Agrael Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data premiery: 02.10.2009 r. Autorzy: Dolgov Studio OPIS: Spoiler Mod graficzny do Cienia Czarnobyla. Projekt nie zmienia wiele w kwestii samej fabuły, modyfikuje jednak w znaczny sposób grafikę oraz świat gry. Cechy moda: nowe tekstury w wysokiej rozdzielczości, zmieniona pogoda oraz tekstury nieba, zmienione AI przeciwników, nowa muzyka, możliwość naprawy wyposażenia, freeplay po ukończeniu gry, zmieniony HUD, możliwość snu. GALERIA: Spoiler Prezentacja rozgrywki: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Cień Czarnobyla 1.0006. 2. Mod posiada własny instalator. Wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami. 3. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Źródło: 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Polecam, gra?em i jest jednym z lepszych modów ale nie raz a? do przegi?cia grafa szaleje. Nie mia?em ?adnego Bugtrapa. Ale podstawowa wersja jest klimatyczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wysz?a nowa wersja tego moda ..1.4.4...i jest nominowana w rankingu ..najlepsze mody 2010. W linku wszystkie mo?liwe informacje... http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ten mod wprowadzg jakie? nowe zadania i w?tki fabularne czy tylko zmienia wygl?d wizualny gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zmiany wizualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Szkoda ?e tylko zmiany w grafice, stary cie? w nowej szacie graficznej ale bez nowej fabu?y, odpuszcze sobie tego moda. Poprawia graficzn? stron? stalka, to raczej mod dla mocnych komputerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ostatnimi czasy du?o gra?em w stalkera, w?a?nie z modem Complete 2012 czyli najnowsz? wersj? (dzi?ki Malakas za wstawienie) i w modyfikacj? zapewne wszystkim znan? L.U.R.K, sprawdza?em gdzie grafika jest ?adniejsza, i powiem ?e naprawd? s? wyrównane poziomy.. to ju? s? granice jak bardzo mo?na podrasowa? stalkera graficznie, wydaje mi si? ?e complete góruje, bo LURK na najwy?szych wymaganiach ma rozmyty obraz. Hmmm..szczerze mówi?c oba mody ?wietne, ci??ko mi stwierdzi? który jest lepszy a wi?c remis jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiereS Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Ciekawe dope?nienie gry :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Mam problem gdyż wkleiłem folder gamedata i zrobiłem jak się robi przy modach, Odpalam grę i tylko pokazuje mi się ten początkowy obrazek na środku ekranu i nic :/ Dodam że mam patch 1.6 O co chodzi ?? PS. kolega napisał "W pliku "user.ltx" zmienić linię... gloss factor to 2.5 ma wyglądać tak....r2_gloss_factor 2.5" (http://www.stalkerteam.pl/topic/102-stalker-complete-2009-2012/) a jak ja sprawdziłem to miałem od razu taki "r2_gloss_factor 1.5" czy to coś zmienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Wrzuć loga - Ale z tego o pamiętam to na Completa pomagało dodanie do skrótu gry parametru -nointro Edit: - r2_gloss_factor zmienia naświetlenie/błyszczenie się powierzchni np. murów czy blach, w żaden sposób nie wpływa na uruchamianie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 skąd mam wziąć te "Loga" ?? PS. w elemencie docelowym wpisałem (po spacji) -nointro ale nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 skrót dodajesz po " i spacji - "D:S.T.A.L.K.E.R. - Cień CzarnobylabinXR_3DA.exe" -nointro -noprefetch A logi znajdziesz w: Windows XP - C:Documents and SettingsAll UsersMoje dokumentySTALKER-SHOClogsxray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:UsersPublicDocumentsSTALKER-SHOClogsxray_nazwaużytkownika.log Otwierasz notatnikiem (notepad) i wklejasz tu to co znajdziesz od sekcji Fatall Error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Błąd językowy, było to już 100 razy poruszane. Kopiujesz zawartość folderu pol do eng, rus, ... i powinno działać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Przepraszam ale mógłbyś mi powiedzieć gdzie,co,jaki folder mam wkleić ? :) (bo nie mogę znaleźć albo na pewno źle szukam) Edytowane 30 Marca 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 gamedataconfigtext tam masz foldery z językami gry. Jak jest RUS to tworzysz POL i kopiujesz z rus do pol pliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Ale mam tylko foldery ENG i ITA :/ Edytowane 30 Marca 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 http://62298.file4u.pl/download/2578103/extractor.7z - uniwersalny unpacker do każdej wersji stalkera. Z prawej strony zaznaczasz English SoC, w dwóch górnych ścieżkach podajesz pełną ścieżkę do folderu z grą np. D:S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla PL - w dolnej wpisujesz nazwę pliku jaki chcesz wypakować - wypakuj sobie z podstawki ten plik i wklej go do gamedataconfigtexteng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Jak ma być ta nazwa co mam wypakować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 http://mod.stalker.p...rto%C5%9Bci_gry - program który Ci podałem jest na samym dole. W okienko nr. 4 wpisz string_table_includes.xml - wypakuje Ci się w katalogu z grą w configtextpol obok gamedaty z modem - wystarczy że wejdziesz do configtextpol (tego co się wypakowało) i przeniesiesz wypakowany plik do configtexteng w gamedacie moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Działa elegancko xD ale spolszczenia nie ma pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=92853#p92853 - podobno częściowo działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Mówi się trudno. Można zamknąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pandor Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 (edytowane) No i mam kłopot z modem - Stalker Complete 2009 - Zrobiłem wszystko co w instrukcji ...Wersje gry mam obecnie 1.0006 i na takiej mod tez powinien działać...A problem wygląda tak że włączam grę ,zaczyna się wczytywać ,wchodzi czarny ekran i od razu mnie wyrzuca do pulpitu ..Nie pisze nić o żadnych błędach .. Edit Pobrałem tego moda z automatyczną instalacją i teraz problem wygląda tak ze gra się włącza tylko pisze ,,out of range'' i jest czarny ekran;) ale słyszę muzykę itd czyli pewnie komp jest w menu ...wiecie co to za problem i jak go rozwiązać? Edytowane 24 Czerwca 2012 przez Pandor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Lektura...https://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=,,out+of+range''&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi