aaa1112 Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Problem polega na ubywaniu zdrowia bez widocznej przyczyny. Sytuacja ma miejsce na Bagnach. Wszystkie wskaźniki zagrożeń pokazują niski stan. Dozymetr pokazuje zerowy poziom promieniowania, a zdrowie ucieka. Nie wiem o co chodzi, i jest to irytujące. Forum milczy na ten temat. Albo nie umiem szukać. Czy może mi ktoś powiedzieć o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Z doświadczenie: -poszedłeś w rejon gdzie musisz mieć lepszy kombinezon np z obiegiem zamkniętym jak Seva. -masz jakiegoś arta który ci promieniuje. -stoisz blisko anomalii strefy napromieniowanej i dostajesz. Nic więcej mi do głowy nie przychodzi ale pamiętam, że któreś mody miały wymóg pancerzy przy dalszym zwiedzaniu Zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 1 godzinę temu, chszarz napisał(a): Forum milczy na ten temat. Albo nie umiem szukać. Może taki Przypadek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Chszarz - Bagna maja to do siebie, że ubywa zdrowie/życie bo woda jest napromieniowana, brak osłony z góry przed promieniowaniem. Zalecane sprawdzić czy się zatrzyma po zażyciu leków + żarcie i energetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 7 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja (edytowane) Dzięki za podpowiedzi. Czyli ten dozymetr jest do bani, bo ciągle pokazuje "zerowy poziom promieniowania". Ale dziwne, bo czasem też trzeszczy, jak po wejściu w strefę napromieniowaną a zdrowie ubywa w miejscach w których nie trzeszczy. Zdrowie ubywa cały czas. musiałbym brać apteczki jedna za drugą. Po wódce też chyba ubywało. Na razie będę omijał bagna, ale dostałem tam jedną z pierwszych misji od Sidorowicza i chciałem tam znaleźć doktora. Myślałem że tam się powinno iść na początku gry. Edytowane 7 Maja przez chszarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Chszarz - jak w/w polecam lepszy skafanderek - zalecana seva - oraz arty na obniżenie promieniowania - chyba kolec + coś tam z artów co zbilansować in plus efekt końcowy, nie kosztem zdrowia i innych parametrów skafanderka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja (edytowane) Chłopie to przecież proste i oczywiste. Tak jak każdy mówi, zbieraj na SEVĘ i graj lub omijaj te "jezioro" . Lecz SEVA tak bardziej nie pod strzelaninę, lecz ja sam ciągle go używam i nie mogę się z nim rozstać 😄 Edytowane 8 Maja przez Polski Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) No i znowu ten sam problem... Tym razem mam skafander i mnóstwo leków różnego rodzaju. Zaatakował mnie jakiś taki wielki czarny pies - misja obrony wioski przed atakiem mutantów. Mutanty wystrzelane, rany zagojone, misja zaliczona, a zdrowie ucieka i znowu nie wiadomo z jakiego powodu. Przetestowałem wszystkie medykamenty po kolei jakie miałem ze sobą i nic. A najgorsze jest to że nie jest w żaden sposób pokazane co się dzieje i nie wiadomo na co się "leczyć". Mogła by być jakaś ikonka, żeby człowiek przynajmniej wiedział o co chodzi. Tak to się naprawdę nie da grać... Edytowane 10 Maja przez chszarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja @chszarz o ile pamiętam czarne psy promieniują, a może stałeś za blisko tego psa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Masz rację. Chodzi o promieniowanie. Pomogło dopiero jak użyłem wódki i dodatkowo jeszcze leków przeciwpromiennych. Widać tej gry trzeba się odpowiednio nauczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Chszarz - polecam także żółte apteczki naukowców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) 16 minut temu, chszarz napisał(a): Masz rację. Chodzi o promieniowanie. Pomogło dopiero jak użyłem wódki i dodatkowo jeszcze leków przeciwpromiennych. Widać tej gry trzeba się odpowiednio nauczyć. I problem z głowy Edytowane 10 Maja przez Polski Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) Już myślałem że będzie wszystko dobrze, a tu... Poszedłem na bagna do doktora i jest na prawdę problem. Nie umiem ztamtąd wrócić. Znowu dopada mnie to jak by to nazwać nieinformowane promieniowanie. Znowu zdrowie ucieka nie wiadomo od kiedy i skąd i bez informacji... Co mi to daje, że wiem już że chodzi o promieniowanie jak nie ma żadnej informacji gdzie to zagrożenie się znajduje i od kiedy zaczyna działać. Moim zdaniem to jest jakiś mocno niedopracowany detal w tej grze który niestety chyba wyklucza w pewnych warunkach możliwość jakiejkolwiek gry.... Musiałbym mieć chyba 1000 apteczek przy sobie i cysternę wódki żeby przejść głupie 100 metrów. Chyba że ja jestem aż tak głupi i nie wiem jak w to grać... P.S. Na domiar złego okazało się, że nie mogę wrócić do dawnej bazy Czystego Nieba z powrotem tą samą drogą, tak jak przyszedłem do Doktora, bo gra wyrzuca mnie w określone miejsce i jest tam przejście tylko w jedna stronę. Musze przejść wielką połać bagien, zeby opuścić lokację. Jeśli znowu nie będę informowany o promieniowaniu to jak niby to zrobić jak do przejścia jest chyba 100x tyle... (pytanie retoryczne) Edytowane 10 Maja przez chszarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) @chszarz Zrób może i wstaw tutaj kilka screenów ....mapa, wyposażenie plecaka, towarzysze, listę zadań itp . ......... czasem zobaczyć znaczy więcej niż godzinę gadać po próżnicy. Dodatkowo screen z MO2 jeśli dodałeś albo usunąłeś jakieś mody. Sam przejrzyj xray_admin.log znajdujący się w C:\Users\Admin\Documents\s.t.a.l.k.e.r. anomaly\logs może tam jest coś niepokojącego. Edytowane 10 Maja przez Marcx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @chszarz a musisz się tam od razu pchać na te bagna? Nie możesz iść zrobić innych zadań trochę, zdobyć kaskę, lepszy kombinezon, plus do tego jakieś arty może zdobędziesz. Nie pamiętam jak jest w tym modzie ale na bagnach to w sumie chyba łażenie przez wodę wiązało się z napromieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Podstawowe pytanie jakiego pancerza używasz? Sevy tak jak Ci koledzy radzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja (edytowane) @Ignachinio przecież kolega pisał, że ma seve Czekaj mam pomysł, tylko muszę znaleźć mapę bagien, bo wiem o jakie miejsce Ci chodzi: Czerwone koło to Doktor u którego jesteś. Ta linia to droga powrotna, a prostokąt to miejsce z zerwaną siatką mniej więcej. A za osadą rybacką próbowałeś wrócić do bazy? Edytowane 11 Maja przez Polski Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @chszarz jeszcze jeden motyw mi przyszedł do głowy. Zobacz czy w inwentarzu nie masz czegoś takiego jak Anomalny chleb/Napromieniowany chleb mi się przypomniało, że w Anomaly miałem też kiedyś taki problem z ciągłym napromieniowaniem i chyba nawet zjadłem niechcący 😁 ten bochenek. Wczytaj nawet jakiś wczesny zapis dla sprawdzenia. O taki przypadek Ten mod oparty jest o Anomaly więc może też tam coś takiego jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @tom3kb też to jest możliwe, bo zdarzają się takie chleby. Lecz bardziej jest możliwe, że nasz kolega się zgubił. Nie martw się @chszarz pomożemy Ci, ja też wiele razy się kiedyś na bagnach gubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Chszarz - nie tylko chleb, takze konserwa lub giętka (kiełbasa), ogółem zarcie także ma wpływ na radiacje organizmu, może być napromieniowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaa1112 Opublikowano 11 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja (edytowane) Oto moja lokacja i wyposażenie. Wrzucam też loga. Może racja, że bagna powinienem sobie jeszcze odpuścić. Na dodatek w tym miejscu, gdzie jestem jest tak dużo anomalii, ze nie da się zrobić więcej jak trzy kroki w jakimkolwiek kierunku. Mam wrażenie że one się przemieszczają i się tak ustawiły że nie mogę opuścić miejsca w którym jestem. Dodatkowo rzucanie śrubą nie zawsze pomaga zidentyfikować gdzie jaka jest ( analogicznie jak z promieniowaniem)... Na razie sobie odpuszczam bagna, ale nie wiem co będzie jak trzeba będzie iść tam w celu znalezienia doktora, jak się stamtąd wydostanę. xray_hp.log Edytowane 11 Maja przez chszarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @chszarz " Na dodatek w tym miejscu, gdzie jestem jest tak dużo anomalii, " ależ drogi kolego tyś wlazł w sam środek anomalii przełażąc przez wodę na skróty w dodatku bez pełnego wdzianka ( hełm z głowy to ci anomalia zerwała po drodze czy cuś ? 😊 ) a teraz narzekasz, że " nie da się zrobić więcej jak trzy krok " Sam napytałeś sobie biedy i nie pisz więcej " nie ma żadnej informacji gdzie to zagrożenie się znajduje i od kiedy zaczyna działać " Każde stalkerskie dziecko wie, że nie łazi się po skażonej wodzie w japonkach i samych gatkach. O przytulaniu do czegokolwiek metalowego nie wspomnę. Aaaa już szczególnie na Wielkich Bagnach. Soooory ! bez urazy. Na to się mówi elementarz. Co dalej ? Po pierwsze napełnij ten długi czerwony pasek zdrowia do końca. Następnie ( przed zrobieniem kroków ) łyknij no te żółte tableteczki + czerwone obok , dalej popij gazówką z niebieskiej puszki i ........ ruszaj azymut 13-14h najkrótszą drogą przez wodę. ps. W twoim logu martwi mnie linia ! [ERROR] --- Failed to load script zone_news_dead czego konsekwencją może być np. ! Can't find texture 'amik\weapons\flash_02' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja @chszarz a może wstaw sejwa gdzie ten problem jest szczególnie widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 12 godzin temu, Polski_Szogun napisał(a): @Ignachinio przecież kolega pisał, że ma seve Czekaj mam pomysł, tylko muszę znaleźć mapę bagien, bo wiem o jakie miejsce Ci chodzi: Czerwone koło to Doktor u którego jesteś. Ta linia to droga powrotna, a prostokąt to miejsce z zerwaną siatką mniej więcej. A za osadą rybacką próbowałeś wrócić do bazy? W którym miejscu to pisze? Bo wrzucił screen gdzie ma w ekwipunku zwykły pancerz Stalkera który jest dziadowski i nie chroni przed promieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 12 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja @Ignachinio A miejsce na mapie jest jakie jest i to faktycznie wredna miejscówka Jeśli te screeny to miejsce z ostatniego zapisu gry to.......... kolega Chszarz nam tu co nieco kit wciskał. Tak samo jak Polski_Szogun ...czegoś się domyśla, zgaduje co ten drugi ma i czyta bez zrozumienia kto co. Młody pisze zanim pomyśli. Z tą zawartością plecaka Chszarz musi się trzymać wytyczonych, przetartych ścieżek . Zboczył z trasy i klops. Brak szacunku dla zony tak się kończy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi