Dr_Sztychowka Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia (edytowane) Witam. Jako że nie widziałem wcześniej żadnego moda który skupiałby się na zmianie fov w aktualnej wersji OP czyli 2.2, postanowiłem sam coś zadziałać. Zmiany w FOV są dokonywane w pliku xrGame.dll do którego trzeba mieć program umożliwiający edytowanie plików z kodowaniem heksadecymalnym. Z góry podzielę się swoim plikiem xrGame.dll (xrgame) w którym jest już ustawione FOV 90 lecz dla dociekliwych również podzielę się swoim sposobem na zmianę na dowolny fov.xrGamePATCH.dll - plik do gry z patchem/łatką xrGame.dll - plik bez patcha(na którym grałem przez ostatni rok i nie wiedziałem że nie mam patcha i przez to miałem crashe i w efekcie misje które nie mogłem ukończyć. Polecam wgrać patcha) Ja używam darmowego programu HxD Portable. Robimy kopię zapasową xrGame.dll i otwieramy swój oryginalny plik xrGame.dll. Nie zmieniamy kodowania offsetu tylko jedziemy na offset(h). Zjeżdżamy do linijki 00D14A40. Jest tam taka linijka(spoiler). Spoiler Ja już mam zmienione tam na ľB czyli odpowiednik fov 90(za 90 odpowiada literka ľ; B nie wiem od czego jest i nas nie interesuje) Jeżeli chcemy zmienić sobie na inny fov na przykład 60 to musimy sobie to obliczyć z liczb decymalnych(dziesiętnych) na heksadecymalne(szesnastkowe). Jest dla tego poświęcona Strona w której wpiszemy sobie to wyżej wymienione 60 jako 160 oraz otrzymujemy dane które mamy wpisać do komórki. W Taki sposób, zamieniamy na wymarzoną, wyliczoną ze stronki wartość FOV. Zamieniamy literkę przed (lub w offsecie 02, tam gdzie ja mam A0) B na tą która nam wyszła z obliczeń. Spoiler !!!UWAGA!!! Poniższy spoiler odnosi się do zmiany fov bez patcha. Spoiler zjeżdżamy do linijki 00D0F240. Mamy tam taką linijkę(spoiler) Spoiler Ja już mam zmienione tam na ľB czyli odpowiednik fov 90(za 90 odpowiada literka ľ; B nie wiem od czego jest i nas nie interesuje) Jeżeli chcemy zmienić sobie na inny fov na przykład 60 to musimy sobie to obliczyć z liczb decymalnych(dziesiętnych) na heksadecymalne(szesnastkowe). Jest dla tego poświęcona Strona w której wpiszemy sobie to wyżej wymienione 60 jako 160 oraz otrzymujemy dane które mamy wpisać do komórki. Spoiler W Taki sposób, zamieniamy na wymarzoną, wyliczoną ze stronki wartość FOV. Zamieniamy literkę przed B na tą która nam wyszła z obliczeń. Edytowane 22 Marca przez Dr_Sztychowka aktualizacja3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Co właściwie daje graczowi zmiana FOV ? Czy powoduje jakieś zniekształcenia obrazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi