PostPunk69 Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Cześć, pobrałem Anomaly z forum, wrzuciłem spolszczenie, pozornie wszystko działa do momentu rozpoczęcia nowej gry. Gra się wczytuje, po czym następuje wyrzucenie do pulpitu bez żadnych komunikatów. Co to może być? Wymagania spełniam. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 @PostPunk69No to na początek podstawy pozmniejszaj ustawienia, zmień oświetlenie i rozdzielczość i spróbuj odpalić. A jak nie pomoże to zobacz i wrzuć jak jest jakiś fatal error w logu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PostPunk69 Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) @tom3kb więc tak, usunąłem i rozpakowałem grę razem ze spolszczeniem jeszcze raz. Gra się włączyła, ale musiałem zmniejszyć ustawienia grafiki i przede wszystkim renderowanie na DirectX 9, gdyż płynność była zbyt mała. Najpierw zmieniłem tylko DirectX i działało, ale gdy zacząłem zmieniać resztę ustawień znowu zaczęło wywalać grę. Wygląda na to, że jakieś ustawienie psuje grę. Spróbuje jeszcze z tym logiem, tak jak pisałeś i dam znać. EDIT: @tom3kb mam, oto log: [error]Expression : D3DXCreateTexture( HW.pDevice, top_width,top_height, levels_exist,0,t_dest_fmt, (RImplementation.o.no_ram_textures ? D3DPOOL_DEFAULT : D3DPOOL_MANAGED), &t_dest ) [error]Function : TW_LoadTextureFromTexture [error]File : ..\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 162 [error]Description : Edytowane 17 Maja 2022 przez PostPunk69 dodanie logu o bledzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Znalazłem takie oto rozwiązanie tego problemu, ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy to pomoże... W razie czego proszę nie bić Otwórz user.ltx i zmień r__no_ram_textures on na r__no_ram_textures off 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PostPunk69 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) @Anton Gorodecki zaryzykuję, w końcu nie mam nic do stracenia, za to do zyskania świetną przygodę tak czy inaczej, dzięki. Wkrótce dam znać czy zatrybiło. Edit: działa! Problem w tym, że płynność drastycznie spadła. Muszę pokombinować. Dzięki! Edit 2: ostatecznie pomogło, chociaż muszę mieć znacznie zmniejszone detale graficzne, zapewne wynika to z faktu, że mojemu komputerowi daleko do sprzętu z NASA dzięki i pozdrawiam, to się nazywa pomocna społeczność na forum! Edytowane 18 Maja 2022 przez PostPunk69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi