Skocz do zawartości

Samoistne, losowe przeciążenie postaci.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy problem poruszany bo jakoś nie mogę znaleźć.

Podczas przechodzenia z lokacji na lokacje w zupełnie losowych miejscach i czasie moja postać dostaje gigantycznego przeciążenia.

Biegam sobie w egzoszkielecie bandytów, dodaje dodatkowo +80kg do udźwigu więc mogę nosić spokojnie 180kg. Zazwyczaj noszę około 160-170. W totalnie losowych sytuacjach przy przechodzeniu z mapy na mapę po wczytaniu nowej lokacji moja waga nagle zwiększa się np do 1849kg na 180kg.

Nie wiem czy to totalnie losowy bug, czy tyczy się Egzoszkieletu Bandytów. Myślałem, że może też na to wpływać to czy jesteśmy spragnieni albo głodni ale nie.

Bug psuje też kilka wcześniejszych zapisów więc trzeba mieć ich spory zapas i często nadpisywać.

Na razie co jakiś czas robię kopię bezpieczeństwa zapisów, jak bug się pojawi to je podmieniam.

Nie korzystam z żadnych cheatów, nie modyfikowałem żadnych plików. Czysty NS2016 ze spolszczeniem.

Ktoś kojarzy takiego babola? Nie pamiętam czy w Opkach też występował?

@tom3kb Nigdy nie natknąłem się na coś takiego ani w OP-ku, ani w żadnym innym modzie. 

Ciekawa przypadłość. Wygląda to tak jakby gra wariowała przy liczeniu cięźaru tuż po save z przejścia na lokację. Może być  że po prostu dużo dźwigasz, jakby nie patrzeć 160 - 170kg to jednak trochę złomu w plecaku jest.

A jak miałeś wcześniej inny pancerz a nie ten egzo bandytów to ten błąd występował? Może pokombinuj z jakimiś innymi pancerzami, więcej pomysłów nie mam, nie miałem za wiele do czynienia z tym modem. Chociaż ja bym sobie podniósł ciężar w system.ltx i actor.ltx może to by coś pomogło? Ale to tylko moje gdybanie. 

@wariatNo właśnie nie pamiętam jak było z innymi pancerzami, szczególnie, że w tej soliance Egzo Bandytów pojawia się bardzo szybko w grze (a bug jest totalnie randomowy) no i nie oszukujmy się znacząco poprawia komfort gry bo to chyba pancerz co ma największy bonus do udźwigu. Egzo Najemników dodaje np tylko +15kg.

Zobaczę jak znajdę coś z parametrami po środku to potestuję. Pamiętam, że jak grałem parę lat temu to też miałem ten problem i też go obchodziłem robiąc częste kopie zapisów.