Skocz do zawartości

Za szybkie obracanie kamery w grach

kamilxx2

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś może taki problem, albo spotkał się kiedyś z czymś takim i może mi pomóc, albo chociaż wystawić karty na stół i powiedzieć że wszystko jest dobrze, tylko ja mam jakieś zwidy. Chodzi o to że w niektórych grach moja myszka a dokładniej mówiąc obracanie nią kamery jest tak szybkie że powoduje u mnie zawroty głowy.

Przykład ( Wiedźmin 3)  Klawiatura i myszka, gra wyjęta z pudełka czyli domyślne ustawienia.

Wiedźmin 3 ale z kontrolerem czy jak ktoś woli gamepad.

Przykład Robocop 

Zmienianie szybkości myszy ( najniższa wartość) Windows wpływa na sam pulpit i menu gry ale nie na samą grę.

Przykład  

Szukałem sam rozwiązania ale nic nie znalazłem, dałem do serwisu wybuliłem kasę, nic nie znalazł, po prostu mam dość , mam ochotę powiedzieć PCMasterRace i rzucić go w kąt i mieć święty spokój z nim do końca życia. Za jakąkolwiek pomoc będę bardzo wdzięczny. 

@Naznaczony2001

cobalt 330 która ma najnowsze sterowniki że strony producenta, ustawiona na najniższą kontrole dpi

zwykła myszka która nie ma żadnego programy do ustawień 

oraz logitech myszka g102 z programem ustawioną na najniższe ustawienia.

Windows 11

akceleracje w ustawieniach myszy, włączona czy wyłączona, nic nie pomaga. 

2 godziny temu, kamilxx2 napisał(a):

@Naznaczony2001

cobalt 330 która ma najnowsze sterowniki że strony producenta, ustawiona na najniższą kontrole dpi

zwykła myszka która nie ma żadnego programy do ustawień 

oraz logitech myszka g102 z programem ustawioną na najniższe ustawienia.

Windows 11

akceleracje w ustawieniach myszy, włączona czy wyłączona, nic nie pomaga. 

Pobaw się tymi ustawieniami i sprawdź czy na pewno dpi masz ustawione najniższe. Spróbuj wyłączyć  "zwiększ precyzje wskaźnika".image.thumb.png.3eaac42d94a314e7a03b8568091283f9.pngimage.png.a7c4d4a5179ef7f8664ba8d62756176c.png

Edytowane przez Naznaczony2001