Jump to content

MAFIA 2

Albert115
 Share

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Graficznie gra prezentuje się o niebo lepiej od niedawno co wydanej drugiej części Ojca Chrzestnego. Animacje postaci trochę kuleją - są zbyt "sztywne". Żywe miasteczko, dźwięki otoczenia, dialogi i sam model jazdy samochodem, wszystko to jest zaskakujące. Cieniowanie jest słabo zróżnicowane i na razie widać, że w niektórych miejscach brakuje dynamicznego oświetlenia (przykład: wjazd do podziemnego parkingu wieżowca), czego o postaciach już nie można powiedzieć. Wreszcie jakaś sensowna kamera podczas celowania, mam nadzieję, że łatwa do opanowania, choć zgapiono z Ojca Chrzestnego krycie się za przeszkodami. Ciekawe zwroty akcji, tak jak te z windą, mogą wywołać naprawdę duże wrażenie, ale pod warunkiem, że fabuła będzie interesująca i nie będzie się ograniczała tylko do wątku fabularnego. W każdym bądź razie szykuje się prawdziwa rewolucja.

Nie grałem W Ojca ale czytałem recenzje, że postacie są tak słabo zrobione, że 5 lat temu były by na poziomie średnim. Więc przebicie tego nie wymagało dużego wysiłku jak się domyślam, ale ja tą grę kupię z samego sentymentu i walenia bejsbolem w bańki przeciwników.

walenia bejsbolem w bańki przeciwników.

Wolałbym bardziej oryginalne rozwiązania. Chodząc po mieście z kijem bejsbolowym możemy nabawić się kulki w plecy, a tak do dyspozycji możemy mieć koktajl Mołotowa. Przeczytajcie zapowiedź Mafii 2 z Eurogamera. Ciekawych rzeczy można się z niej dowiedzieć m.in. możliwość demolowania otoczenia, spotkamy więcej przechodniów o innym wyglądzie, opady śniegu i deszczu będą miały wpływ na zachowanie się samochodu na drodze, podobnie jak w San Andreas i "realistyczne" działania niebieskich z możliwością ich przekupienia.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Mafia to była gra... Najgorsze były tylko wyścigi i nic poza tym, ale i tak je przeszedłem. Ojciec Chrzestny też jest niczego sobie. Jak na tamte czasy ta gra była ogromnym hitem. Na dwójkę nie czekam, ale jak wyjdzie to na pewno zagram bo z pewnością będzie lepsza od GTA 4, które mi się tnie na dobrym kompie, przypominam GeForce 8600 i 1,5 GB ramu!

które mi się tnie na dobrym kompie, przypominam GeForce 8600 i 1,5 GB ramu

Hehe...kolega mnie rozbawił dobrym kompem z taka kartą i ilością RAM-u,niestety z takimi parametrami jest to słaby komputer a karta została wyprodukowana w 2007 roku,gdzie 2 lata w tej dziedzinie to wręcz epoka nie do przeskoczenia.