Steffan Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Witajcie stalkerzy! Jak w temacie. Mam wersję RUS i chcę przetłumaczyć pliki lokalizacyjne, żebym tylko wiedział o co mniej więcej chodzi. Wiecie jak wypakować poszczególne pliki w CoP? Dam "pomógł". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Call of Pripyat ma taki sam system plików jak Clear Sky. Wystarczy więc pobrać Database Unpacker i postępować zgodnie z instrukcją. Jest to unpacker napisany pod Clear Sky, ale działa także i w tej części gry. Temat z programem: http://stalker-world.webd.pl/viewtopic.php?t=95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steffan Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 No dobra, pliki lokalizacyjne już są, a reszta dalej się wypakowuje. Problem jest taki, że gdy otwieram dowolny plik XML to wyświetlają się takie dziwne krzaczki. WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Niektóre systemy mają problemy z dekodowaniem cyrylicy (prawdopodobnie to wina zainstalowanego zestawu znaków). TUTAJ wklejasz tekst, naciskasz przycisk "sumbit", czekasz chwilę i w wyniku dostajesz cyrylicę w normalnej postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steffan Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Zrobiłem tak i na razie działa bez zarzutów. Jeszcze jedno pytanie, jak zrobić, żeby mieć normalny tekst w grze? Przed chwilą sprawdzałem i jest za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Otwierasz plik localization.ltx. Linijkę: font_prefix = ;_west ;_cent Zamieniasz na: font_prefix = ;_cent;_west Głównym problemem jest tu standardowa czcionka. Na szczęście wyciągnąłem ją z Clear Sky po polsku. Wstaw ją do folderu gamedata: http://rapidshare.com/files/288141242/Polish_Font.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionnik Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam mam wersję angielską do scop, ktoś zadał sobie sporo trudu i przetłumaczył wersję rosyjską. Jeszcze nie sprawdzałem jak to działa, w niedzielę wieczór podam szczegóły. Odnośnie cop uważam, że wydanie wersji rosyjskiej i niemieckiej to takie beta testy przy pomocy graczy trochę nie bardzo ok moim zdaniem, ale ostatnio jest to modne (patrz wiedzmin). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Kolego wyżej, nie masz nic innego do roboty niż Offtopowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam mam wersję angielską do cop, ktoś zadał sobie sporo trudu i przetłumaczył wersję rosyjską. Pewnie masz googlowskie zangielszczenie, więc zdania nie będą do końca zrozumiałe. Słyszałem też o powstającym spolszczeniu. Zobaczymy co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi