aaa1112 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Witam. Zacząłem grać w oryginalną wersję Zewu Prypeci i zauważyłem że broń zużywa się w jakimś super szybkim tempie. Dosłownie po wystrzeleniu trzech magazynków z krótkiego kałacha stan zmniejszył się o dobre 20%. Tak samo Walther. Kilka magazynków i już minus 20% sprawności. Przecież to jest bezsens jakiś. Myślałem że takie rzeczy dzieją się tylko w modach, w których ktoś przedobrzył... W związku z tym spytam czy jest może jakiś mod/patch, który to zmienia albo jakaś inna metoda poprawy tych parametrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 @chszarz Jest sposób na zmianę parametru psucia się broni. Jest po rosyjsku poradnik odnośnie edytowania konfigu konkretnej broni: http://stalkerin.gameru.net/wiki/index.php?title=Редактирование_оружия Jedyny parametr, który jest interesujący to: condition_shot_dec. Cytat condition_shot_dec = 0.0002 - zużycie wzrasta z każdym strzałem. Jeśli wpiszesz -1, to broń zostanie całkowicie naprawiona po jednym strzale. Znajduje się w gamedata\configs\weapons\nazwa_konkretnej_broni.ltx. Wystarczy zmienić jego wartość na inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Jednak kolega napisał, że gra w oryginalną wersję Zewu, czyli, że ma podstawkę i spakowane kolejne gamedata.db. Taki manewr można zrobić, mając grę wypakowaną do gamedata. Chyba, że czegoś nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 @metek58 Nie trzeba wypakowywać całej gry. Wystarczy stworzyć nowy folder o nawie "gamedata" i tam wrzucić ten jeden zmieniony plik tak, żeby miał odpowiednią ścieżkę, no i zmienić gdzie trzeba na true w fsgame.ltx. U mnie przynajmniej to działało. A na marginesie to fajnie, że ktoś jeszcze gra w oryginały, też zaczęłam, ale Cień Czarnobyla po rosyjsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 A gdzie znaleźć nazwy broni? Na razie utworzyłem folder gamedata, przerzuciłem cały folder weapons z Czystego Nieba, ale wyskakuje mi crash przy próbie uruchomienia. To chyba nie miało prawa tak działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 @chszarz tu np możesz sobie sprawdzić nazwy broni. https://stalker.fandom.com/wiki/List_of_weapons_in_Call_of_Pripyat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 1 godzinę temu, chszarz napisał(a): Na razie utworzyłem folder gamedata, przerzuciłem cały folder weapons z Czystego Nieba Wrzuciłeś folder weapons z Czystego Nieba do Zewu Prypeci? Masz tu program do wypakowania Zewu Prypeci - unpacker.7z Weź sobie wypakuj i skopiuj - gamedata/configs/weapons. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 1 godzinę temu, smox napisał(a): Wrzuciłeś folder weapons z Czystego Nieba do Zewu Prypeci? Tak. To był głupi ruch. Pomyślałem, że może a nuż zadziała . Dzięki za program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Możesz też zawsze skorzystać z tego linku i w razie potrzeby pobierać konieczne pliki bez wypakowywania całej gamedaty https://mega.nz/folder/V5hBzKab#wF7fgX6m5Tq29B_m5EX69g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi