Gość Diegtiariow Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0005/1.0006 Data premiery: 08.11.2020 r. Autor: 100radsbar Autorzy spolszczenia: @kobal, @smox Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin) OPIS: Spoiler Kolejna, nieoficjalna wersja modyfikacji Priboi Story, której głównym celem jest wyeliminowanie kilku niedociągnięć oraz dodanie istotnych poprawek. Zmiany: Nowe, „tajne” przejścia między lokacjami, które nie widnieją na mapie w PDA. Zmieniono niektóre modele broni. Drobne zmiany w różnych plikach tekstowych. Kilka poprawek dot. broni. Możliwość biegania z bronią RP-74. Naprawiono muzykę w Barze. Zmiany w arsenale broni, z którego korzystają niektórzy NPC. Naprawiono niektóre przejścia między lokacjami. Oraz wiele więcej, drobniejszych zmian. Od autora: Spoiler Kilka lat temu poprosiłem dezodora z Team Dez0vawe o pozwolenie na stworzenie pełnoprawnego remake'u Priboi Story. Było to w 2010 r., dokładnie 27 listopada. Wszystko zaczęło się od dodania zadań, które nie były dostępne w "czystej" wersji moda. Rozwinięto to w wersji 3.2.5, wydanej we wrześniu 2012 roku (o ile dobrze pamiętam). Po przerwie od modowania, przez parę następnych lat podejmowałem kilka prób stworzenia ostatecznej wersji, aż w końcu zrobiłem sobie dość długą przerwę. W 2015 r. podjąłem jeszcze kilka prób ponownego rozpoczęcia pracy, ale przeszkodziły mi w tym inne sprawy. Szybko minął rok 2019, kiedy nabrałem ochoty na modowanie i zacząłem udoskonalać tę wersję, którą postanowiłem nazwać Priboi Story Overhaul 2020. Specjalne podziękowania dla NatVac za jego ogromne zaangażowanie w realizacji tego zadania oraz za to, że pomógł mi przejść przez trudne etapy i pozwolił mi wykorzystać niektóre jego materiały. Chciałbym również podziękować kdragonowi za jego uwagi i przetestowanie nowej wersji. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Cień Czarnobyla 1.0005. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem i opcjonalnie minimapą należy umieścić w głównym katalogu gry. Uwaga! Cień Czarnobyla trzeba zaktualizować do wersji 1.0005. Mod na wersji GoG'a z patchem 1.0006 również działa. W paczce ze spolszczeniem znajduje się dodatek w postaci minimapy. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Źródło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Dziwna sprawa. Autor tej wersji Priboi Story chciał wnieść sporo poprawek do moda, ale chyba ''przedobrzył", bo nie ma przejścia na Wysypisko z Kordonu. Po prostu nie zostało zaznaczone, a biegałem po Kordonie chyba z 2 godziny i z lokacji się nie wydostałem. Spoiler Spolszczenie oczywiście pasuje, ale ja chyba sobie daruję dalszą grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @Agrael Poszukałam chwilę i- Spoiler najpierw musisz wykonać to zadanie na 20 butelek wódki, wtedy dowódca ma dać przejście na Wysypisko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Dzięki, @Meta. Gorzała dostarczona, dowódca wniebowzięty, ale niestety - przejścia jak nie było, tak nie ma. Chyba, że pojawiło się w innym miejscu, ale nie jest oznaczone. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 W dniu 17.06.2022 o 15:37, Agrael napisał: Spolszczenie oczywiście pasuje, ale ja chyba sobie daruję dalszą grę. @Agrael, ten problem z przejściem na Wysypisko wynika właśnie z tego, że spolszczenie nie pasuje. Zaktualizowałem je do tej wersji moda i jak będzie ok, to jutro wstawię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Jak pamiętam, nie mając v.1.0005, poprzednią wersję postawiłem na v.1.0006. Ale wyszedł problem, bo nie mogłem wykonać zadania na zabranie jakiejś walizeczki na Kordonie. Mod faktycznie wymagał v.1.0005 i na niej poszedł jak burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Z tym modem Priboi Story Overhaul 2020 wszystko jest ok. Najpierw sprawdziłem bez spolszczenia i przejścia się pojawiły. Zaktualizowałem spolszczenie @kobala do starszej wersji moda Priboi Story Overhaul i jest dobrze😀 Po wykonaniu zadania na 20 butelek wódki pojawiły się przejścia - W modzie nie ma minimapy więc ją dodałem, bo wolę jednak grać z minimapą - Tu jest dopasowane spolszczenie i opcjonalnie minimapa do dodania. Spolszczenie.7z 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 @smox Fajnie, że dostosowałeś spolszczenie, dziękujemy Trafiło już na nasz serwer, a temat został przeniesiony do działu ze spolszczonymi wersjami Priboi Story. Uważam, że czas nie oszczędził tego moda. W 2010 roku Priboi robił wrażenie, ale dzisiaj mocno odstaje, ale jeżeli ktoś nie miał okazji nigdy w niego zagrać, to teraz powinien nadrobić zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 W dniu 18.06.2022 o 22:52, kondotier napisał(a): Jak pamiętam, nie mając v.1.0005, poprzednią wersję postawiłem na v.1.0006. Ale wyszedł problem, bo nie mogłem wykonać zadania na zabranie jakiejś walizeczki na Kordonie. Mod faktycznie wymagał v.1.0005 i na niej poszedł jak burza. Czyli ostatecznie - jeśli nie postawimy moda na v.1.0005 to walizeczki na Agropromie (lub Kordoenie - sam już nie wiem) nie znajdziemy ?!? Bo grałem na v.1.0006 i walizeczki za cholere nie namierzyłem 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 @mirzal Dwa wpisy wyżej masz wstawione przez @smox zaktualizowane spolszczenie, które ten problem usuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Dzięki, problem z walizeczką rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi