kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Mod pobrany z tego odsyłacza https://cloud.mail.ru/public/uZ7j/YKqrXfKg6 i uruchomiona część Apokalipsa. Jak na razie żadnych problemów. Dotarłem na Jantar i wchodzę do labu. A tu kilka zrzutów. Spoiler Większość dotychczasowej gry, w mrocznej lub deszczowej pogodzie. Znalazłem też fixa do pobrania z: https://disk.yandex.ru/d/RHl6Rq3MFKvY_A https://cloud.mail.ru/public/kX6c/FNM1h2qHx Opis fixa. Spoiler Список изменений: 1. Исправление модели огнесмеси (вылет при попытке выбросить из инвентаря). 2. Исправление модели РГ-6 (не отображались руки). 3. Исправлено отсутствующее описание экзоскелета. 4. Исправление логики Ваньки Гитлера. 5. Исправление логики Славена и Мерка в Баре (уходили в Припять). Дополнительно: - Фикс для "ОсноваТрилогия_х64" нужен для всех частей трилогии. - Первая часть трилогии теперь состоит из двух файлов, будьте внимательны при замене мода. - Новая игра нужна только для 5-го пункта. Zapomniałem go dodać, więc trzeba zacząć grę od nowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 PODBICIE TEMATU Chyba nie ma drugiego grającego. Dalej się bawię tym modem, a że w pierwszą wersję grałem lata temu i z fabuły w głowie niewiele zostało, to się nie nudzę. Mod dopracowany i stabilny, prawie bezwylotowy. Jestem daleko w grze, a miałem ich tylko dwa. Lecz to chyba z mojej winy, bo miałem zbyt wiele zapisów w katalogu, a grę prowadziłem zbyt długo. Mod ma nowy pakiet broni, trudno mi określić ja dalekie są to zmiany, bo ze starej gry pamiętam tylko "Sztylet", który tu ma chyba zmniejszoną wartość obalającą. Jeśli znajdzię się chętny do tłumaczenia, to będzie mógł wykorzystać istniejące, zmieniając tylko ( tłumacząc na nowo ) pliki z opisami uzbrojenie. Części dialogowe są nie zmienione. I tu ukłon w strnę @metek58 . Ty lubiłeś takie pliki tłumaczyć, to czy nie podjąłbyś się tego? Oczywiście, jak skończysz aktualne tłumaczenie. Albo @smox . Jako autor pierwotnego tłumaczenia? A tu kilka zrzutów. Mam mały wybór, bo niewiele zrobiłem. Spoiler Jeśli ktoś jest w stanie grać po rosyjsku, to zachęcam. Warto sobie odświeżyć moda. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 PODBICIE Jest taki schowek w podziemiach AgroPromu, który może mocno ułatwić pracę tłumacza, bo zawiera sporo broni i pancerzy. Oto zapis ze schowkiem. xxx dla tlumacz.dds xxx dla tlumacz.sav A to jego zawartość. Ja go znalazłem przypadkowo, ale jest chyba cały czas i można zabrać bez naprowadzenia już przy pierwszej tu wizycie, szukając Ducha. Spoiler I coś dla oka. Oczywiście, że z podpowiedzi powinni skorzystać też grający. DODANO Znalazłem niespójność dialogu, z nowym pakietem broni. Fanat wysyłając nas po dyplomatkę, mówi że na stannera dodał szynę która umożliwia zamontowanie celownika ACOG. ( zrzut pierwszy przed kursorem ). A po otrzymaniu broni celownika się nie da zamontować. Broń nie jest zamleczona, czyli brak powiązania. To samo miał jutiuber. Jeśli w pliku broni nie ma ACOGa, to trzeba tę informację usunąć z dialogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 No i tak na gorąco. Przed chwilą ukończyłem Apokalipsę OGSR. Mod ma swoje lata, a ja ostatni raz grałem w niego jak dopiero raczkował. Teraz po latach kiedy z poprzedniej gry nic nie pamiętałem, mogę śmiało powiedzieć, że po przetłumaczeniu na pewno odżyje. Jest na pewno ciekawszy niż wiele współczesnych modów. A przeniesienie na OGSR zwiększyło jego stabilność i kolorystyczną atrakcyjność. Jestem zadowolony, że zdecydowałem się na grę w niego. A na zrzutach mój finał. Ostatnia grupa ukrywających się funkcjonariusz Apokalipsy zlikwidowana. Misja Striełoka ukończona. Pozostało tylko zrealizować pierwotny plan wydostania się ze Strefy. Sprzedał wszystko co miał, stając się multimilionerem. Zostawił sobie tylko coś na drogę i pistolet na pamiątkę. A kolega Niemiec pomógł mu dotrzeć na Wielką Ziemię. @Meta @Agrael Trzeba pomyśleć, jak rozwiązać problem z trzema różnymi modami w jednym Temacie. Jak zacznę grać w Poszukiwaczy, to z konieczności będę musiał pisać we wspólnym temacie i wyjdzie ładny galimatias. Proponuję, aby wstawkę paczki moda zamknąć dla wpisów, a dla poszczególnych modów zrobić oddzielne tematy. Tylko tak może zostać zachowany porządek. DODANO Tym bardziej, ze ten trójpak OGSR ma podwójną wstawkę. Będzie ładny bałaganik. https://stalkerteam.pl/topic/16121-stalker-аpokalipsa-ogsr/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 @kondotier Myślałem nad tym, bo w tym przypadku mamy 3 mody w 1, ale czy jest sens rozbijać dział dot. modów (nieprzetłumaczonych) Zaurusa i dodawać jeszcze jeden? Chyba lepiej, aby grający podał informację w temacie, którego dokładnie moda opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @Agrael Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Dobrze, że na razie gram sam, to jeszcze jako tako trzymać się to będzie kupy. Ale jak wstawię wpis o Poszukiwaczach, a znajdzie się nowy grający lub jakiś pytalski, zacznie się rozgardiasz. Po wstawieniu Długu (Powinności) , dopiero się zacznie heca. A wcale nie trzeba wielkich rewolucji dla uporządkowania. Proponuję aby temat wpisu z wstawką uczynić jaśniejszym, bo na razie sugeruje że zawiera tylko moda Apokalipsa, na taki Trylogia "Apokalipsa", "Poszukiwacze", "Powinność" na silniku OGSR. A wpis zamknąć ( tylko do czytania ). Celowym byłoby dać w nim informację, że ta paczka zawiera wszystkie trzy mody do wyboru i oddzielnego uruchomienia. Natomiast w tym samym dziale utworzyć nowe tematy o nazwach: 1. Apokalipsa na silniku OGSR - Dyskusja 2. Poszukiwacze na silniku OGSR - Dyskusja 3. Powinność na silniku OGSR - Dyskusja I od razu do tematu 1. trzeba przenieść to, co napisałem o Apokalipsie. Mam już za sobą sporo gry z Poszukiwaczy i nie mam gdzie wstawić info o grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @kondotier Raczej gotowe. Aczkolwiek nie wiem, czy będzie duże zainteresowanie oraz dyskusja, ponieważ mod nie doczekał się spolszczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @Agrael Z Apokalipsą OGSR chyba tak. Ale gdzie się podział pierwszy wpis z wstawką trylogii ? A bez niego cała robota na nic, bo skąd mają pobierać i znać przepis instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @kondotier Tutaj jest wszystko w jednym miejscu: https://stalkerteam.pl/forum/1132-trylogia-apokalipsa-na-silniku-ogsr/ Od wstawki po 3 dyskusje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @Agrael A jest możliwość podniesienia tego działu na początek, przed inne starocie? Zapewniam Cię że do każdego tematu dyskusyjnego coś wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 @kondotier Hmm, ale gdzie dokładnie? W dziale "Serie modów" do Cienia? One zostały ułożone alfabetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 @Agrael Tak, w tym dziale. Zaznaczyłem na zrzucie. Wszystkie pod tematy zaczynają się wyrazem "Modyfikacje", więc alfabetyczność nie ma znaczenia. A jako najnowsza modyfikacja, może być nawet na pierwszej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi