tom3kb Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Filmik zrobiony na UE4, przedstawiający katastrofę Ogończy 3 podczas przeprowadzania Operacji Tor Wodny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszubski stalker Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Jeśli mnie pamięć nie myli krokodyle w stalkerze miały oznaczenie lotnictwa ukrainy a nie rosyjską gwiazde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 @Kaszubski stalker ZSRR przestało istnieć dopiero w 1991r. Jeśli zdarzenia w modzie są sprzed tego okresu, to oznakowanie śmigłowca jest prawidłowe. Ukrainy, jako samodzielnego państwa jeszcze nie było. Jednak akronimy na hełmach żołnierzy, wskazują na niekonsekwencję. Są z armii ukraińskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 47 minut temu, kondotier napisał: ZSRR przestało istnieć dopiero w 1991r. Jeśli zdarzenia w modzie są sprzed tego okresu, to oznakowanie śmigłowca jest prawidłowe. Operacja Tor wodny to była po tym jak Striełok wyłączył Mózgozwęglacz więc 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Kaszubski Stalker - nie drąż bo się kosmos zawiesi. Może oznaczenie zostało na szturmowikach celowo zostawione by zmylić najmusów, może zapomnieli lub nie mieli czasu przemalować bo wzieli zapas ze starych hangarów, może mieli zdobyczne tylko na stanie a może autor filmu tak chciał. Fajnie wygląda filmik i jest dobrze. p.s. nazwa Krokodyl dotyczy szturmowików Mi 35 M oraz Kamow Ka 52 Aligator a tutaj widać stare Mi 24. Spoiler KA 52 Aligator Mi 35 M krokodyl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 2 minuty temu, vidkunsen napisał: Może oznaczenie zostało na szturmowikach celowo zostawione by zmylić najmusów, może zapomnieli lub nie mieli czasu przemalować bo wzieli zapas ze starych hangarów, może mieli zdobyczne tylko na stanie a może autor filmu tak chciał. A najprostsze rozwiązanie, że znaleźć modele Mi 24 do takiego filmiku z rosyjskimi/radzieckimi oznaczeniami to żaden problem, z ukraińskimi nawet nie wiem czy jakieś są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Mi 24 - PU1 (na pewno się jakieś znajdą): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi