bas001 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Według nieoficjalnych źródeł, seria Call of Duty przejdzie poważną metamorfozę. Activision chce przenieść akcję z czasów II wojny światowej do konfliktu w Wietnamie. To kolejna już poważna zmiana w obrębie tego tytułu po tym, jak Modern Warfare 2 stał się samodzielną serią. Activision uważa, że grę należy "odświeżyć" i dlatego chce nas rzucić w wir walk, jakie toczyły się w latach 1959-1975 w wietnamskiej dżungli. By zbudować tamtejszy klimat, już poszukuje utworów muzycznych z Afryki, Kuby oraz Rosji. Zmiana ta ma rzucić nowe wyzwania zarówno graczom, jak i programistom, którzy pragną stworzyć kolejny świetny tytuł. Być może wkrótce informacja o zmianie teatru działań wojennych zostanie oficjalnie ogłoszona. Nie wiadomo jeszcze kiedy na rynku pojawi się nowy CoD. Miejmy nadzieję, że nowe pomysły programistów z Activision okażą się strzałem w dziesiątkę, a sama gra będzie dłuższa od poprzedniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Jak dla mnie super. Jesli nie bedzie gorzej niz w poprzednich to napewno kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 ciekawe czy będą pułapki jak w grze vietcong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Oni raczej dbają o realizm jeśli chodzi o historie. Na pewno nie będzie odbiegać od tej znanej z książek do historii. Jednak w mojej opinii CoD MW 1 jest obecnie najlepsza częścią gry. Mam nadzieje ze popracują trochę nad AI albo najlepiej żeby kupili ja od Monolith Productions, która jest bardzo dobra czego się nie da zaprzeczyć. Oraz klimat musi być taki jak w CoD 2 lub MW on nie pozwalał odejść od komputera :]. Mam też pytanie: wiadomo jaki tytuł będzie nosić nowe dziecko Activision Blizzard? Bas wiem, że o tym wiesz, ale... Na początku grudnia 2007 r. ogłoszono fuzję koncernu Vivendi Games, którego częścią jest Blizzard Entertainment z Activision, której rezultatem jest Activision Blizzard. więc zachowajmy poprawność polityczną :]. Bez obrazy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Bas wiem, że o tym wiesz, ale... Cytat: Na początku grudnia 2007 r. ogłoszono fuzję koncernu Vivendi Games, którego częścią jest Blizzard Entertainment z Activision, której rezultatem jest Activision Blizzard. więc zachowajmy poprawność polityczną :]. Bez obrazy oczywiście. Nic o tym nie wiedziałem,podałem tylko suchą informację o grze,nie wiem czemu miałbym być urażony :mrgreen: ...natomiast co do poprawności politycznej to jestem od tego daleki, szczególnie jeśli chodzi o pewną uprzywilejowaną grupę etniczną,ale to jak wiadomo zupełnie inna historia ;-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Rozumiem Cię :mrgreen: , ale to jednak tak jakby ktoś napisał "Żeczpospolita Polska". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 ale to jednak tak jakby ktoś napisał "Żeczpospolita Polska". A panie kolego to nie to samo,bo podałeś przykład z błędem ortograficznym,natomiast ja błędu nie popełniłem tylko nie podałem całego członu (bo też i nie wiedziałem,po prostu przekopiowałem news) a jedną część,bo tak to już jest że bardzo często podaje się tylko pierwszy człon firmy-dla przykładu ten sposób jest stosowany np. w kolarstwie zawodowym-podaje się główny i zarazem pierwszy człon nazwy teamu,nie podając innych.Rzeczpospolita-samo to tak,to byłby dobry przykład pomijając człon Polska,zapewne tak to powinno być.Ale to już jak wiadomo problem prof. Miodka i Bralczyka :-D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Była II wojna światowa i konflikty zbrojne w czasach współczesnych, a więc przyszedł czas i na Wietnam. Innych pomysłów na chwilę obecną też nie widzę, bo Niemców i islamskich terrorystów mieliśmy okazję już ubić. Japońców ta przyjemność również nie ominęła. Może być ciekawie; dynamiczne akcje szturmowe przeprowadzane w gąszczu drzew, maskowanie, więcej skradania - to jest to. Przynajmniej taką mam wizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Skradanie to nie w CoD. Jestem ciekawy jak panowie z activision poradza sobie z Wietnamem, bo gralem juz w kilka podobnych gier i zadna nie byla zrobiona w pelni zadawalajacy sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Skradanie to nie w CoD Nie pożałowałbym akcji, jak tej w Prypeci, gdzie na początku musieliśmy się skradać, a na końcu była niezła rozwałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Mi tam by najbardziej odpowiadał nowy CoD w stylu filmu "Byliśmy Żołnierzami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Zapewne będzie tam i trochę batalistyki w stylu oczekiwań Filippa23, i trochę działań specjalnych typu Navy Seals-w końcu ta formacja powstała przed wybuchem wojny w Wietnamie i przez 12 lat brała czynny udział w konflikcie.Zresztą każda część miała każdego po trochę a umiejscowienie akcji w Wietnamie aż się prosi o działania specjalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jak dotad w kazdym CoD bylo sporo sciagniete z filmow wiec bardzo mozliwe, ze masz raceje Filipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VooDoo Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Nie pożałowałbym akcji, jak tej w Prypeci, gdzie na początku musieliśmy się skradać, a na końcu była niezła rozwałka. Najlepsza misja w CoD ogólnie. Mnie najbardziej ciekawią te niestandardowe misje. Tak jak ta w Prypeci lub ta w tym samolocie/bombowcu/A-costamcostam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 lub ta w tym samolocie/bombowcu/A-costamcostam. Domyslam sie, ze chodzilo ci o ac-130 gunship: http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_AC-130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi