Grigorij_2019 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zastanawiam się nad stworzeniem gry RPG w uniwersum stalkera. Ma ktoś jakieś propozycje / pomysły na mechaniki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij_2019 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Cóż... Sam tworzyłem sobie takie RPG stalkera . Trzeba zacząć od tworzenia postaci, i tu może być : Imię-pseudonim, Broń, Kombinezon i Frakcję. Mistrz gry powinien być Stalkerem - grać w stalkera i przydały by się Proste mechaniki np. walki, handlu itd. Zależy czy to ma być takie RPG z mapą, zasadami i innymi czy odgrywana tylko w głowie. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Grigorij_2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij_2019 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Nie spodziewałem się odpowiedzi od razu . Chodzi bardziej o takie rozgrywane w głowie i dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij_2019 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Nawet oficjalnie powstała kiedyś taka gra ale ona jest osadzona w uniwersum braci Strugackich https://polter.pl/rpg/STALKER-gra-fabularna-n43160 Co do innych porad jeżeli zamierzasz stworzyć grę bardziej zasadową można dodać klasy postaci np. łowca mutantów - plusy do umiejętności z mutantami związanymi lub np. przewodnik, ciężkozbrojny lub zabójca Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Grigorij_2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grigorij_2019 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Znalazłem na forum (prawie) taki sam temat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi