Szczepan9205 Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Kolejne eksperymenty z czcionką prowadzę Która według was lepsza? Na pierwszym zrzucie jest oryginalna z Cienia, na drugim niby ta sama, ale jednak inna z Zewu Prypeci (byłem pewien, że nie różnią się dosłownie niczym między Cieniem i Zewem, a tu proszę - nazwa ta sama, czcionka na pierwszy rzut oka wygląda tak samo, ale jednak nie). Największa różnica między jedną, a drugą jest taka, że druga jest zdecydowanie bardziej gładka - nie widać żadnych "artefaktów" (kresek i kropek) wokół liter jak w przypadku pierwszej - z tym, że jest cieńsza. Mnie osobiście bardziej się podoba ta pierwsza gdyby nie te "artefakty"... Spoiler @metek58Próbowałem coś zaradzić na ten tekst odnośnie przeglądania biografii Żaby, ale ni chu chu - tak czy tak dziadostwo się w krzaczkach wyświetla mimo, że tak jak pisałeś - w pliku jest po polsku. Może mod czyta z jakiegoś skryptu wyświetlanie tego bo to nie jest w sumie statyczny tekst tylko interaktywny i po kliknięciu na niego otwiera się kolejne okno - może dlatego mimo zmiany w tekście i tak w grze są krzaczki, ale na skryptach się w ogóle nie znam, więc tak sobie gdybam tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja @Szczepan9205 Druga jest przyjemniejsza do czytania, gładkość tej czcionki robi różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja @metek58 po wrzuceniu nowej wersji spolszczenia wylot przy próbie uruchomienia moda: FATAL ERROR [22.05.24 20:06:45.561] [22.05.24 20:06:45.561] [error]Expression : FS.exist(fn,"$game_textures$",buf,".ini") [22.05.24 20:06:45.561] [error]Function : CGameFont::Initialize [22.05.24 20:06:45.561] [error]File : GameFont.cpp [22.05.24 20:06:45.561] [error]Line : 69 [22.05.24 20:06:45.561] [error]Description : gamedata\textures\ui\ui_font_menu_cent.ini Chyba nie ma w ogóle takiego pliku "ui_font_menu_cent.ini" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Na 7 stronie tego tematu @Szczepan9205 wstawił pliki - ui_font_menu_cent.dds i ui_font_menu_cent.ini. Ja mam te pliki w grze i wylotu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja @smox a czyli @metek58 zapomniał je dodać do spolszczenia? Już ide ich szukać. EDIT Wklejenie obu plików od @Szczepan9205 nic nie dało nadal ten sam wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 11 minut temu, tom3kb napisał(a): Wklejenie obu plików od @Szczepan9205 nic nie dało nadal ten sam wylot. Grałem na wcześniejszej wersji spolszczenia dodając wszystkie pliki, które wstawił tu @Szczepan9205. Teraz nałożyłem najnowsze spolszczenie i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja @tom3kb, te pliki od @Szczepan9205 są z folderu tekstures/ui. U mnie działają. @smox, na szybko zrobię paczkę i dam poprawiony ten plik, który nie wyświetla dużą literę "Ą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Nawet dorzuciłem Localization od szczepana i ten sam wylot, poczekam jak więcej ludzi wrzuci spolszczenie. @metek58 no ale dlaczego tych plików nie ma dodanych do paczki spolszczenia? Są potrzebne czy nie? Czy sobie ludzie mają ich szukać w temacie jak potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Już jest to wrzucone w poprawionej paczce, którą przed chwilą wrzuciłem. Zapewne to nie koniec niespodzianek. Przyznam, że mod trudny w tłumaczeniu i jeszcze trudniejszy w grze. @tom3kb, pobierz i zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi