aaa1112 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 (edytowane) Witam. Mam dziwny problem z ubywającym non stop zdrowiem. Pasek zdrowia stopniowo po woli zjeżdża w dół. Problem zauważyłem podczas wykonywania misji znajdywania artefaktów dla Felczera przy stadionie w Prypeci. Najpierw myślałem, że uległem napromieniowaniu. Zastosowanie leku przeciwpromiennego nie pomogło, nie pomaga też użycie apteczki naukowców, ani przespanie się. Po śnie 8 godzin pasek robi się pełny ale od razu zaczyna powoli zjeżdżać. Tak samo po apteczce. Oprócz tego nie można biegać. Mam obciążenie 48 kg i po przebiegnięciu dosłownie kilku kroków mój zawodnik robi się zmęczony. Proszę o pomoc... Edytowane 18 Stycznia 2023 przez chszarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 @chszarz w tym modzie bardzo szybko można było dostać bardzo duże dawki promieniowania. Nie pamiętam czy od początku w inwentarzu mamy dozymetr czy trzeba go było kupić ale z nim od czasu do czasu podczas gry trzeba sprawdzać ile dawek promieniowania przyjeliśmy. Włączało go się Tabem czy może Caps Lockiem. Leki chyba bardzo słabo zbijają promieniowanie, jak załpiesz dużą dawkę to na pasek musisz wrzucić ile się da artefaktów zbijających promieniowanie i poczekać, aż spadnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 (edytowane) Dzięki. Okazało się, że po przyjęciu zastrzyku zdrowie początkowo spada trochę w dół, ale potem przestaje już ubywać. Ale... problem jest dalej. Już myślałem że na tym koniec i będzie dobrze, dlatego edytuję posta. Po może minucie gry patrzę na pasek zdrowia a tam ledwo 1/4... Nie chodziłem w tym czasie po obszarach napromieniowanych i dozymetr nic nie pokazywał ani nie odzywał się. Mogę do woli brać leki, apteczki, jeść konserwy i w kółko dzieje się to samo. Kojarzę, że w jakimś innym modzie był błąd polegający na tym, że po napromieniowaniu się mimo wyleczenia poziom utrzymywał się ciągle w stałym dużym położeniu i trzeba było wpisać do jakiegoś pliku formułkę, która to poprawia. Tutaj wygląda mi to na to samo. Sorry za zamieszanie ale chyba już odkryłem przypadkiem przyczynę tego zjawiska. Okazało się, ze problem zniknął jak oddałem Charonowi paczkę z lekami, którą niosłem dla niego z Prypeci. To najprawdopodobniej ona miała takie "cudowne" właściwości Edytowane 19 Stycznia 2023 przez chszarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Chszarz - prawdziwe wyzwanie z promieniowaniem gamma czeka cię na misji do lasu na radarze - misja dla Łukasza z Wolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 OK. Już będę wiedział. Nie wpadłem po prostu na to, że przedmioty, które nosimy przy sobie też mogą być napromieniowane. A może to był taki specjalny prezent dla szefa monolitowców. Zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi