Jump to content

Problem z włączeniem gry

Recommended Posts

30 minut temu, Piesek napisał(a):

image.png.4bfce021ea58714a2941dc2328565d2b.png

Sam nie wiem . Gdyby to było po angielsku to bym coś może na to poradził  , a klikałeś w ten link ? 

Kolejność instalacji:

1. OP-2.2
    Mod posiada wbudowany instalator, a więc wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami. Jest dostępny w języku rosyjskim oraz angielskim i opcjonalnie możemy zainstalować także kilka dodatków. M. in. alternatywny wygląd rękawic na dłoniach protagonisty, alternatywne dźwięki wydawane przez kontrolera lub pakiet dźwięków dla streamerów. 
  2. Patch z 12.05.2022 r.
    Patch tak samo jak w przypadku moda posiada wbudowany instalator. Wystarczy wskazać katalog z zainstalowaną modyfikacją. Archiwum z patchem można ewentualnie wypakować w innym miejscu, ale jego zawartość musi się znaleźć w głównym katalogu moda
  3. Spolszczenie
    Do folderu z zainstalowaną grą wklejamy plik polonizacji gamedata.dbz_pl.
  4. Uwaga!

5. Aby w modzie były polskie znaki, w opcjach należy ustawić czcionkę i kodowanie na Central European.
  6. Potem wyłącz i włącz moda jeszcze raz.

Postępowałeś zgodnie z kolejnością ? Jeśli nie to usuń wszystko oprócz archiwum WinRARa , a jeśli tak to spróbuję przetłumaczyć ten błąd :)

Edited by Polski Szogun

1 godzinę temu, Piesek napisał(a):

image.png.4bfce021ea58714a2941dc2328565d2b.png

Po pobraniu wszystkich potrzebnych plików , przy próbie włączenia gry wyskakuje mi taki błąd , nie pomaga reset kompa , aktualizacje 

Co robic?

Może zacznij od poprawnego podawania informacji o błędzie.
Dzisiaj to już pisałem

Wtedy jest większa szansa, że ktoś Ci pomoże, bo z tego zrzutu ekranu , który podałeś niewiele wynika.  
Tak na szybko na zrzucie ekranu jest podana lokalizacja moda (przynajmniej tak myślę) C:\ id...
Pamiętaj, że mody najlepiej jest instalować na dysku innym niż systemowy. 
Bo gdy jest to na dysku C: wchodzą w grę sprawy uprawnień i najlepiej wtedy uruchamiać mod jako administrator.
Czyli jeszcze raz.
Żeby nie komplikować sobie życia mody tak ale POZA DYSKIEM C:   

• Cool 1
  • Positive 1

W dniu 21.04.2024 o 18:55, Piesek napisał(a):

Po pobraniu wszystkich potrzebnych plików , przy próbie włączenia gry wyskakuje mi taki błąd , nie pomaga reset kompa , aktualizacje 

Co robic?

Może to tylko przeczucie ale bardzo nie podoba mi się    " Po pobraniu wszystkich potrzebnych plików...."   @Piesek  .........i ani słowa o instalacji.   

Drogi kolego nie wystarczy pobrać .   Czytaj ze zrozumieniem instrukcję instalacji.    I odezwij się.

Edited by Marcx

No odezwij się mordo , bo my tu chcemy Tobie pomóc .

56 minut temu, Marcx napisał(a):

ani słowa o instalacji.   

No wystarczy tylko mała pomyłka , a cały twój wysiłek na marne , ale myślę , że jak nagrasz jak to robisz lub zrobisz screena całego folderu to możliwe , że damy radę :)