metek58 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Kupiłem w serwisie nowy dysk SSDPR-CL100-240-G3, bo ten poprzedni już był nieco za wolny i leciwy. Zapłaciłem 145 zeta i jest w miarę dobry. Teraz do sedna. Na nowym dysku instalowałem windę 7, by potem przejść na dychę. Wszystko szło dobrze, dopóki w dwóch trzecich instalacji aktualizacji nie brakło prądu i to dosłownie na krótko. Skutkiem tego, po uruchomieniu komputera, było samoczynne wyłączanie i włączanie, i tak w kółko. Nie wiedziałem, że można zresetować bios tym przyciskiem z tyłu kompa, więc pojechałem z nieszczęśnikiem do serwisu. Tam wiadomo, klik-pstryk i po sprawie. W domu instalacja, ale już skrócona czasowo, bo do siódemki nie ciągłem już wszystkich aktualizacji, bo po aktywacji w7 tymi cyframi, które miałem zapisane z poprzedniej aktywacji telefonicznej, system przyjął w10 bez zastrzeżeń. Trochę to trwało, ale jest teraz ok. Człowiek ciągle się uczy... na własnym sprzęcie, a i tak mało co wiem. :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi