Szczepan9205 Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Tytuł oryginalny: S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chornobyl Enhanced Edition Platforma: X-Ray Engine Data premiery: 20.05.2025 r. Autor: GSC Game World, Mataboo Autor poprawek spolszczenia: @Szczepan9205 OPIS: Spoiler S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chornobyl, czyli pierwszy rozdział Legends of the Zone Trilogy, od którego wszystko się zaczęło. Witamy w dawnej Strefie Zamkniętej wokół elektrowni nuklearnej w Czarnobylu… czyli najniebezpieczniejszego miejsca na ziemi. Wciel się w postać Naznaczonego i staw czoła złowrogim tajemnicom, przesiąkniętym promieniowaniem niebezpiecznym anomaliom i moralnym dylematom. Twoje decyzje zadecydują o twoim przeznaczeniu w tej wciągającej, mrocznej sadze science fiction. Zmiany: Nastrojowe ulepszenia wizualne, takie jak śreżoga, dynamiczne odbicia przestrzeni ekranowej i zaawansowane efekty globalnego oświetlenia Przebudowane shadery wody, ulepszone skyboksy i efekty wilgotności Ulepszona grafika ze wzbogaconymi teksturami, dzięki czemu NPC i otoczenie są bardziej szczegółowe Ulepszone pole widzenia i modele broni Mnóstwo poprawek błędów i czynników wpływających na działanie gry Pełna obsługa padów Zmiany w poprawionym spolszczeniu względem oryginalnego, dołączonego do gry: Przywrócono oryginalną czcionkę z oryginalnej trylogii zastępując tę nową Naprawiono nowe błędy, które pojawiły się w tekście Dopasowano tekst wiadomości SMS od NPC-ów do Naznaczonego tak, aby zgrywał się z kwestiami czytanymi przez lektora Ujednolicono statystyki kombinezonów tak by były ujednolicone we wszystkich 3 częściach (screen poniżej) Naprawiono brakujące ikonki przy statystykach w menu ekwipunku - podziękowania dla @LisKot GALERIA: Spoiler INSTRUKCJA INSTALACJI SPOLSZCZENIA: Spoiler 1. Pobrane archiwum ze spolszczeniem należy rozpakować, a następnie skopiować wypakowaną zawartość do katalogu z grą ze zgodą na podmianę plików. LINK DO POBRANIA POPRAWIONEGO SPOLSZCZENIA: Spoiler Poprawione spolszczenie: MEGA - [KLIK] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano Wtorek o 15:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 15:57 Można prosić o link do Moda (Cień Czarnobyla Enhanced Edition) - mamy spolszczenie to musi być gdzieś i mod 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 16:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 16:19 @mirzal przecież to nie mod tylko ta odświeżona nowa wersja Cienia Czarnobyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano Wtorek o 17:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:44 ok. to poproszę o link do tej nowej wersji CC, dla której jest to przedmiotowe tłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano Wtorek o 18:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:32 (edytowane) @mirzal https://store.steampowered.com/app/2427410/STALKER_Shadow_of_Chornobyl__Enhanced_Edition/ https://www.gog.com/pl/game/stalker_shadow_of_chornobyl_enhanced_edition Edytowane Wtorek o 18:34 przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano Wtorek o 18:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:50 Odpaliłem linki i dowiedziałem się, że chyba trzeba bulić 😟 jeśli chce sie pograć. O STEAM-ie wiem tyle, że jest chyba tylko dla graczy sieciowych. Natomiast, że CCEE wyszło jako płatne to chyba pierwszy raz słyszę/widzę. Co mi polecacie/radzicie abym mógł zaznać tej przyjemności pogrania w CCEE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 19:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:01 @mirzal jakbyś wcześniej kupił te wersje Legends of the Zone, to wtedy te wersje Enhanced by były za darmo. Dla mnie jak masz stalkery od lat to nie ma sensu tego brać bo byle jakimi modami dopakujesz je graficznie lepiej. A jak już musisz w nie pograć to masz dwie opcje kupić albo 🏴☠️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano Wtorek o 19:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:33 Pograć nie muszę skoro twierdzisz, że modami (byle jakimi ?!?) DOPAKUJĘ Cień Czernobyla lepiej 🤔 podrzuć coś - propozycje jakichś modów - aby CC wyglądało jak Lost Alpha lub chociaż jak True Stalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Wtorek o 19:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:49 @mirzal o kurde masz wymagania "jak True Stalker" ☺️ No nie wiem, może ten np? Tylko czy grać w tą wersję co jest teraz, czy czekać na wersję 2.0, ostatnie posty są filmiki jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano Czwartek o 20:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:54 no przymierzałem sie do tego moda bo mam go ściągniętego w 2023r. ale chyba jeszcze nie grałem ... no i screen-y wyglądają zachęcająco - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi