Jump to content

Call of Duty:Modern Warfare 2

bas001
 Share

Recommended Posts

Data publikacji: 10 listopada 2009

Platformy: PlayStation 3, Xbox 360, PC

Fabuła: Będzie to kontynuacja wydarzeń z Call of Duty 4, a więc nadal będziemy walczyć m.in. z podopiecznymi Zackaeva, ale niewykluczone, że głównym wrogiem będzie też inna osoba, bowiem rozgrywka oprócz do zimnej części Rosji przeniesie nas także do Brazylii (Rio de Janeiro).

Główne postacie: sierżant Paul Jackson, kapitan "Soap" MacTavish

Lokacje: Zamek w Syberii, ocean Arktyczny, rosyjska baza wojskowa, Rio de Janeiro

Rozciągłość: Gra ma być znacznie dłuższa nić CoD4:MW.

Środki transportu: MH-6 Little Birds (śmigłowiec), F-15 Eagle (odrzutowiec), MIG-29 (odrzutowiec), MIL MI-24 HIND (śmigłowiec), SEAL Delivery Vehicle (podwodny środek transportowo-ewakuacyjny), skuter śnieżny

Wyposażenie: Steyr AUG A1 (karabin maszynowy), AK-103 (karabin maszynowy), Colt AR-15 (karabin maszynowy), Glock 22P (pistolet), GPS, pociski rakietowe sterowane laserowo

Macie tutaj szczegóły.

Oby nie zrobili zręcznościowego poziomu z samolotami.

On nie będzie zręcznościowy tylko po prostu fajny. Tak jak ten z WaW i MW1. myślę że misję będą dłuższe i różnorodniejsze. Oby tylko multi był tak dobry jak w MW1 lub nawet lepszy, bo trochę współpraca między graczami szwankowała.

Modern Warfare bardzo przypadł mi do gustu, także cieszę się, że powstaje kontynuacja tej właśnie części. Ciekawy był zarówno singleplayer, jak i multiplayer. Pozostaje tylko czekać do 24 maja na pełnometrażowy trailer, może w nim coś nowego się wyjaśni.

Nowy zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=-RTLkyKqcuc&eurl=http%3A%2F%2Fwww.benchmark.pl%2Faktualnosci%2FModern_Warfare_2_-_nowy_zwiastun....-19660.html&feature=player_embedded Tym razem już naprawdę pierwszy pełnoprawny zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=s0AeQ7EfGuo&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ebenchmark%2Epl%2Faktualnosci%2FModern%5FWarfare%5F2%5F%2D%5Fpierwszy%252C%2E%2E%2E%2D19686%2Ehtml&feature=player_embedded

Hmm... Grafika zapowiada się miodnie, fajne zwroty akcji i dobrze odwzorowane oblicze współczesnych konfliktów zbrojnych. Wiedziałem, że będziemy mieli do czynienia z kolejnym spragnionym zemsty pseudo dyktatorem. Aha, i warto dodać, że twórcy potwierdzili, że będzie nam dane siąść za kierownicą skutera śnieżnego i będą misje dziejące się pod wodą, co można dokładnie zaobserwować na poprzednim trailerze.

Znalazłem krótką zapowiedź: Valhalla.pl

za cenę zapewne powyżej 100 zł-to chyba będzie lekkie rozczarowanie

Jak zwykle. Poza tym marka Call of Duty bardzo dobrze sprzedaje się na całym świecie i nie płacimy tylko za singleplayer, ale również za klucz i oryginalny nośnik do gry multiplayer. Tryb wieloosobowy Modern Warfare wymiatał względem singla, było mało map, ale kilka patchy pododawało nowe i naprawdę było w co grać po ukończeniu wątku.

Tak,tylko nie wszyscy grają w multi...a traktowanie jako priorytet tylko jednego trybu+cena spowoduje to,że jak zwykle sprzedaż gry będzie na poziomie kilku procent w stosunku do ściągania z sieci.Ja w tryb multi np. nie gram w ogóle więc nie kupię tej gry za prawdopodobnie wysoką cenę i po macoszemu potraktowany tryb singlowy.