Agrael Posted March 8 Report Share Posted March 8 W związku z prawdopodobnym odłączeniem się Rosji od globalnego internetu postanowiliśmy działać i zabezpieczyć wszystkie nasze spolszczone mody. Osoby odpowiedzialne za funkcjonowanie forum już się tym zajmują, ale za każdą pomoc będziemy bardzo wdzięczni - im więcej użytkowników się zaangażuje tym dla nas lepiej. Prosimy o umieszczanie modyfikacji, które doczekały się spolszczenia na różnych serwerach, gdzie będą bezpieczne. 1 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted March 8 Report Share Posted March 8 Część stron już wygląda tak: https://gk-stalker.xyz/ Lecz na razie większość działa poprawnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted March 8 Report Share Posted March 8 @Agrael Dobrze by było dać info o ważności tematu z odsyłaczem do niego do Powiadomień. Bo do jutra zniknie ze spisu tematów, a tytuł jest nieatrakcyjny dla niewtajemniczonych. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted March 8 Author Report Share Posted March 8 Jeszcze takie małe sprostowanie. Otóż miałem na myśli tylko linki do samych modów, bo spolszczenia są bezpieczne na naszym serwerze i pod ich względem nic się nie zmienia, a zasady jak zawsze pozostają te same 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted March 8 Report Share Posted March 8 Jeśli chodzi o pojedyncze mody posiadające spolszczenie, mam już prawie wszystkie zabezpieczone (ze wszystkich linków do yandex i innych portali rosyjskich lub "rwącego potoku"), potem biorę się za serie modów i na koniec te (jakieś kilkaset) nieprzetłumaczonych. Nawet jeśli nic się w ten piątek nie stanie, to nie szkodzi, będzie backup w razie czego. 3 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilerstalker Posted March 8 Report Share Posted March 8 Służę pomocą w zakresie serwerów - przechowywanie, przydałaby się skoordynowana przez kogoś akcja żeby nie dublować się. Mogłoby to by być w formie aktualnej listy zabezpieczonych modów. np. po przez arkusz XLS online. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qlkin Posted March 8 Report Share Posted March 8 (edited) Mam ponad 200 giga swoich faworytów na twardych jeszcze sprzed wojny, same rus-wersje bez polonizacji zwykle. Może się przyda. Nie mogę zrobić listy - nie wiem kiedy będę mógł. @kilerstalker na obecną chwilę @Meta i @Suseł dowodzą akcją, moim zdaniem. Ja poza domem, wiele tutaj nie pomogę. Edited March 9 by qlkin 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szturmowiec Suseł Posted March 8 Report Share Posted March 8 Jeżeli chcecie już pobierać mody to przydałoby się żeby użytkownicy się zgłosili i zaczęli pisać co już pobierają. Można też podział zrobić że jakaś grupa osób z słabym netem będą mniejsze mody pobierać a druga grupa na odwrót. Ja już mogę pokazać co mam: 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted March 9 Author Report Share Posted March 9 Wygląda na to, że większość lub nawet wszystkie spolszczone mody zostały zabezpieczone. Linki, które pochodzą z Rosji są najbardziej narażone, ale o tym przekonamy się w piątek. A co do dublowania - spokojnie. Od przybytku głowa nie boli 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted March 9 Report Share Posted March 9 Nie ma co liczyć, że RuNet nie wejdzie. Przecież to jak im namieszali hakerzy z Anonimusa, blokując strony rządowe i media, jakby wymusza na nich zabezpieczenie się przed kolejnymi atakami. No i będą mieli wymówkę, że to nie z ich winy grażdanie są skazani na brak dostępu do Internetu. A RuNet wcześniej czy później i tak by został narzucony. I wyszło na to, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Takie zabezpieczenie które powstało, wyjdzie nam tylko na dobre. Kto dotrze do forum, dotrze do każdego moda. Gorzej będzie z nowymi, chyba że to będą takie robione przez moderów mieszkających na zachodzie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted March 9 Report Share Posted March 9 @kilerstalker Zrobiłam pobieżny arkusz na bazie katalogów autorstwa @Pancerniak77, na razie dotyczący modów spolszczonych. Będę go dalej uzupełniać. Jeśli ktoś także zabezpieczył coś z listy (nawet te mody z alternatywnymi linkami do pobieralni, MEGA czy DG), może poinformować poniżej i wówczas będę dopisywać. 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts