AntiCitizen Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 (edytowane) Jak rozpakować pliki w OP-2.2? Temat zaczerpnięty z tej strony. Przetestowałem rozwiązanie i dla Tych którzy chcą mieć rozwiązanie niejako „pod ręką” - wstawiam przetestowany sposób na wypakowanie zawartości modyfikacji (czytałem, że działa ze wszystkimi wersjami gry, ale tego już nie sprawdziłem). Do dzieła!: Pobieramy Total Commander’a i instalujemy. Pobieramy pluginy .WCX oraz .WFX: wcx_stalker_db_003_x32_x64.zip + wfx_stalker_db_004_x32_x64.zip Wypakowujemy zawartość do pod-folderu plugins zawartym folderze Total Commander’a (jeśli nie ma to tworzymy folder plugins) Klikamy na górnym pasku menu: Konfiguracja → Ustawienia → Wtyczki Wybieramy najpierw wtyczkę .WCX klikając „Konfiguruj”. Pojawi się okno, po prawej stronie wpisujemy db_ natomiast w środkowym polu wybieramy plugin .WCX z folderu w który plik rozpakowaliśmy. Wszystko jest pokazane na zdjęciu nr. 5. Ta konfiguracja jest specyficzna dla plików OP-2.2. Zobaczcie jak macie pliki w folderze z grą. Są tam rozszerzenia _db jak i dby., dbz. Po prostu kojarzymy rozszerzenie plików z moda (będzie inne dla każdego moda) z pluginem .WCX. Ja na zdjęciu wpisałem tylko jeden przykład rozszerzenia. Spoiler gamedata.db_adata_0 gamedata.db_bdata_0 gamedata.db_cdata_0 gamedata.db_levels_0 gamedata.db_levels_1 gamedata.db_levels_2 gamedata.db_levels_3 gamedata.db_levels_4 gamedata.db_levels_5 gamedata.db_meshes_0 gamedata.db_meshes_1 gamedata.db_sounds_0 gamedata.db_sounds_1 gamedata.db_sounds_2 gamedata.db_textures_0 gamedata.db_textures_1 gamedata.db_textures_2 gamedata.db_textures_3 gamedata.db_textures_4 gamedata.db_textures_5 gamedata.db_textures_6 gamedata.db_textures_7 gamedata.db_textures_8 gamedata.db_textures_9 gamedata.db_textures_ls_0 gamedata.dby_arms_look1 gamedata.dbz_aa22 → mod na jesienne tekstury gamedata.dbz_kraski1 → mod na jesienne tekstury gamedata.dbz_patch 6. Kolejna wtyczka to .WFX, jest łatwiejsza w konfiguracji - wystarczy ją wskazać z folderu gdzie została wypakowana. Tyle na dziś. Wtyczki obsługują OP-2.2, mamy dostęp do każdego pliku. Wszystko ładnie pokazane na screen’ach poniżej. Spoiler Edytowane 16 Września 2022 przez AntiCitizen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Dzięki stary to było mi ptrzebne, wypakuję sobie ambient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi