Gość Diegtiariow Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Data premiery: 09.07.2016 r. (v1.1.1), 29.01.2017 r. (v1.1.2) 11.05.2021 r. (v1.1.3) Autor: Decane Autor spolszczenia: @Meta OPIS: Spoiler The Sky Reclamation Project (SRP) - stworzona przez społeczność łatka usuwająca błędy, które pozostały w Czystym Niebie po wydaniu oficjalnego patcha v1.5.10. Cała oryginalna zawartość gry została zachowana, gdzie tylko było to możliwe. Pełna lista zmian znajduje się na ModDB. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. Zawartość pobranego archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. Dodajemy spolszczenie moda (gamedata). Jeżeli korzystasz z szerokoformatowego monitora (np. 16x9), zastąp folder gamedata tym, który znajduje się w pobranym archiwum (Widescreen Patch). Istnieje możliwość instalacji wszelkich dodatkowych opcji. Wystarczy dodać zawartość danego folderu do katalogu z grą. Rozpoczęcie nowej gry jest wymagane. W celu uniknięcia błędów należy zainstalować wszelkie dodatkowe opcje z pobranego archiwum (folder nr.1 i nr.2). Opcje Wcześniej wypełnione schowki, a także Wcześniej wypełnione losowe schowki wymagają rozpoczęcie nowej gry, ale wszystkie pozostałe można zainstalować w dowolnym momencie rozgrywki. Należy również pamiętać, że Zmniejszenie spamu granatów będzie w pełni działać dopiero po rozpoczęciu nowej gry. Katalog Czystego Nieba zwykle bywa w jednej z następujących ścieżek: Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\ (Wersja z dysku) Steam\steamapps\common\stalker clear sky\ (Steam) GOG Games\S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky\ (GOG) LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod w wersji 1.1.3: ModDB - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Dodatki: Alternatywne modele NPC frakcji Czyste Niebo - [KLIK] Zestaw naprawczy - [KLIK] Niewielka ilość pieniędzy przy zwłokach - [KLIK] Źródła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
power326 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Cześć, czy po instalacji tego moda gra będzie dalej w całości po polsku czy część tekstów zmieni się i będzie po angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 @power326 Tak na oko widzę, że w folderze z tekstem mającym być po polsku jest jakiś nowy plik z angielskimi opisami, więc bardzo możliwe, że będzie pomieszane. Mam w planach spolszczenie ZRP i SRP, ale chwilowo wzięłam na warsztat coś innego i nie wiem dokładnie ile to potrwa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
power326 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 @MetaDzięki za odpowiedź. W takim razie trzymam kciuki za powstanie tych spolszczeń 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 @power326 Dzięki Wzięłam się za ten jeden plik w text/pol, bo nie jest zbyt masywny. Podeślę niedługo, ale muszę jeszcze przejrzeć i porównać resztę plików, bo coś tam może się trafić po angielsku. Zaznaczam tylko, że na razie nie będę sprawdzać tego w grze, więc istnieje możliwość, że popełnię jakiś błąd wynikający z braku kontekstu, chociaż bardzo nikła, bo nie ma tam nic skomplikowanego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Spolszczone pliki do nałożenia po SRP 1.1.3 oraz jedna z opcjonalnych funkcji, tj. prawdziwe nazwy broni (w opisach oraz w dialogach) do ewentualnego wrzucenia po głównym folderze gamedata z załączonego archiwum. Pograłam parę godzin w Czyste Niebo z tymi plikami i nie było żadnych problemów, ale kiedyś jeszcze je będę sprawdzać dla pewności. Jeśli coś przeoczyłam, proszę mi zgłosić SRP_1.1.3_PL.7z 3 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Dzięki @Meta Spolszczenie jest już na naszym serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Agrael A przy temacie Czystego Nieba, jest jakaś informacja o tym korektorze błędów, bo modem tego nazwać nie można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 @kondotier SRP należy traktować jako mod, bo te wszystkie poprawki nie zostały stworzone przez GSC. Lista zmian jest po angielsku, ale trzeba przyznać, że dość obszerna. Może @Meta przetłumaczy te najbardziej istotne w przyszłości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logow1 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Jest szansa ze ten mod naprawi mi bug w limansku gdzie losowo dostaje crasha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) @logow1 Może i usunie. Na liście jest parę kwestowych fixów z Limańska, sporo ogólnych. Tyle, że "nowa gra wymagana". Możesz spróbować przenieść sejwy po nowej grze - ale czy pójdą i jak to będzie wyglądało - to sam jestem ciekawy. Może nie tędy droga? Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logow1 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 szkoda bo chciałbym skonczyć CS ale przez ten limansk sie nie da, czego nie zrobie to wywala błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 @logow1 Te wyloty masz na podstawce CzN? Co to za podstawka? Pisałeś o nich gdzieś w temacie dla CzN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) @logow1 coś Ci znalazłem. https://dfiles.eu/files/hktm9vu7r - fix na część notorycznych wylotów w Limańsku. Stary plik SRP. limansk_crash_fix.zip Trzeba niestety rozpocząć od ostatniego autosave. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logow1 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 5 godzin temu, kondotier napisał: @logow1 Te wyloty masz na podstawce CzN? Co to za podstawka? Pisałeś o nich gdzieś w temacie dla CzN? mam podstawkę z complete edition na steamie, nigdzie nie pisałem, a ten fix na górze to tez pobierałem i nie pomógł niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikson Opublikowano 25 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 @Meta Siemka, czy planowałeś robić spolszczenie pod 1.1.4? A tak w ogóle to mi na 1.1.3 języka też nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 W dniu 25.11.2023 o 23:18, Pikson napisał(a): Siemka, czy planowałeś robić spolszczenie pod 1.1.4? Serwus Nie planowałam, a na ten moment nie mam zupełnie czasu na tłumaczenia. Ewentualnie byłbyś w stanie nakreślić, czy w tej wersji jest dużo zmian w tekście? W dniu 25.11.2023 o 23:18, Pikson napisał(a): A tak w ogóle to mi na 1.1.3 języka też nie zmienia. A konkretniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikson Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 W dniu 27.11.2023 o 00:30, Meta napisał(a): Serwus Nie planowałam, a na ten moment nie mam zupełnie czasu na tłumaczenia. Ewentualnie byłbyś w stanie nakreślić, czy w tej wersji jest dużo zmian w tekście? A konkretniej? Wiesz co, w sumie wszystko działa bez tego spolszczenia, wystarczy skopiować pliki z languages/PL do localization. Także już nieważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi