gawron Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tytuł oryginalny: Смерти вопреки: В паутине лжи Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 16.12.2015 r. Autorzy: artGT969, makdm, Wolfstalker, GasSnork Autor spolszczenia: @gawron Śr. długość rozgrywki: ok.10 godzin OPIS: Spoiler Fabuła moda rzuca światło na epizod z oryginalnej trylogii S.T.A.L.K.E.R.-a, a mianowicie przyczynę pojawienia się na Bagnach znanego z Czystego nieba najemnika Szramy. Główny bohater - stalker o ksywce Warg, długi czas należał do grupy Oresta i zajmował się zdobywaniem rzadkich oraz drogich artefaktów w okolicach Agropromu i Jantaru. Za sprawą zrządzenia losu dotarł na Bagna, gdzie podejmuje się wykonać zadanie dla ugrupowania Czyste Niebo. Zlecenie wydaje się proste - odszukać grupę naukowców, którzy zaginęli w zachodnich terytoriach Strefy. Wkrótce zaczyna sobie uświadamiać, że został wciągnięty w rozgrywkę animatorów Zony - są gotowi poświęcić dowolną figurę na szachownicy dla osiągnięcia swoich chciwych i tylko im zrozumiałych celów. Nigdy nie możesz być pewien, kogo masz przed sobą - wroga czy przyjaciela. Czy po właściwej stronie przelewasz krew? Pajęczyna kłamstw została już upleciona przez jednego z uczestników tej partii - złapał kolejną ofiarę. I tak łatwo jej nie wypuści... Cechy moda: nowa fabuła z dwoma zakończeniami; aktostwo głosowe; nowa lokacja - "Grzęzawisko"; nowe uzbrojenie i artefakty; dwie wersje moda do wyboru (letnia i jesienna); nowe mutanty; nowe modele NPC. Porady i zalecenia: Spoiler Wymagania Sprzętowe: • OS: Win 7 x64 • CPU: Intel® Core™ i3-4150 i + • RAM: 6 Gb i + • VRAM: 1024 Mb i + Zakończenia moda: - Wybierając, stronę Harolda gra nieco inaczej się potoczy - po rozmowie z Anubisem najpierw należy porozmawiać z Kłem. - Wybierając stronę Hasana mamy do wyboru dwa różne zakończenia. Zależnie od tego, czy po spotkaniu z łącznikiem Czystego Nieba i rozmowie z Hasanem, pobiegniemy najpierw do Czecha, czy do Anubisa. Jeżeli komuś przeszkadza dubbing: W gamedata/sounds/characters_voice/dialogs, wystarczy zmienić nazwę ostatniego katalogu, dodając np. jedną literę. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: Zew Prypeci 1.6.02. Po pobraniu i rozpakowaniu archiwum z modem zawartość przenosimy do głównego katalogu z grą. Kopia plików bin moda do bin podstawki ze zgodą na zamianę. Patch z 19.12.15 - kopia plików ze zgodą na zamianę. Nakładamy spolszczenie. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Letnia wersja moda: CloudMail - [KLIK] Jesienna wersja moda: CloudMail - [KLIK] Patch z 19.12.15: CloudMail - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Jesienna wersja moda + patch z 19.12.15 + spolszczenie + zoptymalizowane tekstury roślinności + Sound Addon: MEGA - [KLIK] Autor spolszczenia moda NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Testerzy wersji zamkniętej: @gawron, @smox Dodatki: Oddzielnie tekstury flory (dla tych, którzy zechcą zmienić lato na jesień i odwrotnie): LINK - CloudMail Zoptymalizowane tekstury (dla słabszych komputerów, można stawiać na dowolną wersję): LINK - CloudMail Zoptymalizowane tekstury roślinności (dla słabszych komputerów): LINK - CloudMail Sound addon (dodaje nowe odgłosy przyrody ( nie wymaga nowej gry): LINK - CloudMail Źródło: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Trzecia i ostatnia część trimodia. Już jestem nie w temacie. Gra zjadła mi mnóstwo godzin z życia i pozostanie jako miłe wspomnienie. Screeny z gry wyglądają świetnie, to przerobiony silnik gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Zapomniałem, zmiany i co nowego odnośnie MODa:- Nowa lokacja Grzęzawisko.- Nowa linia fabularna.- Scenki filmowe.- Nowy interfejs GUI.- Nowe udźwiękowienie, niektórych momentów gry.- Zamiana większości modeli gry - artefaktów, uzbrojenia, anomalii.(zmiana modeli, tekstur)- Zachowanie balansu gry w ramach oryginału. Uwzględniono błędy z poprzednich części.- Pogoda na bazie AtmosFear - 3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Informacja jeszcze gorąca. W modzie, który już wkrótce ma mieć swoją premierę, będziemy mieli do wyboru dwie opcje tekstur lata, a jesień ukaże się jako oddzielny mini mod graficzny. LATO Spoiler JESIEŃ Spoiler 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Szykuje się kolejny fajny mod. Pewnie niezadługi bo skoro tylko jedna lokacja (a może będą inne). Wygląda bardzo fajnie. Wśród autorów Geonezis to questów może być sporo i ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Wszystko będzie na jednej nowej lokacji. Obserwuję temat moda od dłuższego czasu i miałem nie wstawiać pierwszego trailera, ponieważ ukazał się nowy, ale w sumie dlaczego by nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jak poinformował Geonezis jeden z autorów, wkrótce rozpocznie się testowanie MODa. Dorzucił też dwa screeny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tak wygląda jeden z głównych personaży, mogę tylko . Warto zwrócić uwagę na szczegóły. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jeszcze ciepły... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Gameplay trailer. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pomimo że bardziej cenie fabułę modyfikacji aniżeli grafikę użytą do jej tworzenia to przyznaje że widoki są piękne - czy to w słońcu czy po zmroku i z tą wydawałoby się mistyczną mgłą Widać bardzo duże spadki wyświetlanych klatek - przy przejściu z budynku na teren zalesiony... Mocnego kompa trzeba będzie do tego moda W każdym bądź razie czekać będę na spolszczenie z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 To mamy podobnie. Ja na razie czekam na link do moda. Trwa odliczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Racja. Dopiero teraz zauważyłem że ukończono 75%. Co nie zmienia faktu że po rosyjsku i tak nie zagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 MOD jest już do pobrania . Linki w #1. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Przed chwilą dla sprawdzenia, odpaliłem moda na sprzęcie znacznie słabszym niż zalecany do optymalnego działania gry. Wszystko działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Super czekam na wersję PL ;) bo coś mam przeczucie, że prędzej czy później powstanie. Bo już widzę po screenach, że są jakieś urządzenia, które trzeba obsługiwać, jakieś nowe itemy to na wersji rosyjskiej padnę jak kawka. Ps. modele postaci wyglądają kozacko. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Dobre przeczucia jak widzę Tomku, to twoja specjalność . Długo czekałem na premierę tego moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wieczorem, już w domu odpaliłem moda, chwilę pograłem, a właściwie to rozejrzałem się po lokacji i wygląda to tak. Stalkerzy - nowe tekstury i animacje. Jesień w pełnej krasie. Pelengator, schowki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Szkoda że mój rosyjski nie jest na tyle zaawansowany żeby sobie swobodnie pykać w tego typu mody Aczkolwiek śledzę ten mod od dłuższego czasu i nie mogę doczekać się polonizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 U mnie gawron też działa, gra i buczy: http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=1004.0 a na bar reaktor koleś już solucje robi Co do polonizacji Nuclear Messiah to możesz trochę poczekać bo już w miesiącach XI i XII jest wydane na światło dzienne około 40 modów ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Patch z 19.12.15 zamieszczony w #1 tematu. Dnia 18.12.2015 o 10:03, vidkunsen napisał: Co do polonizacji Nuclear Messiah to możesz trochę poczekać To prawda, mod nie jest duży, a tekstu sporo. Podążam za fabułą i gra podoba mi się coraz bardziej. Anomalie i mutanty. Baza stalkerów i kolejny sprzęt. Handlarz za opłatą napełni manierkę czystą wodą (tylko woda gasi pragnienie). W zależności od naszych potrzeb, naleje jedną porcję, dwie, albo zatankuje do pełna. Taki mały smaczek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Wideo przegląd modyfikacji: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Uruchomiłem bezproblemowo moda, wybierając opcję lata. I pograłem trochę. Muszę przyznać, że graficznie mod dopracowany. Całkowicie nowa lokacja, a elementy znane z podstawek i innych modów przerobione i dopasowane do niej. Całkowicie nowe twarze NPCów i ich ksywki. Nowe wyglądy pancerzy. Przy odrobinie szczęścia ( znalezienie plecaków-schowków ), szybko mamy w inwentarzu to co niezbędne do działania. Część wyposażenia, to nagrody za wykonane zadania. Ale do ich wykonania najęci są też inni NPCe, więc o wziątkę trzeba czasem powalczyć. Z nimi i z mutantami. W dialogach są mimochodem wtrącane informacje, do którego NPCa należy w następnej kolejności zwrócić się po zadanie. Inaczej biegamy od jednego do drugiego ważnego w bazie i dostajemy odmowę. Nasz GG ma chyba straszliwego kaca, bo wypija ogromne ilości wody. A wodę można tylko kupić u barmana. Zabrać jej możemy zaledwie na "trzy łyki". Tak że GG gania z wywalonym ozorem, choć wokół pełno czystej krystalicznie, nie skażonej wody. Zadania klasyczne. Idź zanieś, idź przynieś. Tak jak we wszystkich modach tej serii, musimy przy tym korzystać z elektronarzędzi. Ale nie jest to tak skomplikowane, jak np. w Diabelskim kręgu, da się szybko załapać sposób wykorzystania. Daję kilka screenów. Jak przejdę na opcję jesienną, wstawię nowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Tym razem kilka screenów w wersji jesiennej. W widoczności przeciwników brak różnicy, ale tą letnią zieleń częściowo zamieniły brązy i obraz jest przyjemniejszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Fajne te "ropuchy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi