Szwagier Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 (edytowane) Dobrego Dnia. Gram w Stalkera Czyste Niebo, dołączyłem do stalkerów i toczę wojnę z bandytami. 3 razy oczyściłem całe wysypisko z bandytów a gdy tylko przechodzę na kordon do Neutralnej wioski by zakończyć wojnę. Dostaje komunikat że bandyci wrócili i znowu trzeba ich pokonać. Tym razem stało się tak samo aczkolwiek mam wszystkie ikonki na zielono jak by wszystkie zadania były ukończone. Wie ktoś jak to naprawić? Edytowane 31 Stycznia 2023 przez Szwagier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 @Szwagier wojną frakcji się nie przejmuj i tak to jest zbugowana rzecz w tej grze. Olej ją, rób sobie zadania, pchaj fabułę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 @Szwagier Z bandytami już tak jest. W miejsce wytępionych pojawiają się nowi. Masz przy tym okazję zebrać sporo łupów i po sprzedaniu zasilić sobie konto. Jednak zbyt częste wędrówki do Sidora niepotrzebnie spowalniają pchanie fabuły. Sporo już zaszedłeś, ale filmowy poradnik może pomóc przy kolejnych sytuacjach. https://www.youtube.com/watch?v=rz2W8PmTah8&list=PLMnTK-S7An4KqvvXn6AMkE00s_aDNZ29o I opisowy poradnik ( lewa kolumna na stronie ) https://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=785 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Jeśli interesują Cię typowo Wojny Frakcji (bez fabuły) to polecam TFW 3.8 tam są tylko Wojny Frakcji poprawione i z sensem. W czystej wersji gry to generalnie te wojny sensu nie mają. Bug na bugu problemy z zajęciem czegokolwiek. Generalnie nie opłacalna rozgrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Osobiście jestem wielkim fanem wojny frakcji, toczyłem każdą możliwą w CzN, ogrywałem TFW 3.8, Warfare 1.4.22. Aktualnie znów ogrywam Anomaly 1.5.2. Na bazie mojego doświadczenia mogę stwierdzić, że jeżeli interesuje Cię poważna wojna frakcji która nie ma masy błędów i jest stosunkowo przyjemna, to z całą pewnością odpuść sobie jakiekolwiek wojny w trylogii stalkera. Tak jak moi przedmówcy wspomnieli, pchaj fabułę, jeżeli koniecznie chcesz pobawić się w wojenki to tylko na TFW, chociaż on też stary i swoje "za uszami" ma. Jeżeli masz możliwość oraz chęci, szczerze polecam Anomaly 1.5.2, jedna z nowszych i większych modyfikacji umożliwiających sensowną wojnę frakcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Gdyby cały TFW został wydany a nie tylko jego skrawek to tam wojna frakcji miała by jeszcze więcej sensu. Obecnie im dalej w las tym mniej chęci do gry Za plus prosty system perków. Minus fabuła pomimo istnienia nie została dodana. A autorzy porzucili moda dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Szwagier - co do wojny frakcji to polecam mod Demosfen (różne wersje, dodatki do wyboru, fabuła, akcja, fajnie się gra). Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 @Szwagier Z zajmowaniem baz przeciwnika są w Czystym Niebie problemy. Za samo pierwsze jej zajęcie powinieneś dostać nagrodę do odebrania bazie Samotników. Nie ma co jej więcej razy próbować zająć bo największa nagroda jest jednorazowa. Dalej pchaj fabułę, jak będziesz chciał to zmienisz frakcję na Wolność czy Powinność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Wojnę frakcji GSC skopało i od zawsze były z nią problemy i najczęściej oddziały naszego ugrupowania nie przejmowały punktów na mapie, Niektórzy modderzy próbowali to połatać, ale z różnym skutkiem. Chyba najbardziej rozpoznawalnym oraz najlepszym jest Total Faction War, ale w nim oczywiście usunięto fabułę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Jest taki mod jak Faction Commander 2.5, który umożliwia spawn oddziału za pieniądze. I wtedy po wyczyszczeniu bazy bandytów można zespawnować oddział, aby nie było respawnu bandytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 7 godzin temu, Agrael napisał(a): Wojnę frakcji GSC skopało i od zawsze były z nią problemy i najczęściej oddziały naszego ugrupowania nie przejmowały punktów na mapie, Niektórzy modderzy próbowali to połatać, ale z różnym skutkiem. Chyba najbardziej rozpoznawalnym oraz najlepszym jest Total Faction War, ale w nim oczywiście usunięto fabułę. Zgadzam się z Tobą Fabuła miała być zupełnie inna w tym modzie. Ale jej nie ma. I zostały tylko wojny frakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Teraz stała się dość dziwna rzecz, stalkerzy wreszcie stwierdzili, że też chcą pozabijać bandytów nie zostawiając tego problemu na mojej głowie. I chwilę temu zajęliśmy Skład. Jest okupowany jak widać na screenie, wszystkie 4 warunki wygranej są spełnione ale nadal wojna się nie kończy. Zostały jeszcze 2 oddziały Bandytów na Północ od Składu, czy jak je wyeliminuje jest możliwość że wojna się zakończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 W zasadzie, ja na twoim miejscu zrobiłbym twardy zapis od razu po zaistniałej sytuacji, a następnie go wczytał. Takowy zabieg bardzo często pozwala "odmrozić" zadania czy też npc'ów. Ale zakładając, że już to zrobiłeś i nic się nie zmieniło, nie sądzę żeby wyeliminowanie pozostałych oddziałów bandytów cokolwiek zmieniło. Zasadnicze pytanie, miałeś zadanie na zajęcie składu? Jeżeli tak, to czy po jego zajęciu zadanie zostało uznane za wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Przecież w czystej wersji gry ta cała wojna frakcji nie ma sensu i pewnie bandyci zaraz Ci się zrespią z powrotem. Ja bym pchał fabułę dalej a to co tam się dzieje olał. I tak już nigdy na Kordon czy Wysypisko nie wrócisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 @Szwagier Aleś się przypiął do tych bandytów, bazując chyba na wiedzy z modów jakie przeszedłeś. Teraz masz pilnować fabuły i zadań które masz do zrobienia, a nie nieistotnych wojen frakcji. Pozwól, aby wyręczyli Cię enpece. Chyba, że chcesz z bandytów zebrać trochę złomu. Twoje zadanie to dopaść Striełoka. I tak działaj. A tu masz filmik, gdzie hangar jest zajęty "pokojowo". To dobre rozwiązanie. Patrz cały, albo od 5:30. https://www.youtube.com/watch?v=tmy11mY4pSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 @MilasMiałem zadanie na zajęcie składu zostało też ono wykonane ale gdy tylko wróciłem do Ojca Mateusza xD to znów byli tam bandyci i zadanie się znów ponowiło. @kondotier Już jestem ciekaw jak zająć to pokojowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 @kondotier Tak jak mówiłeś olałem wojnę frakcji i ukończyłem już grę. Tutaj dowodzik Dodałem sobię teraz tego moda Total Faction War i teraz zagram czystą wojnę frakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Gratuluję TFW bardzo fajny jest od razu sobie ustaw większy spawn przeciwników a swoich wolniej. Gra będzie ciekawsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi