Agrael Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Lada moment powitany nowy rok, ale czas najwyższy podsumować bieżący. Wydaje mi się, że udało nam się zrealizować całkiem sporo celów: Poprawki w tematach. Cóż.. Wiele tematów z modami należało poprawić. Jest to zajęcie dość czasochłonne, ale jak najbardziej uzasadnione. Prace zostały rozpoczęte przy modyfikacjach przetłumaczonych, a obecnie zainteresowaliśmy się działem Modyfikacje do serii S.T.A.L.K.E.R. Oczywiście zamierzamy kontynuować poprawę tematów. Myślę, że efekty naszej pracy już widać. 19 nowych spolszczeń. Nie jest to zasługa naszej administracji, ale nieocenionych tłumaczy. To naprawdę dobry wynik i jest się z czego cieszyć. Miejmy nadzieję, że w 2021 roku ten poziom zostanie utrzymany. Oczywiście pod warunkiem, że będą pojawiać się ciekawe mody. Oto pełna lista przetłumaczonych produkcji: Mody roku 2020. Wirtualne Ruble. @portals już od dłuższego czasu pracował nad naszą wirtualną walutą - rublami. Udało mu się uporać z wieloma problemami technicznymi, dzięki czemu możemy nagradzać aktywnych użytkowników. Mamy już nawet pewien pomysł na wykorzystanie potencjału, jaki wiąże się z Rublami, ale o tym później. Aktywność. W tym roku przybyło nam sporo nowych użytkowników. To bardzo cieszy, bo daje motywację do dalszych działań i sprawia, że nasza praca jest doceniana. Zapewne sporą zasługę ma w tym nasz fanpage na Facebooku. Praktycznie każdego dnia pojawiają się na nim newsy ( głównie ze świata modów ). Można powiedzieć, że świetnie zastępuje nasz portal z lat 2011- 2015. A zresztą.. Statystyki nie kłamią: Najwięcej rejestracji odnotowaliśmy w sierpniu. I raczej Tyle. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem W każdym razie raczej nie warto przynudzać takimi drobnymi nowościami, jak nowe frakcje czy naprawa automatycznego awansu użytkownika z rangi Turysta na Stalker. Mamy jednak ambitne plany co do 2021 Konkurs. Pamiętacie konkurs, który został zrealizowany trzy lata temu ? Do wygrania była kwota 700zł. ( Wielkie podziękowania dla @Buber ). Rozmawiałem na ten temat z @portals dość krótko, ale bardzo chciałbym zrealizować pewien pomysł. Przedstawię wam jego dwie wersje. A) Zwyczajny konkurs na zasadzie tego, o którym wspomniałem. Jedna wielka mapa i bardzo dobrze ukryte schowki. Zwycięzca zgarnia pieniążki - oczywiście w konkursie nie brałaby udziału administracja. B) Drobne upominki dla naszej Elity forum oraz oczywiście Tłumaczy ( i nie tylko ). Osobiście wolałbym zrealizować tę wersję, bo nie chciałbym, aby ktoś poczuł się w jakiś sposób urażony. A jakie upominki ? Na przykład koszulka z logiem naszego forum oraz kubek z nadrukiem. Oczywiście temat konkursu wymaga głębszej dyskusji i gruntownego przeanalizowania. Wykorzystanie WR. Wirtualne Ruble można wykorzystać do zrealizowania wielu celów. Chociażby.. kupna wirtualnych artefaktów / broni / figurek mutantów. Najbogatsi użytkownicy naszego forum będą mogli pochwalić się najdroższymi oraz najrzadszymi przedmiotami. Myślę, że pomysł dość ciekawy i z pewnością wprowadzi powiew świeżości. Dobrnęliśmy do końca. Jeżeli macie jakieś własne pomysły na rozwój naszej strony - wysłuchamy. W końcu każdy z nas tworzy to forum i jest jego częścią. Szczęśliwego nowego roku życzy Administracja ( @portals, @tom3kb, @apg2312 ) z Sekretarzem u boku, który przeprasza, jeżeli popełnia jakieś błędy 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi