Jump to content

Recommended Posts

art.jpg.297d0dddb357d8b635b7fb8e0ffdfd07.jpg

Tytuł oryginalny: Ермак: Миражи Зоны 
Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 01.04.2023 r.
Autor: AlbertVIctory
Autor spolszczenia: @OldMan
Śr. długość rozgrywki: (ok. 1.5 godziny)

OPIS:

Spoiler

Jermak jest bojownikiem Zony. Bojownikiem, któremu powierzono wszystkie jej nadzieje, jest jednym z niewielu, którym udało się przetrwać jej próby. Jermak - jej ukochane dziecko, ale także i niewolnik. Czy Zona zdoła utrzymać Jermaka na łańcuchu? A może łańcuchy to tylko miraż...

Cechy moda:

• aktorstwo głosowe;
  • wszystkie postaci mają swoją własną, małą historię. W PDA należącym do każdego stalkera można znaleźć wskazówki dot. wydarzeń mających miejsce w Zonie;
  • wersja Portable;
  • pakiet broni (SWRP+STCS Weapon Pack);
  • ulepszona grafika i dźwięk.

Podziękowania dla aktorów głosowych: 

Spoiler
  1. Михаил ECspezi - głos Нэрила (Neriła);
  2. slesar6razriada (Слесарь 6 разряда) - głos Ермака (Jermaka);
  3. Александр Рокнрольщик - głos Бандитов (bandytów), Сержанта (Sierżanta), Призрака (Ducha);
  4. Сталкерша - głos Миры (Mirażu). 

PORADY:

Spoiler

Znane wyloty i sposoby naprawy:

• Jeżeli podczas uruchomienia gry pojawi się błąd "OpenAl:Can`t create sound device", to w folderze "add" znajduje się instalator OpenAl (nie zapomnij o ponownym uruchomieniu. Znajdują się tam również inne instalatory. 

GALERIA:

Spoiler

Jermak Miraże Zony_StalkerTeam_scr1.jpg  Jermak Miraże Zony_StalkerTeam_scr2.jpg

Jermak Miraże Zony_StalkerTeam_scr3.jpg  Jermak Miraże Zony_StalkerTeam_scr4.jpg

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Modyfikacja jest w formie samodzielnej gry (tzw. repack). Wystarczy rozpakować pobrane archiwum (najlepiej poza partycję systemową i katalogi Program Files) i grać. 

2. Modyfikację uruchamiamy za pomocą pliku Играть!.bat.

• Spolszczenie zostało zintegrowane z modem. 

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Źródło: APPROTS.png.4603aa7965381464d0b7bb29c67170af.png

• Positive 3
  • Cool 1

@kondotier
Zauważyłem, że we wstawkach na rus stronach często nie ma objaśnienia, jak postawić moda. W niektórych przypadkach jest to oczywiste, ale różnie z tym bywa. Więc dopisałem, że trzeba dodać fixa do moda, który jest repackiem. Najwyżej pkt.2 skasować, aby nie było zamieszania. 

• Positive 1

@Marek 25 Też zacząłem grę w moda i bez przeczytania dialogów, które jak na razie za mnie prowadzi mod, wykonywanie zadań uważam za błądzenie po omacku. Każde PDA zawiera też istotne informacje. A są jeszcze wiadomości od jakiejś tęskniącej kobiety. Ale skoro swoją metodą dałeś radę to masz gratulacje :brawo:.

Marek 25 - przelazlem tego moda na tym forum chyba jako pierwszy, czytałem dialogi uwaznie ale sa warianty postepowania co do wykonania zadań.

He he he - Cienka czerwona linia - J.J. - parę razy był feirant. ;) :) 

Co do zadania w wiosce to nie czekałem do zmroku, znalazlem tłumik i dałem radę.

RPG - 7, tu było troche zabawy.

Finał też ciekawy, cyknąłem jej fotką ;) vide klimatyczne. :) 

• Positive 1

PODBICIE TEMATU

Odpowiedź na powyższe pytanie znalazłem sam.

Mod ukończony z obiecanką od autorów.

Obiecanka.jpg

Tłumaczenie: Ciąg dalszy w zamykającym zdarzeniu.

A poniżej ostatnia rzecz jaką widział protagonista.                              I chyba ukłon w stronę zaurusa. Jego osobisty pistolet.

ss_fred_04-12-23_14-25-18_(escape).jpg      ss_fred_04-12-23_14-13-59_(escape).jpg 

• Positive 1

Wszystko super - tylko chyba lepiej od razu zaznaczyć, że to modyfikacje w języku ojczystym ich autora, póki co.

Taki szybki test - jeśli ktoś przeczyta ten fragment rozmowy z "dwójki" o którym wspomniał wcześniej @vidkunsen 

Spoiler

5.thumb.jpg.0db1754dd0cf3c78ecd246eaf4f8fe78.jpg

to dobrze, a jak nie - to zawsze można pobiegać za znacznikami zadań na mapie... i przy końcówce "trójki" mieć ochotę na 

Spoiler

dziuniWryj.thumb.jpg.aec04245b70376a605d2c2272fffd8fe.jpg

- choć w istocie dziewczyna ratuje tyłek skórę naszemu najmusowi..?

• Positive 2

• Agrael changed the title to Jermak: Miraże Zony

ss_daniel_06-01-24_14-52-37_(escape).jpg

Kolejna część, która jest stosunkowo krótka, ale za to można postrzelać z wielu broni. Jest do kogo, bo każdy chce nas ukatrupić - w końcu nikt nie przepada za monolitowcami.

Wszystko rozgrywa się na jednej - bardzo dobrze znanej - lokacji. Fabuła niezbyt skomplikowana, ale plus dla autora za to, że chciało mu się przy każdym NPC zostawić PDA z prywatnymi informacjami ich byłych właścicieli oraz za ksywki różnych modderów, bo w niektórych opisach są ich nicki, załóżmy wspomniany @zaurus lub Archara. Fajnie, że mogłem wziąć udział w testach spolszczenia, pozdrowienia dla @OldMan :) 

• Positive 2

Witajcie bracia Stalkerzy :) 
Proponuję Wam kontynuowanie przygody z najemnikiem Jermakiem.
Dzisiaj część trzecia "Jermak: Miraże Zony" w wersji PL

ss_oldman_05-31-24_19-26-50_(escape).thumb.jpg.eb332b83bc249a4114c75f954f434556.jpg

Moim zdaniem autor zrobił KOLEJNE DUŻE postępy w stosunku do dwóch pierwszych przygód Jermaka.

Mod jest w wersji repack wystarczy pobrać, wypakować poza dysk systemowy i można grać.
Moda uruchamia się plikiem Играть!.bat - jest w głównym katalogu gry. 

Zapraszam na kilka godzin dobrej zabawy :) 

https://drive.google.com/file/d/1bkuUucOMK7--u4_nMOWRXpSb1v53Ztil/view?usp=sharing

TRADYCYJNE JUŻ PODZIEKOWANIA za pomoc przy opracowywaniu spolszczenia:
Pomoc techniczna @LisKot (dzięki za mapkę ;))
Testy: @Agrael i @smox 

• Positive 3
  • Cool 3

• Agrael pinned this topic

Z tego co pamiętam to tak, ale warto też co jakiś czas (w ważniejszych momentach) robić zapisu przez menu.
Chyba w menu trzeba przypisać klawisze do zapisów...

Dokładniej sprawdzę jak wrócę z pracy, czyli około  21:00.

• Thanks! 1