cichy Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Tytuł oryginalny: Тайный путь Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 26.09.2015 r. Autor: Secret Path Team Autorzy spolszczenia: @yellow, @smox, @kondotier, @Gatzek Śr. długość rozgrywki: (ok. 15-20 godzin) OPIS: Spoiler Głównym bohaterem moda jest stalker o ksywce Chemul, który udaje się do Zony w poszukiwaniu przygód oraz bogactwa. Fabuła rozpoczyna się miesiąc po tym, gdy Striełok decyduje się wyruszyć do centrum Strefy Wykluczenia, aby odnaleźć swojego zaginionego brata. Niestety po pewnym czasie wszystko wskazuje na to, że i on przepadł. Po tych wydarzeniach Chemul postanawia działać i angażuje się w poszukiwania Striełoka. Podczas swojej podróży przemierzy spory kawałek Zony, a także pozna handlarzy oraz stalkerów, którzy mogą skrywać wiele istotnych informacji o losie legendarnego stalkera. Cechy moda: nowa fabuła i postacie, nowe lokacje, odświeżony pakiet broni, zmiany w grafice oraz gameplayu. PORADY: Spoiler Problemy techniczne/fabularne: Na lokacji Bagna może pojawić się wylot z powodu braku pamięci na dynamicznym oświetleniu. Żeby temu zapobiec, należy przejść na oświetlenie statyczne. W razie, gdyby nie zespawnował się przedmiot, który jest niezbędny do ukończenia zadania, trzeba wczytać zapis gry przed jego wzięciem. Zdarza się, że stalker o ksywce Porocha wpada w anomalię i nie można zabrać jego PDA. W takim przypadku należy wczytać zapis gry przed podjęciem się związanego z nim zadania. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Cień Czarnobyla 1.0004. Po pobraniu oraz rozpakowaniu archiwum kopiujemy całość do głównego katalogu gry ze zgodą na zamianę plików. Dodajemy zapis -nointro do właściwości skrótu gry. Otwieramy plik fsgame.ltx i zmieniamy linijkę: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod ze spolszczeniem oraz wszystkimi poprawkami: Nasz serwer - [KLIK] Link zapasowy (MEGA) - [KLIK] Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Dodatki: Lepsze ceny u handlarzy: Yandex - [KLIK] (Nowa gra wymagana!) Większe ilości amunicji kalibru 5.56 u handlarzy: Yandex - [KLIK] Źródło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Pozwolę sobie podbić temat. Mod jest bardzo grywalny. Tu kolejny odcinek przechodzenia od CRAMER GAMESzkoda by fajny mod przeszedł niezauważony. OP-2 wciągnęła mnie jak narkotyk ale w ten popykam równolegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Szkoda by fajny mod przeszedł niezauważony. Nie przejdzie, to następny kandydat do spolszczenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Świetne wieści... Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Ja już jestem na Agropromie. Pieczarę przechodziłem pół na pół, jak w trailerze. Najpierw stwory tłukłem, a następnie im uciekłem, za wyjątkiem kontrolera. Jemu nie podarowałem.Na Agro grałem bez podpowiedzi, bo jeszcze nie było, ale bez problemów zrobiłem zadania. Mod stabilny. Wyloty miałem tylko, jak w pieczarze wszystkie mutki miałem na kupę, a na Agro pijawki waliłem nocą i gdy jeszcze się przyplątała reszta ich towarzystwa, to był bezlogowy. Ale savy działały jak należy. Tyle na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Odpaliłem MODa z ciekawości, muszę powiedzieć, że wkręca mnie coraz bardziej. Pozycja warta uwagi i godna polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Z przyjemnością jadę dalej. Kilka screenów z gry.Przechodząc fabułę spotkamy Weronikę, od której jak się postaramy dostaniemy buziaka.Anię ratujemy z rąk bandytów.Piotrowicz - ojciec Ani. I wiele innych ciekawie prezentujących się person.Spodobała mi się też klimatyczna grafika Jantaru, gdzie dopiero dotarłem.Podziemia Agropromu, gdzie unosi się trujący gaz. Edytowane 22 Listopada 2015 przez gawron Dodanie sceenów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 No, no, piękne te dziewczynki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Też by mną zabujało po pocałunku od takiej Stalkerki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Moje screeny. Ale nie mogę wsadzić do spoilera. Gawron - podaj jak ich wsadziłeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Klikam w miejsce jak poniżej i otwiera się spoiler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Miałem otwarty spoiler. Próbowałem opcją kopiowania i wklejania, ale się nic nie wkleiło. To użyłem opcji forum, przeniesienia wybranych plików. Pojawiły się, ale poza spojlerem.Teraz tego nie widać, bo zrobiłem nowego posta bez spoilera, a stary usunąłem.Sprecyzuję pytanie: Jak przenosisz screeny od siebie do spoilera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 1. Wstawiam screena np. tutaj - LINK2. Otwieram spoiler.3. Do "Wstaw inne multimedia" wklejam adres URL grafiki, tej z pkt. 1.4. Wstaw do postu.5. Odpowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzięki. Ale szkoda, że nie można do spoilera dodać tak jak do posta opcją "wybierz pliki". Dziwne, że jest taka różnicą.Może Administracja popracuje nad tym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 @kondotier, u mnie ta opcja działa bez zarzutu (co widać poniżej), nie wiem co może być przyczyną tego, że u Ciebie szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 U mnie wstawiło, ale poza spoiler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Do pobrania fix3 z 22.11.2015 . Fix zawiera wszystkie wcześniejsze poprawki. Wymagana nowa gra.Od autora: Poprawiono dialogiPoprawiony problem z wagą w kombinezonie turystyNaprawiony wylot przy zabijaniu tuszkanów i upiorów w x- 15Naprawiony błąd z psi psami na GeneratorachDodany remont broni u Leśnika i SeriogiDodany śpiwór, teraz można kupić go u handlarzyDodana możliwość biegu w egzoszkielecieZwiększono obrażenia zadawane bronią gładkolufowąI wiele innych poprawek:Вылет на локации Болота.FATAL ERROR[error]Expression : assertion failed[error]Function : _VertexStream::Lock[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\R_DStreams.cpp[error]Line : 44[error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Countstack trace:------------------------------------------------------------------------FATAL ERROR[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description :[error]Arguments : LUA error: ... publishing\s.t.a.l.k.e.r\gamedata\scripts\_g.script:20: bad argument #2 to 'format' (string expected, got no value)------------------------------------------------------------------------FATAL ERRORExpression : fatal errorFunction : CScriptEngine::lua_errorFile : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cppLine : 73Description : <no expression>Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\xr_statistic.script:104: attempt to perform arithmetic on field '?' (a nil value)------------------------------------------------------------------------FATAL ERRORExpression : fatal errorFunction : CScriptEngine::lua_errorFile : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cppLine : 73Description : <no expression>Arguments : LUA error: ...ow of chernobyl\gamedata\scripts\bind_monster.script:348: attempt to index field 'object' (a nil value)------------------------------------------------------------------------FATAL ERRORExpression : fatal errorFunction : CScriptEngine::lua_errorFile : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cppLine : 73Description : <no expression>Arguments : LUA error: ...w of chernobyl\gamedata\scripts\smart_terrain.script:1137: attempt to call method 'smart_terrain_id' (a nil value)------------------------------------------------------------------------Исправлены ошибки в погоде.Вернул клавиши быстрого сохранения и загрузки.Добавил часы на худ.Вернул отметки НПС (Друг, Нейтрал, Враг, Труп) на миникарту.Теперь можно случайно зацепить дружественных персов, отношение не изменится, но если злоупотребить этим,то друзья и нейтралы, всё же станут врагами.Убрал спотыкание при Беге и Ходьбе. (ЕСЛИ ГГ, УЖЕ ХРОМАЕТ, ТО ПРАВКА, СРАБОТАЕТ ТОЛЬКО С НАЧАЛОМ НОВОЙ ИГРЫ !!!)Исправил вылеты в Припяти, в начале локации и у Дома Культуры. (Теперь всё в порядке, вылета из-за Бюрера нет.)Спальный мешок, теперь продают все торговцы.Бинокль с автозахватом целей.Разозлил зомби. Теперь они, дерутся, кусаются, царапаются, вплоть до смертельного исхода ГГ.Переделал инвентарь.Иконки ГГ в броне, в полный рост.Теперь, и 1, и 2 слоты, одинаковые по размерам. (Кто умеет, могут прописывать оружие и в 1 слот.)Увеличил количество ячеек на поясе, теперь их 14.Вернул Радиацию, кашель. (Теперь радиация нормально работает и выводится из организма, при помощи аптечек и антирадов.)Поправил сон. (Но очень редко, бывает вылет, которые лечатся перезагрузкой игры, так что перед сном, всегда делайте быстрое сохранение.) MODa z fix3 stawiamy na czysty Cień Czarnobyla v1.0004. Wersja zdegradowana z 1.0006 do 1.0004 nie nadaje się !!!Kopiujemy wszystko ze zgodą na zamianę plików za wyjątkiem pliku XR_3DA z katalogu bin.Link do pobrania: http://rghost.net/6qCTllMhB Edytowane 25 Listopada 2015 przez gawron dopisek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Do pobrania Mini fix z 24.11.2015 - LINKOpis:Mini fix zawiera pięć oddzielnych katalogów gamedata, można wrzucić wszystko jak leci, albo wybrać poprawki wg. własnego uznania. -SWU i AK74 "Kamuflaż" , teraz z SWU można biegać, w AK zmienione textury i model.-Wszystkim handlarzom dodano ammo do grozy i granaty do granatników podlufowych, zmienione ceny, niektórych przedmiotów.-Leczenie wylotu podczas snu.-W napromieniowanych miejscach GG kaszle i mówi do siebie – jeśli komuś to przeszkadza jest możliwość usunięcia.-Nowy hud kombinezonów, usunięty dźwięk oddechu w kombinezonach. Poprawkę można stawiać tylko wtedy, jeśli wcześniej został zainstalowany Fix3 z 22.11.2015. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Przed chwilą definitywnie skończyłem z modem. Poległem przez ilość wylotów na Agropromie, przy odparciu ataku najemników.A Agroprom robiłem drugi raz. Za pierwszym razem, kiedy przeszedłem go bez wylotów, nie powstało mi przejście na Jantar, po daniu mi zadania na specjalny kombinezon.Wszedłem jeszcze raz na lokację, dograłem do Kryłowa, ubiłem kilku najmów i zaczęły się wysypki. Za każdym razem w innym momencie. Raz były z logiem, że gdzieś brakuje dostępu do dialogu, a ostatnie były bezlogowe.Poprzednio za wcześnie pochwaliłem moda. Teraz, po prawie miesięcznej przerwie w grze, podparłem swoją pamięć filmikami. No i ich autorzy również narzekali na wyloty.Ale nie odstręczam nikogo od gry, bo to może być sprawa tylko mojego kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Już trochę odstręczyłeś . Grając pierwszy raz, wykonując po kolei wszystkie zadania doszedłem na Bagna, gdzie też wykonałem część zadań. Miałem tylko dwa wyloty, oba z logiem, na które lekarstwem jest fix3. Postawiłem fix3 + mini fix i znowu jestem na Wysypisku, zobaczę jak będzie dalej. Dla mnie na razie MOD jak najbardziej przyjazny środowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ale jak napisałeś, te fiksy działają tylko na oryginalnym 1.0004. Czyli zagranie w tego moda maleje do kilku procent, przez tych, co taką wersję mają.Chyba że, tłumaczenie będzie zrobione jako full repack, najlepiej z oryginalną rus podstawką 1.0004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Nie napisałem oryginalnym 1.0004 tylko zdegradowanym do 1.0004, taka subtelna różnica. Ile osób ma tą wersję, pojęcia nie mam. Ktoś naprawdę zainteresowany da sobie radę...Jeśli ktoś ma zamiar tłumaczyć tego moda warto, aby wziął sobie do serca twoją radę. Edytowane 29 Listopada 2015 przez gawron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Postawiłem go na patchowanym w górę 1.0004. Pograłem chwilę i nie mam ani jednego wylotu. Mod jest ciekawy. Zobaczymy jak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 U mnie jak na razie to samo. Pozycja jak najbardziej godna uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mod wraca w łaski. Nie wiem na pewno co było przyczyną wczorajszych wylotów i braku przejścia. Ale mam podejrzenie. Likwidując mutanty w zakładzie, wziąłem zadanie na amunicję i poleciałem do Kryłowa, nie kończąc zadania na zaginionych powinnościowców. Dzisiaj to zadanie dokończyłem i dopiero do Kryłowa. Wylotów przy likwidacji najmów nie miałem i teleport się pojawił. Tyle tylko, że jak wróciłem z Jantaru, to przejście znowu zniknęło. Miejmy nadzieję, że już tam nie trzeba będzie chodzić, albo znowu się pojawi po powrocie z bagien, na które wysłał mnie Andriej. Postawił bym te fiksy, ale nie wiem co spowodują na degradowanej podstawce. Gawron, na jakim zestawie fiksów grasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi