, który przez ileś minut po założeniu daje nam niewidzialność. Może to coś działa ze switch_distance? Zmniejszenie zasięgu widoczności dla npc? Nie znam się strzelam ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 switch_distance to raczej parametr odpowiedzialny w jakiej odległości od GG pojawiają się i ładują wszelakie NPC. Jak ktoś chce to można ustawić switch_distance na 1 i zobaczyć ciekawy efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Panowie, jak tylko wrócę z pracy to od razu zabiorę się za sprawdzenie waszych porad. Ogólnie to samo pytanie zadałem na jednej z grup na Facebooku związanych ze Stalkerem i tam jeden z graczy napisał, abym spróbował pobawić się z sekcją "; visibility parameters" w pliku Actor.ltx. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Możliwe, że modyfikacja parametrów w sekcji visibility parameters sprawi, że GG będzie niewidzialny. Ale co trzeba zmienić i na jakie wartości nie mam pojęcia. Kluczowe mogą być te 4 parametry: min_view_distance = 1.0 ; коэффициент, который множится на eye_range, в зависимости от угла max_view_distance = 1.0 ; коэффициент, который множится на eye_range, в зависимости от угла visibility_threshold = 1.0 ; значение, при достижении суммой которого объект считается видимым always_visible_distance = 1.0 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 A tutaj też rozkminy o wykrywalności i skradaniu w Anomaly, po angielsku jakby ktoś nie bardzo pa ruski. Przykładowe zmiany parametrów. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/forum/thread/visibility-settings 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Niestety, zmagałem się z edycją najróżniejszych sekcji, w najróżniejszych plikach i nie udało mi się osiągnąć mego celu. Postanowiłem więc, że przerzucę się na Anomaly (mod posiada w debug możliwość włączenia niewidzialności) i tam zostanę na dłużej. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 @Szymon72 W modzie Złota Kula jest wdzianko dla GB, czyniące go niewidocznym. Tylko dla śmigłowca, ale to już masz punk zaczepienia. Proponuję skorzystanie z tego skryptu. Wdzianko jest na Obrzeżach w remizie strażackiej, na dachu ciężarówki w garażu. Ma wygląd takiej peleryny ze sznurków, jak kombinezony snajperskie. Może ktoś kto gra w moda, podrzuci Ci zapis, abyś mógł łatwiej znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon72 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Dobry wieczór Panie i Panowie. Otóż piszę tu po tak długim czasie, gdyż dzisiaj - zupełnie przypadkowo - podczas zabawy debugiem okazało się, że wystarczy wpisać w konsoli (tej dostępnej pod klawiszem S w menu pauzy) "invisible on". Moje zaskoczenie - odnośnie tego, że rozwiązanie miałem tuż pod nosem - osiągnęło zenitu. Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Szymon72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi