Filippo23 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opis Jest to stworzony przeze mnie tutorial jak zmienić parametry broni. Zaczynamy! Więc zaczynamy! Na początku zapoznajcie się z TYM tematem. Po wypakowaniu plików, tworzymy w folderze gry folder: gamedata/config/weapons następnie kopiujemy zawartość folderu weapons, tyle że w wypakowanej gamedacie i wklejamy do folderu weapons, tego dopiero co stworzonego. Proste? Jedziemy dalej. Wchodzimy w dowolny plik broni, jaką chcemy zmienić, ja posłużę się działkiem Gaussa. WAŻNE Wybrałem tylko najważniejsze parametry, i takie, które w rękach niedoświadczonego moddera nie spowodują żadnych szkód. Oto opis linijek: cost = 25000 - koszt broni weapon_class = sniper_rifle - klasa broni ammo_mag_size = 10 - pojemność magazynka ammo_class = ammo_gauss - rodzaj amunicji (możemy wstawić dowolną, kopiując i wklejając po przecinku nazwę amunicji, np. z pliku w_ak74) sprint_allowed = false - czy możemy biegać z tą bronią (zmieniając na true będziemy mogli) fire_dispersion_base = 0.01 - rozrzut podczas strzelania slot = 2 - slot, w którym broń będzie się znajdowała w okienku ekwipunku inv_weight = 5.5 - waga broni hit_power = 1.10, 1.10, 1.10, 1.60 - siła uderzenia; im większy współczynnik, tym większe obrażenia hit_impulse = 300 - impuls od uderzenia hit_type = fire_wound - typ obrażenia fire_distance = 1000 - zasięg broni bullet_speed = 15000 - szybkość pocisku rpm = 30 - szybkostrzelność w pociskach na minutę scope_status = 1 - status celownika silencer_status = 0 - status tłumika* grenade_launcher_status = 0 - status granatnika* * 0 - nie ma w ogóle 1 - na stałe 2 - zdejmowany i zakładany Z tych ważniejszych parametrów, to byłoby na tyle. Przyjemnego modyfikowania. Pamiętajcie o zmienieniu linijek w fsgame.ltx Pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek - łowca Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Jaką linijkę w fsgame zmienić na jaką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata Tak powinna wyglądać linijka w fsgame.ltx jeżeli dodajesz moda w postaci gamedata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek - łowca Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ Tak powinna wyglądać linijka w fsgame.ltx jeżeli dodajesz moda w postaci gamedata. A działa na priboi story? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 A działa na priboi story? Parametry broni możesz zmienić w każdym modzie i każdej wersji stalkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek - łowca Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mam problem z dodawaniem lunetek i tlumikow do broni. Wpisałem w ustawieniach mosita naganpc w priboi story (broń w priboi story) tam gdzie było scope status 2 czyli zeby mozna bylo montowac na nim lunetke. Włonczyłem grę żeby sprawdzić czy działa a przy wczytywaniu sava wywaliło mnie do pulpiitu. Nie wiem co robic wienc jeśli możecie to pomużcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi