Agrael Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Tytuł oryginalny: Путь Человека: Возвращение Definitive Edition Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 (OGSE) Data premiery: 22.09.2022 r. Autor: CiberZold OPIS: Spoiler Definitive Edition to próba odświeżenia oraz - jak sam autor zaznaczył - zainteresowania nowego pokolenia graczy starym już modem pt. Człowieczy Los - Powrót. Zmiany w stosunku do oryginalnej wersji: Przerobiono praktycznie cały arsenał broni - animacje, tekstury i modele zaczerpnięto w dużej mierze z Gunslinger WP [SoC Edition]. Usunięto stare i niedopracowane animacje podczas korzystania z przedmiotów. Dodano nowe modele dłoni u protagonisty. Na wszystkich lokacjach dodano nową, letnią roślinność i trawę. Jupiter, Zaton, Prypeć i Bagna zapożyczono z AREA/MLR. Zmieniono i poprawiono pogodę na niektórych lokacjach. Poprawiony ambient. Zastąpiono niektóre nieprawidłowe lub irytujące dźwięki u mutantów. Poprawiono starcia ze szczególnie niebezpiecznymi potworami. Inne, drobne poprawki. PORADY: Spoiler Możliwe problemy techniczne. W Prypeci przed zabraniem artefaktu Kompas należy wykonać zapis gry. Po jego wzięciu nastąpi spawn monolitowców i może zdarzyć się wylot bez loga. Ze względu na 32-bitowy silnik Cienia Czarnobyla i zmiany, jakie autor wprowadził mogą pojawić się wyloty - szczególnie podczas zbliżania się do stalkerskich baz. Problem wynika z powodu obciążenia pamięci. Zdarza się, że animacja biegu, podczas gdy trzymamy, w dłoni granat się zacina, a jego samego nie sposób rzucić. W tej sytuacji można schować granat i ponownie go wyjąć lub zmienić jego rodzaj. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Cień Czarnobyla 1.0006. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda (gamedata, bin, user, fsgame.ltx) umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. Pobrane i wypakowane archiwum z poprawką do moda (gamedata) umieszczamy w główny katalogu gry. Uwaga! Nie należy wprowadzać zmian w pliku user.ltx. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Google Drive - [KLIK] Poprawka: Google Drive - [KLIK] Łatki: alife.ltx wpn_rgd_5.ogf chel_spawn.script Źródło: 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Jak na ten moment, jest problem z pobraniem moda. Przyczyną jest przekroczenie jakiegoś limitu pobrań. Trochę to dziwne, bo patcha pobrałem bez problemu, a na logikę, powinien też mieć limit przekroczony. I prośba do @Wojownik . Autor moda w dyskusji z grającymi, wstawił do niej 3 pliki naprawiające wyloty. Ale mogą je pobrać tylko zarejestrowani. Nie chciało by Ci się je pobrać i tu wkleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 @kondotier Proszę: wpn_rgd_5.ogf chel_spawn.script alife.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 @Wojownik Dzięki. @Agrael Dobrze byłoby te trzy pliki z uwagą, że likwidują wyloty, dodać do instalacji. DODANO. Poprzednik tego moda miał spolszczenie. https://stalkerteam.pl/topic/16263-informacja-człowieczy-los-powrót/ Sądzę, że i w tym, dialogi nie uległy większej zmianie. Gdyby znalazł się chętny do tłumaczenia, to ma z czego skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 U mnie mod się pobiera, ale ciekawe, czy jest inny link. Pliki, które dodał @Wojownik już dorzuciłem do wstawki. Jeżeli chodzi o spolszczenie Człowieczy Los: Powrót na silniku OGSE, to @mrozek dodał ogłoszenie, że rozpoczął prace, ale linku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @Agrael Chyba mógł zrezygnować z tłumaczenia, bo aby dla naszych graczy było ono czytelne, obowiązkowo trzeba przetłumaczyć ponad 200 plików dźwiękowych, w których zawarte są istotne dla gry informacje. Bez nich będzie to gra częściowo po omacku. Widocznie go to przerosło. Tak więc kto nie zna rosyjskiego, raczej w moda nie pogra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @kondotier Ewentualnie zrezygnował z braku czasu. O ile dobrze rozumiem, to Człowieczy Los - Powrót jest swego rodzaju kontynuacją moda Człowieczy Los Krok w Nieznane: Deja Vu, którego mamy po polsku. Były chyba wstępne plany spolszczenia CzL P., ale zrezygnowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @Agrael Człowieczy Los, to cykl modów, ale ze sobą nie powiązanych. Występują enpece o tych samych ksywkach, ale ( nie mam tego pewności ) w każdym modzie inny jest GB. Jeszcze raz powtarzam. Nawet jeśli mody zostaną przetłumaczone tylko w części tekstowej bez przetłumaczenia ( nawet poprzez napisy ) plików dźwiękowych, to niewielu będzie w stanie zagrać. I skoro pobrałeś moda, to mam taką sugestię. W pierwowzorze moda w który grałem, wyłapałem katalogi opisane grażdanką i wstawiłem do niego opisy w robalach. Jeśli masz trochę czasu, to sprawdź, czy i w tym te katalogi też są takie. Ja ciągle mam komunikat o przekroczeniu pobrań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @kondotier Ja go nie pobierałem, a tylko sprawdziłem, czy się pobiera. Podejrzewam, że jest grażdanka, bo autor tej wersji nic nie zmieniał w scenariuszu. Tak przynajmniej pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 No to ja w takim razie mam pecha. Ciekawe, czy jeszcze ktoś próbował go ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozek Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 W dniu 27.02.2023 o 10:56, Agrael napisał(a): Ewentualnie zrezygnował z braku czasu. to to Druga sprawa tak jak @kondotier wspomniał jest to przeogromna ilość kluczowych przemyśleń Bohatera... najgorsze w tym wszystkim jest to, że nikt nie zadbał aby były do nich napisy. Wszystko trzeba umieszczać na ekranie. Twardy orzech do zgryzienia, poleciałem z motyką na słońce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi