Dr_Sztychowka Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Witam. Mam zakupione Avast Cleanup Premium, i mam takie menu, gdzie mogę "usypiać" programy działające w tle. Jednym z programów jest program "Realtek High Definition Audio Driver". Z tego co wiem to to są sterowniki karty dźwiękowej, i tu jest pytanie, nie wiem czy głupie czy nie, czy można to uśpić? Mój brat mówił że na swoim lapku uśpił to, i 2 razy więcej optymalizacji ma. Ja z kolei już na swoim dawnym kompie, jeszcze jak win xp miałem, nie uśpiłem tego programu a usunąłem. I wtedy mi cały dźwięk zniknął. Bardzo dużo pamięci mi to zżera, więc mam dylemat. Ogólnie to wygląda tak: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 @Dr_Sztychowka https://support.avast.com/pl-pl/article/Use-Cleanup-Premium/ No tak raczej sterowniki do dźwięku to ci są non stop potrzebne to chyba nie pasuje usypiać, także programów, z których często korzystasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 @tom3kbNo są potrzebne, ale mnie dziwi, co to tyle pamięci zżera? Aż prawie połowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 @Dr_Sztychowka a co teraz pamięci nie zżera? Wszyscy wychodząz założenia, że mamy kupę ramu, szybkie dyski i grafiki to nad optymalizacją nie trzeba się męczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Aktualizacja tematu. Tydzień temu przypadkowo sobie uśpiłem ten program, jak na razie nic się nie dzieje, więc chyba mogę polecić usypianie tego programu gdyż uśpienie jego dodaje 40% więcej optymalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi