kondotier Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Tytuł Oryginalny: Путь Человека Возвращение Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 na silniku OGSE (Repack - Wersja Samodzielna) Data Premiery: 03.07.2022 r. Autor: Хемуль36рус OPIS: Spoiler Człowieczy Los - Powrót stanowi przedłużenie linii fabularnej z serii Człowieczy Los oraz jej ostatniej części, Deja Vu. Ponadto produkcja doczekała się połączenia z silnikiem OGSE. W tej części oprócz nowej linii scenariuszowej na gracza czekają questowe odgałęzienia fabularne i wiele zadań pobocznych, zaś dawne postacie zostały zastąpione nowymi. Jednak ze starych znajomych, oprócz Barmana i Sidorowicza, jest jeszcze ktoś, kogo będziesz miał szczęście spotkać. Warto także zaznaczyć, że główną cechą produkcji jest całkowity brak oryginalnej historii, jaką pamiętamy z Cienia Czarnobyla. Historia ma swój początek na lokacji Obrzeża Zony, gdzie nasz protagonista rozpoczyna długą i zawiłą drogę. Główny wątek fabularny skupia się na udzielaniu szlachetnej pomocy stalkerom, jednak najważniejsze w tym momencie staje się zdobycie w Zonie lekarstwa dla pewnej dziewczynki, która jest wnuczką starszego, emerytowanego pułkownika. Zachęcamy do zapoznania się ze spolszczonymi wersjami modyfikacji z serii Człowieczy Los: Człowieczy Los Krok w Nieznane: Deja Vu. Człowieczy Los Krok w Nieznane: Deja Vu (Outfater Addon). SCREENY: Spoiler VIDEO: Spoiler Zwiastun INSTALACJA: Spoiler Modyfikacja jest w formie repacka, posiadanie podstawowej wersji gry nie jest wymagane - wystarczy pobrać i wypakować. W gamedata\shaders\r2 należy usunąć plik models_lense_scope-копия.s oraz stworzyć skrót pulpitowy od sinika. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Źródło: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Mod pobrany i uruchomiony. Możliwe granie tylko na mistrzu. Trochę pograłem, zrobiłem jedno zadanie, wziąłem drugie. A jak wygląda mod, lepiej opowiedzą zrzuty ekranu. Spoiler Tak startujemy. Ale mod jest łaskawy Kolorystyka moda Możliwości niskiego przysiadu pozwalają na penetrację. Okna dialogowe i handlu. A bez kobiet, ani rusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozek Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 A może by tak spolszczyć?... 🧐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 @mrozek Ten mod, to przeniesienie na OGSR wersji z 2016r. I tam znalazłem swoją uwagę, że jest sporo opcji głosowych koniecznych do przetłumaczenia. A, że ty potrafisz pliki dźwiękowe zamienić na napisy, byłoby dobrze gdybyś moda przetłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 @mrozek Wszystko co dotyczy ewentualnego spolszczenia, pisz tu w temacie. Powtarzam to co napisałem na SB. Poprzedni mod nie miał spolszczenia, bo nie było nikogo z umiejętnością pokazywania treści plików głosowych w formie napisowej. W temacie tamtego moda, w moim jego podsumowaniu jest paczka z tymi plikami głosowymi. Nie sądzę, aby zostały zmienione, jednak dla pewności lepiej chyba je wyciągnąć z tego. A jak sobie przypomniałem na podstawie własnych wpisów, to mod naprawdę wart tłumaczenia. I sądzę, że teraz też wystąpią wyloty ( np. na MW czy Jupiterze ) w związku z literami grażdanki w nazwach plików. Jednak te pliki już są wychwycone i sposób podmiany jest podany w poprzedniku. Tak, że przy spolszczeniu dobrze by było, nawet jak pliki spolszczenia nie dotyczą, uwzględnić je. A ja daję kilka nowych zrzutów. Spoiler A ten zrzut, może się komuś spodobać na tapetę monitora. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Natknąłem się na taki poradnik: KLIK. Może kogoś zainteresuje. Oczywiście po rosyjsku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Trzeba trochę się pobawić przy ustawieniach, a szczególnie tych dotyczących słońca i efektów oświetlenia. Przynajmniej u mnie ustawienia jakie daje mod, waliły po oczach. Nie wstawiałem tego user.ltx jaki można pobrać, ale pozwoliłem modowi zrobić swój. Wygląd promieni słońca oryginalny. I po wyłączeniu w ustawieniach "fajerwerków". Enpece w modzie nie tylko siedzą przy ogniskach i opowiadają kawały, ale również ciężko pracują. Spoiler Śmigłowce dniem i nocą czas latają nad głowami. A gdy mamy "wolny przebieg" jest na co popatrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozek Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Dobra, biorę się za spolszczenie. Tak jak @kondotier wspomniał, kluczową kwestią jest zrozumienie "przemyśleń" GB. Przemyśleń jest 236... 🤪 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 @mrozek Bardzo miła wiadomość. I sugestia. A tu coś dla oka. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 PODBICIE TEMATU ( przez samotnego grajka ) "Ładne kwiatki i iluminacja" Czy bez nich mogły by być mody stalkerskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Muszę z konieczności sam pod sobą. Na poniższym zrzucie widać mitycznego stalkera. Występuje w różnych modach w formie legendy, ale nikt go nie widzi. Spróbujcie najpierw znaleźć w pamięci tę postać i ją nazwać, a odpowiedzi poszukać w spojlerze. Spoiler A tu druga mistyczna sytuacja. Na zrzucie z krzyżem, to grób Łukasza. Gdy go pomścimy i przyjdziemy mu o tym powiedzieć, to w chwilę po tym, on sam osobiście nam za to podziękuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 No i dotarłem do końca moda i zobaczyłem napisy. Fabuła jest oceniona w jego wcześniejszej wersji, nie będę tego powtarzał. W tym dokonano zmian wyglądu enpeców i dołożono kilka drobiazgów, bardziej lub mniej przydatnych. Ostatnie zadanie do rozliczenia. Ostatnia rozmowa przeprowadzona. A koniec tych schodów, to i koniec moda. Poczekajcie cierpliwie, bo mod jest w trakcie tłumaczenia przez @mrozek . Mod ma bardzo dużo informacji głosowych, bez przetłumaczenia których grającemu bez znajomości rosyjskiego byłoby bardzo trudno. A tu wygląd drzwi tego zbereźnika Sidorowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Znalazłem droge do wolnej gry (po zdaniu zadania u generała), zaciekawionym informacja na tzw. prywatnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi