malakas Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Net Limiter 3.0 Pytanie... Czy jest ktoś na forum co korzysta z tego programiku i zna jego opcje..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja korzystam z podobnego cFosSpeed i bardzo go polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Jest jeszcze inna opcja i może rozumowanie jest całkowicie błędne...i nie chodzi o limiter. Mamy dwa PC ....układ wygląda tak.: linia , ruter , switch połączony kablem Lan do rutera, kable LAN do obydwu pc Pytanie jak ograniczyć drugi komputer...gdy tamten pobiera, lub gra w sieci - mnie muli.. Pytania... Co należy zrobić, by drugi PC nie blokował tak bardzo sieci..? Czy wystarczy ograniczyć limiterem ..exe programu sieciowego i to wystarczy.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Znam dwa rozwiązanie: Pierwsze dość prosta to zainstalować na 2 kompach program cFosSpeed i tam jest funkcja zarządzanie pasmem lan'u. Druga metoda to dzielenie na routerze.Nie napisałeś jaki masz router ale można zobaczyć czy ma opcji związane z zarządzaniem pasmem lub QoS. Można też zainstalować na nim OpenWRT ale bez znajomość Linuxa jest ciężko. Ja w domu mam dużo większą sieć i korzystam z metody mieszanej ale u Ciebie nie będzie ona konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Trochę zaniedbałem temat bo czasu nie było... Ruter to pakietowy dodatek do abonamentu...BAUDTEC Annex A (PSTN)...bardzo żałuję ,że go wziąłem bo poskąpiłem parę złotych na lepszy...ten był za free.. ;) Poszukam w opcjach rutera tych opcji związanych z zarządzaniem pasmem lub QoS, tylko nie wiem czy można dzielić jeżeli ruter ma tylko jedno wyjście LAN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Jak urządzanie mają inne ip to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi