Кристофер (Kpuc) Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Witold Jaworski ukończył prace nad swoim internetowym, darmowym poradnikiem "Wirtualne modelarstwo". Książka w prosty i przejrzysty sposób uczy modelowania w Blenderze na przykładzie modelu samolotu P-40. Na stronie możemy tez znaleźć gotowe prace i inne modele :( "Wirtualne modelarstwo" to e-książka, udostępniona wszystkim (na zasadach Creative Commons). Uczy czytelnika "od zera", jak za pomocą Blendera, GIMPa i Inkscape zbudować dokładny model samolotu. Jej celem jest zachęcenie tradycyjnych modelarzy do spróbowania swoich sił w Blenderze. W kolejnych rozdziałach opisuję tworzenie modelu Curtiss P-40B Strona autora Klik Bezpośredni link do pobrania książki i dodatków Klik Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Coś dla Vorenusa...on kocha modelarstwo. :( ..Może mamy jeszcze kogoś na forum co bawi się w modelarza.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieldino Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Ja i mam całkiem niezłą kolekcję. Ale jakoś modelarstwo komputerowe jest nie dla mnie. Wolę ręcznie sklejać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts