dopyl Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Przy instalacji patcha występuje mi błąd: Program aktualizacyjny nie mógł odnależć gry Aktualizacja jest niemożliwa bez zainstalowanej gry. Nie wiem co zrobić :( Korzystałem z programu portalsa na cofanie patcha.Gra jednak dalej pozostała w wersji 1.0006.Tak myśle że jak ktoś ma gre w wersji 1.0004 i wie które pliki są w patchu to mógłby je wrzucić na jakiś serwer.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Najprawdopodobniej program Portalsa działa tylko jeśli sam instalowałeś konkretne patche , tak samo będzie z ręczną modyfikacją rejestru.Jeśli kupiłeś nowego STALKERA spatchowanego do 1.006 to raczej nic z tym nie zrobisz, myślę że wtedy są już nadpisane konkretne pliki dbx i nagrane na płytkę , musiał byś mieć program który cofa zmiany w gamedacie , chyba :( .Myślę że jest to problem któremu trzeba się głębiej przyjrzeć , ale jedyny sposób to zainstalować dwie gry jedną normalną i jedną spatchowaną do 1.006 i je porównać , ewentualnie przygotować jakiegoś patcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Problem rozwiązany: Wystarczyło pobrać program Uniextract,wypakować nim instalkę a następnie skopiować pliki do folderu z grą i jest wersja 1.0004 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dopyl wielu kolegów ma ten sam problem mógłbyś to opisać trochę dokładniej...To ważne info. Mile widziany opis krok po kroku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Już się robi:P Oto instrukcja: 1.Pobieramy program Universal Extractor link: http://www.softpedia.com/get/Compression-tools/Universal-Extractor.shtml 2.Instalujemy program Universal Extractor 3.Klikamy prawym przyciskiem myszy na instalke patcha i wybieramy UniExtract pliki 4.Wybieramy folder do którego chcemy wypakować i potwierdzamy OK 5.Kopiujemy pliki do folderu z grą (pliki któe należy skopiować mogą znajdować się w podfolderze w moim przypadku podfolder w którym były nazywał się {app}) 6.Potwierdzamy zamianę plików 7.Uruchamiamy grę i sprawdzamy wersje (lewy dolny róg w menu głównym) 8.Jeżeli wszystko poszło dobrze cieszymy się nową wersją gry :( 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Przygotowałem też alternatywny sposób , trochę brutalny ale udało mi się soljankę odpalić.Niestety nie dysponuję wersją gry fabrycznie spatchowaną do 1.006 więc test wykonałem na ręcznie podniesionej do 1.006 gry.Testować musicie sami :( Więc jak to wygląda.Po rozpakowaniu patcha 1.005 i 1.006 wyszło mi że główne zmiany są w plikach gamedata.dbb, gamedata.dbp i dodany jest plik gamedata dbc .Po za tym patche wprowadzają sporo zmian do folderu bin.Nie myśląc zbyt wiele przygotowałem plik gamedata.dbr zawierający wersje modyfikowanych plików znane z patcha 1.004 .Zgodnie z prawami rządzącymi plikami dbx program wczytuje je kolejno więc na końcu przywróci nam gamedatę gry do postaci znanej z patcha 1.004. Po za tym na żywca przekopiowałem cały folder bin z wersji 1.004. Bez problemów uruchomiłem soljanke zarówno nową grę jak i wcześniejszy sejw.Na ekranie początkowym widnieje mi wersja gry 1.004.Powtarzam , jak zachowa się fabrycznie spatchowana gra nie wiem , czekam na komentarze , nie wiem też czy nie wynikną jakieś problemy w czasie gry , to trzeba sprawdzić niestety albo stety samemu. Stąd http://wyslijto.pl/plik/2e5phjb56s można ściągnąć archiwum które zawiera plik gamedata.dbr i folder bin z wersji 1.004.Obydwa pliki trzeba skopiować do folderu gry.Myślę że lepiej jest przenieść gdzieś sobie folder bin z wersji 1.006 a nie nadpisywać jeden folder drugim.Przede wszystkim bardzo ułatwi to powrót do wersji 1.006 , wystarczy wtedy spowrotem wrzucić folder bin z wersji 1.006 do katalogu gry i wywalić do kosza plik gamedata.dbr i już z powrotem mamy wersję 1.006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi