Jump to content

Problem (?) ze spawnerem

Recommended Posts

Zainstalowałem spawner. Wygląda na to, że działa.
Jednak w odniesieniu do spawnera z OP.2 zastanawiają mnie:
1. czy jest możliwe przemieszczanie się po mapie lokacji? Jeśli z konsoli, to jaka komenda? Jak uzyskać aktualną pozycję - komenda U - w spawnerze OP.2? Po wpisaniu ~help wyświetla się lista komend, ale nie mogę jej przesunąć.
2. Jak wpisać nazwę szukanego przedmiotu (którego nie ma na liście), skoro nie mogę nic wpisać w spawner i we wbudowany spawner?
3. Jak zwiększyć wysokość skoku (używałem bardzo często w OP-2) - nie widać pliku actor? Gdzie ustawić zerowe obrażenia - albo w którym pliku jest to zapisane? Ustawiam to na najniższym poziomie trudności, w szczególnie trudnych sytuacjach.

Edited by maro

@maro Sporo z tego co pytasz jest w opcjach - superskok, czasowe godmode itd.

Spawnery są różne i np. ten z linka/u poniżej:

https://stalker-mods.clan.su/board/s_t_a_l_k_e_r_chity_kody_trejnery/kody_sokhranenija_i_prochie_sekrety_igr/spavner_obedinennyj_pak_2_2/2-1-0-778

Spoiler

10.thumb.jpg.f130a93bb62e2d9b3bac876a3018143c.jpg

ma opcję wyszukiwania (po rosyjsku działa bez zarzutu), są tu też teleporty na lokacje, przedmioty kwestowe...

Do ingerencji w pliki to chyba najlepsza jest wersja OP 2.2 rozpakowana, a już na pewno taka 'działająca' z folderem gamedata (zmiany w fsgame.ltx) Można sobie samemu takie coś ustroić, skorzystać z gotowych dodatków, można posługiwać się JGSM, można ściągnąć wypakowaną wersję np. tu:

https://stalker-mods.clan.su/load/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/obedinennyj_pak_2_2_unpack/5-1-0-5785

I tu 'rodzynek' - patch 15.03.2023 - z wyglądającym na 'przyjaźnieszy' dla użytkownika silnikiem.

• Positive 1

Dziękuję @tom3kb za odpowiedź.

@irobo- te linki wydają się interesujące, ale niestety: The website is not available in your country. Masz może działający ?

@vidkunsen sprawdziłem wszystkie podesłane przez Ciebie, wyglądają podobnie jak ten który miałem  - z pierwszej strony na forum. W żadnym (i we wbudowanym też) nie mogę wpisać nic w wyszukiwarkę. Jest działająca komenda w konsoli? Może poprawka na to jest jakaś?  Planuję oczywiście używać do problematycznych przedmiotów kwestowych, żeby nie psuć sobie zabawy.

No i to poruszanie się po mapie koordynatami..ktoś, coś?

• Positive 1