Skocz do zawartości

Lost Alpha Developer's Cut Extended (1.4008) + Dead Zone

Szczepan9205

Rekomendowane odpowiedzi

ladce_dz-cover_by_meta.jpg

Platforma: Cień Czarnobyla (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 10.03.2020 r. (LA DC Ext.)
Autorzy: Michael Rast, Valerok (wersja DC Ext.), Iwan Danko (Dead Zone)
Autorzy spolszczenia: @Szczepan9205 (poprawki) i inni
Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

PORADY:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: new_AP-PRO_LOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png

• Dodatnia 4
  • Ekstra 1
  • Klimatyczne 1

Cytat

Ta wersja Lost Alphy posiada sporo domyślnie wrzuconych dodatków - między innymi:

• wyłączoną blokadę szybkich zapisów
  • wyłączony wymóg zapisów tylko przy ognisku
Rozwiń  

O kurcze :) wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy. A może by sobie zainstalować raz jeszcze LA 🤔 Niby trochę nowych zadań jest, niektóre stare pozmieniane, można się zastanowić.

@Szczepan9205 co to ten dodatek Stalker Network? To było jakieś gadanie/handel z npcami poprzez pda?

@tom3kb To jest dodatek na sieć stalkerską - dynamiczne wiadomości podobne jak w Anomaly. 
Tylko zanim się zdecydujesz grać to przeczytaj sobie najpierw Porady bo ta wersja ma trochę "udziwnień" 😛 

Ja się na nią porwałem bo LA z Dead Zone wygląda obłędnie, a w czasach gdy zacząłem grać w tą wersję to autor DZ walnął focha na społeczność i usunął wszelkie linki do DZ, więc to była jedyna możliwość na zagranie z DZ, teraz podejrzewam linki są znów aktywne i wystarczy pobrać zwykłe 1.4008 np. ze Stalkerportaal, tamta wersja to chyba to samo co ta tylko bez Dead Zone, a dodatki są te same, ale utrudniacze zapisywania są aktywne. 

No ale koniec końców sam sobie utrudniłem grę, a nie chciało mi się grać od nowa więc wyrzucając dodatek na hardkorową ekonomię i ewentualnie ten na zwiększony zasięg wykrywania nas przez mutanty innym powinno się grać przyjemniej tylko trzeba to zrobić przed rozpoczęciem nowej gry 😛 

• Agrael przypiął/ęła ten temat
  • tom3kb podpiął/eła i promował(a) ten temat

Cześć, zabrałem się za tego moda z polecenia @Szczepan9205 i @tom3kb, wygląda obłędnie! Ale mam pytanie, czy można w jakiś sposób wyciągnąć plik "actor.ltx" z plików gry? Chciałbym w nim co nieco pogrzebać, ale nie widzę, żeby on się wygenerował po instalacji moda. 

@bober322Dać się da z tym, że musiałbyś odpowiednim extractorem to zrobić. Te pliki co są w folderze mods da się na pewno wypakować tym pack_unpack z tym, że musisz najpierw plik, który chcesz wypakować wrzucić do folderu z pack_unpack i musisz zmienić mu nazwę na zx_zona_patch_text.xdb2 - inaczej się nie wypakuje. A ten drugi jest do typowych archiwów Cienia Czarnobyla czyli np. z rozszerzeniem .db0, db1 itd. 

W każdym razie jak już wypakujesz sobie co potrzebujesz no zmodyfikowany plik chyba wystarczy do gamedaty wrzucić i powinien działać. 

pack_unpack.7zPobieranie informacji ... extractor.7zPobieranie informacji ...

• Super 1
  • Dodatnia 2

Wszystko działa, dziękuje bardzo! Aż się przypominają czasy jak swego czasu grzebało się w plikach przy tych wszystkich starszych modach, ehh to były czasy! 🙂

Przepraszam za podwójny post, ale coś mi silnik zaczyna cudować. Czy jest jakieś zalecane oświetlenie do tego moda? Ponieważ trochę zacząłem mieszać w ustawieniach graficznych i nie mogę odpalić tego moda, a przed zmianami graficznymi wszystko normalnie działało.

Tu jeden z logów przy zawieszaniu się gry. Wcześniej nie mógł znaleźć modeli jakichś obiektów dla DX10.  

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CResourceManager::_GetBlender
[error]File          : ..\xrRender\ResourceManager.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Shader 'models\window_pn' not found in library.

W dniu 8.10.2023 o 17:59, kanon1022 napisał(a):

@bober322Witam , możesz napisać jak wypakowałeś te pliki i w jaki sposób(potrzebny jeszcze plik system.ltx).

Rozwiń  

Odpalasz program extractor, wrzucasz ścieżkę do pliku w "database" i "output", klikasz "update" i pokazują się pilki do rozpakowania. Potem wybierasz sobie ten konkretny którym jesteś zainteresowany i "extract selected". Jak chcesz screena to dawaj znać na priv

-----------------------------------

Edit - po przeinstalowaniu gry jeszcze raz i wyciągnięciu pliku którego potrzebowałem oraz pliczku "system.ltx" na chwilę obecną mod działa. 

Edytowane przez bober322
aktualizacja informacji

• 2 tygodnie później...

Witam, czy jest szansa z jakiegoś innego źródła ścignięcie tego moda ? Nie mam niestety światłowodu i nie wiem czy problemem jest zbyt długi czas ściągania - gdyż  udało mię dwukrotnie ( w ciągu tygodnia) przebić do pliku 1 części i po 7-8 GB mnie wywala :). Zależy mi na wersji bez konieczności zapisywania przy ogniskach i z opcja szybkich zapisów. 

Może jest jakaś wersja torrentu?

• 2 tygodnie później...

Ogólnie rzecz biorąc mod bardzo bardzo stabilny, fajnie wrócić do LA po x latach, ale mam wrażenie, że spawn mutantów jest lekko przesadzony. W trakcie przechodzenia etapu w laboratoriach w Opuszczonej Fabryce wygenerowało mi +/- 30 zombiaków, burera, 3 pijawki i kontrolera. Rozumiem chęć dostarczenia mocnych wrażeń, ale bez dodatkowego pociągu z amunicją, ciężko w to się gra. 

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : xrServer::Process_update
[error]File          : xrServer_process_update.cpp
[error]Line          : 37
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Beer from the creator of 'O_ACTOR '; initiator: 0x00000001, r_tell() = 66, pos = 5, objectID = 0

Wywala na Agropromie po zebraniu dokumentów.

Tak jak inni proszę o wrzucenie tej wersji Lost Alpha na inny serwer albo torrent bo to czym jest Google Drive nie zasługuje nawet na porównanie z gównem bo jeszcze się biedne łajno obrazi, próbowałem 5 razy pobrać stamtąd i po 80% cały czas wywala, albo to albo spowalnia prędkość pobierania o 10 razy.

Wiadomka bul dópy irytuje a fatyga z torrentami nie jest dla każdego, ale może MEGA by to udźwigło?

@Robalziemny Jak masz konto Google to zapisz sobie tego moda na swoim dysku i wtedy spróbuj pobrać. Mi się w ten sposób udało, bo nawet po przerwaniu mogłem wznowić pobieranie. 

Jak masz to ostrzeżenie, że nie można przeskanować pliku bo jest za duży to klikasz na jego nazwę i powinno Cię przekierować do podglądu. Wtedy dodajesz ikonką w prawym górnym rogu na swój dysk i pobierasz. 

A jeśli chodzi o wrzucenie na MEGA to niby można, ale tam jest limit pobierania i trzeba pobierać po kawałku, a ludzie się skarżą, że im przerywa i muszą od nowa, więc chyba bezsensu tam wrzucać. 

Ja też, pomimo dość szybkiego neta miałem błąd przy pobieraniu Part 1... Teraz mam komunikat:

W tej chwili nie możesz wyświetlić ani pobrać tego pliku.

Ostatnio zbyt wielu użytkowników obejrzało lub pobrało ten plik. Spróbuj uzyskać do niego dostęp później. Jeśli plik, do którego próbujesz uzyskać dostęp, jest wyjątkowo duży lub jest udostępniany wielu osobom, zanim będzie on dostępny do pobrania lub obejrzenia, może minąć do 24 godzin. Jeśli po tym czasie nadal nie możesz uzyskać do niego dostępu, skontaktuj się z administratorem domeny.

WTF?

Ściągnąłem Part 2 i mam 2 błędy z Dead Zone... Po rozkapowaniu waży 7,48GB...Jest si?

Edytowane przez Mayer99

@Poltergeist Próbowałem zapisać to na dysku Google ale i tak są te same problemy, 80% pobierania i wywala, mogę wznowić ale wtedy dostaję plik 0B i tyle. Co do komunikatu to wyskoczył on wczoraj i faktycznie można to przeczekać z 24 godziny, ale wtedy wystarczy że 2-3 ludzi będzie chciało to pobrać w okolicy 30 minut i znów będzie to samo, wiem co się odwalało jak chciało się całą grupą w OFPa pograć w niektóre modyfikacje.

• Dodatnia 1

Ściąga się bez problemu z 2 lików w 1 poście, tak samo się wypakowuje. 

Natomiast nie chce mi się odpalić, bo brakuje system.ltx jak odpalam(z EXE w folderze bins) jak z konfiguratora wywala że open AL(czy coś) nie teges i dupa. 

Ogólnie ściągnąłem z ciekawości, nie mam zamiaru w to grać. Bez sensu że nie jest to instalator tylko "dyskówka"(i pewnie z tond te problemy).

• ? 1