Jump to content

Nowa gra nie chce się załadować

Recommended Posts

Witam mam problem zrobiłem instalkę LA DC wszystko wg instrukcji i przy ładowaniu się nowej gry wywala mnie do pulpitu załączam loga:                                                         FATAL ERROR

[error]Expression    : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
[error]Function      : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File          : alife_spawn_registry.cpp
[error]Line          : 169
[error]Description   : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN!

Co zrobić? prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Edited by Tom 335

Cześć, @Tom 335

Czy na pewno usunąłeś archiwum ...gamedata\spawns.db0Log błędu wskazuje na błąd z tym właśnie plikiem. 

Cytat

Należy zainstalować wersję 1.4007 DC, a następnie usunąć foldery appdata i mods ( jeśli istnieją ) oraz pliki gamedata\spawns.db0, gamedata\textures.db6, gamedata\levels\la21_generators2.db0

Tak usunąłem te wszystkie pliki spawnujące, robiłem tak przy każdej instalce ponieważ pół dnia wczoraj spędziłem żeby to rozwiązać i nie udało mi się.

Mam jeszcze pewien pomysł gdy sprawdzę odezwę się.

Zrobiłem jeszcze raz instalkę i nic nie pomogło, log ten sam pliki usunięte wg instrukcji krok po kroku, nie wiem co jest zgrane, proszę o pomoc kolegów stalkerów.

• Positive 1

• 1 year later...

Sorki ale ta odpowiedź jest raczej dziwna? trzy lub cztery różne instalacje tego moda..zawsze według cholernej instrukcji specjalnie ściągałem nawet z różnych miejsc/serwerów a błąd zawsze ten sam..czarny ekran na początku i  potem 

:Expression    : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
Function      : CALifeSpawnRegistry::load
File          : alife_spawn_registry.cpp
Line          : 169
Description   : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN!

ktoś coś podpowie ? i nie pytajcie o kolejność intalacji bo przecież Lost Alpha Developer's Cut Mod jest w wersji samodzielnej. Oznacza to, że podstawowa wersja gry "Cień Czarnobyla" nie jest wymagana. więc instaluje go a potem naprawdę wszystko wdług instrukcji ..        

ktoś? coś?