bas001 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Elvis,jak jesteś w stanie robić nowe postacie i masz czas oraz ochotę to jak najbardziej za... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 To nie powinno stanowić problemu, lecz postacie na mapę będę dodawał po raz pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jak pisałem wcześniej jedyna pomoc jaka mogę zaoferować to pomoc w testowaniu i jeżeli obawiasz się, że może coś nie tak być to wrzucaj i mów co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Wszystkie dialogi testuję na jednej osobie. Nieważne, czy dany dialog należy do Barmana lub Sacharowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 I żeby można było ich zabija bardziej finezyjnie czyli nie stoisz przed gościem i do niego strzelasz a jego kumple się gapią tylko np.: nocą kiedy leży nożem. Mam pytanko czy jak mod będzie dobry to go przekonwertujesz na CS'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 czy jak mod będzie dobry to go przekonwertujesz na CS Obecnie nie mam takich planów ze względów technicznych. Ale jeśli mod spodoba się również na zagranicznych forach, to o tym pomyślę. I żeby można było ich zabija bardziej finezyjnie czyli nie stoisz przed gościem i do niego strzelasz a jego kumple się gapią tylko np.: nocą kiedy leży nożem Nie będzie zabójstw na zlecenie. Myślałem też nad zdobywaniem informacji o skrytkach, w których będzie broń, ale kiedyś widziałem już to w jakimś modzie :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ale jedną z opcji zdobycia broni było by zabicie/unieszkodliwienie jej właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Tworzenie zadań jest trudne, długie i wymagające ew. mogę się tego poduczyć. Proste skrypty i dialogi tworzyć już umiem, więc zobaczę, co da się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ale się do niczego nie zmuszaj :]. Jak coś co zaproponowałem CI się nie podoba lub nie do końca wiesz jak to zrobić to tego nie rób, bo tworzenie modów to ma być fun i przyjemność tylko :-D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 tworzenie modów to ma być fun i przyjemność tylko Dzisiaj właśnie douczyłem się tworzyć dialogi dynamiczne i cieszę się z tego powodu. W wolnych chwilach spróbuję zrobić jakieś zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 ja mam pomysł zainspirowany FC 2 (choć nigdy nie grałem i pewnie nigdy nie zagram, bo mam za słaby komp i gry powoli mnie nudzą, wolę neta [ale stalker mnie nigdy nie znudzi:)]), a mianowicie może pomysł nie podobny, ale fajnie by było , gdyby zamówiony towar przychodził po dłuższym czasie, nie 5 sek po zamówieniu, ale np na następny dzień, bo dziwne jest to że sidorivicz ma wszystko pod ladą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 To już byłby skomplikowany skrypt, więc muszę ograniczyć się do tych prostszych. Domyślnie takie coś nie istnieje, więc trzeba dopisać swoje linijki, a tu język LUA się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A może go połączyć z Warsaw Pact modem i prze okazji dorobić tez wygląd lepszy innym gierkom spoza układu, tak mi się one podobają, że wszędzie bym je wrzucał no i chętnie bym widział jakoś fajnie zmienione np GP 37 albo TRS 301. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Planuję wstawić bardziej profesjonalną broń o różnym wyglądzie, a mod Reapera zmienia tekstury na bardziej czyste, więc nie taki mam zamiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Tzn?? Bo mi rozumiem twoja bron będzie wyglądać bardziej realistycznie?? cCy po prostu ze zmianami będzie wyglądać inaczej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Przypuśćmy, że AK-47 będzie wyglądał jak grat, a potem okaże się, że wcale taki zły nie jest. Broń z czarnego rynku to broń przemycana i zapewne nie jest nowa, tylko używana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A będą bajery typu: AK 74 strzela amunicja do Enfilda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A planujesz zmiany tekstur broni?? I jeżeli tak to czy wszystkich czy tylko czarnorynkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 I jeżeli tak to czy wszystkich czy tylko czarnorynkowych. Tylko czarnorynkowe, inaczej zabrakłoby mi ładnych tekstur. AK 74 strzela amunicja do Enfilda? Chodzi mi bardziej o realizm, taka ulepszona OC-14 Groza strzelać będzie amunicją 9 x 39 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Przypuśćmy, że AK-47 będzie wyglądał jak grat, a potem okaże się, że wcale taki zły nie jest. Broń z czarnego rynku to broń przemycana i zapewne nie jest nowa, tylko używana. Czyli będzie sam obrazek broi a jak ja kupisz to dopiero się okaże czy kupiłeś lipę czy dobre?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Nie ma możliwości umieszczenia obrazka w oknie dialogowym, ale jeszcze poszperam, tylko nie chcę, żeby wyszła z tego kicha. To handlarz będzie informował nas o ulepszeniach w broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ale może zrobić coś na wzór okna handlu, np. otwierasz tą przegródkę, a on tam ma 5 giwer w różnym stanie ale bez opisów może tylko np. z opisem co broń przeszła albo skąd jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Wtrącę się do dyskusji, tak w realiach fabularnych: 1. Co to za handlarz, który kantuje klientów w Zonie. W tych realiach - kula w łeb przy następnej wizycie, lub śmierć Stalkera z podłą bronią podczas akcji. 2. Stalker zanim zapłaci - ogląda broń, nie kupi szmelcu bo się zna, a czasem nawet na czarnym rynku możesz broń przestrzelać. 3. Takie transakcje widziałbym ewentualnie u spotykanych sporadycznie, wolnych handlarzy. To tylko moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ale może zrobić coś na wzór okna handlu, np. otwierasz tą przegródkę, a on tam ma 5 giwer w różnym stanie ale bez opisów może tylko np. z opisem co broń przeszła albo skąd jest. Pomyślę o tym, ale mod miał prezentować moje zdolności w tworzeniu dialogów itp. Stalker zanim zapłaci - ogląda broń, nie kupi szmelcu bo się zna, a czasem nawet na czarnym rynku możesz broń przestrzelać. Tylko jak i gdzie Naznaczony mógłby to sprawdzić u Sidorowicza lub Barmana, gdzie nie można nosić broni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Tylko jak i gdzie Naznaczony mógłby to sprawdzić u Sidorowicza lub Barmana Między innymi o to też mi chodziło - byłby to błąd fabularny, może błąd to za dużo, nieścisłość fabularna. Nie myśl, że się czepiam, to z dobrej chęci :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi