wajs94 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 mam taki problem od pewnego czasu przestaje mi się gra zapisywać. Gdy zapisuję i i wchodze do gry to gra się ścina i nic jej nie ruszy praiwe tak samo mam gdy przechodze do innych lokacji no. wysypisko tylko że gra nie ścina się tylko wylatuje do pulpitu. Ostatni fatal error przy przechodzeniu na wysypisko FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : _out_of_memory [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 359 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 8192 K troche on dziwny bo przez dłuższy czas na początku było bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Brakuje ci pamięci operacyjnej , zmniejsz wymagania graficzne , szczegóły , rozdzielczość ,zmień oświetlenie na statyczne, poczytaj temat http://www.stalkerteam.pl/topic/269-zelazny-temat-wydajnosci-sprzetu-przy-grze-w-stalker-a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 W pierwszej kolejności to co pisał Kobal... Jeżeli masz więcej jak 3 GB RAM dopisz do .exe programu. Możesz również spróbować zwiększyć plik pamięci wirtualnej na dysku. Plik stronicowania powinien być w jednej całości i znajdować się na Partycji systemowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajs94 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jeśli ja mam tylko 2 gb ramu to zwiększenie ramu w plikach coś da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 @ wajs94 Możesz zapoznać się z najnowszym osiągnięciem w dziedzinie "Out of Memory" error pod linkiem: http://www.stalkerteam.pl/topic/1955-koniec-z-errorem-out-of-memory/ Tylko napisz czy to zadziałało u Ciebie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jeśli ja mam tylko 2 gb ramu to zwiększenie ramu w plikach coś da? niestety nie....od 3,5 gb do góry (może też dla 3,25 GB, ale tego nie jestem pewien, można spróbować)...jeżeli masz takie wyloty to suwaki ..cienie..AA..anizotropic ..ustaw na niską wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajs94 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 tutek od Yurka nie zadziałał mi i musiałem kompa resetować a w logu znalazłem taką dziwną linijke której nigdy jeszcze nie miałem [error][ 8] : W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia. sprawdzę teraz od kobala już nic z tego nie rozumiem. Ściągnąłem ashampoo core tuner i przyspieszyłem stalkera bo mam dwa rdzenie podmieniłem plik XR_3DA z folderu v1.0004 [WW] i nic dalej to samo przy próbie zapisu reset. A gram w solyankę już kilka dni na full detalach i wszystko ładnie chodziło a teraz taka zawiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Jak masz mało RAM to patch nie działa....jedyne rozwiązanie to obniżyć detale najlepiej rozdziałkę..przejść felerne miejsce i potem powinno pójść dalej... Ram ważniejszy od procesora niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajs94 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 zmieniłem rozdzielczość na najmniejszą i nic bug taki sam za mało pamięci. czy jak zmienie oświetlenie i jakość tekstur czy coś takiego na mniejsze to zwolni się ram? Może to być wina nieoczyszczonego rejestru bo ja solyankę instalowałem drugi raz bo za pierwszym sidor zdechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 czy jak zmienię oświetlenie i jakość tekstur czy coś takiego na mniejsze to zwolni się ram to powinieneś zmienić w pierwszej kolejności...ustaw wszystko na minimum spróbuj przejść to chore miejsce. Wczoraj w ten sposób @Dopyl ominął wpadkę z tym błędem. Rejestr można scalić w każdej chwili....puść CCleaner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajs94 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wyczyściłem rejestr, zmniejszyłem tekstury na średnie, oświetlenie zmieniłem na środkowe. zdefragmentowałem dysk c i e ten z grą i błąd jest jeszcze szybciej niż wcześniej ten z brakiem pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Zrób tak jak radzi malakas zmień wszystkie ustawienia na najniższe rozdzielczość też najgorszą.Mi wczoraj to też za pierwszym razem nie pomogło bo ustawiłem, niechcąco tądrugąrozdzielczość potem zmieniłem na najmniejszą i zadziałało.Potem mogłem wrócić do poprzednich ustawień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajs94 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wziąłem wszystko na minimum i działa tylko że hud się zmnienia na taki badziewny. Takie wszystko kanciate w tym hudzie. Przeszedłem na wysypisko i zmieniłem na max i szło tylko jak wyszedłem z podziemi agropromu to zmowu error brak pamięci. A głupio się gra na tym minimalnych hudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Masz w PC wszystkie nowe sterowniki.?...Może warto sprawdzić co tam kuleje. Niestety to błąd na który nie ma raczej innego lekarstwa. Powiększ jeszcze pamięć wirtualną systemu. Nie powinieneś grać na MAX ...Soljanka to bardzo ciężki mod i potrafi ciąć na 4 GB RAM...Raczej średnie i połowa reszta suwaków. Musisz tak dobrać suwaki i resztę by dało się grać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajs94 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 No kompa mam już dwa lata i sterowniki instalowane z oryginalnej płyty które też... mają 2 lata to raczej nie są najnowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi