VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Witam wszystkich Mam 3 problemy z grą. W zasadzie na jeden znalazłem temat z rozwiązaniem (brak przejścia między barem, a magazynami), lecz ciężko znaleźć rozwiązania do reszty: 1. Nie mogę porozmawiać z Kablem w barze, bo od razu wyrzuca mi bugtrapa (screen wraz z fatal errorem niżej). Z tego, co widzę brakuje jedynie jakiejś tekstury. 2. Nagle w grze zniknął interfejs, a plecak i mapa otwierają się tylko na sekundę (drugi screen) - prawdopodobnie zniknął podczas przechodzenia między lokacjami, chociaż pewien nie jestem, bo ja jedynie staram się usunąć błędy, a gra kto inny. :D Będę wdzięczny za pomoc. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'ui_arhara_osvedomitel' Wersja gry 1.0006, Solyanka 03.09.2010 ze spolszczeniem RC3 i Fixem dla monitorów panoramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Brakuje ci textury zaraz ci ja upnę To ze ci znikną plecak i interfejs to norma CZYTAĆ NIE UMIESZ miałeś napisane ze PDA szwankuje musisz się dostać do baru bez nawigacji i dać do naprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Co do 2-ego błędu musisz iść do technika w Barze żeby naprawił PDA- to takie zadanie w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Z tego, co widzę brakuje jedynie jakiejś tekstury. Tak brakuje tekstury.Możesz spróbować... ... wejść jeszcze raz do Baru ...poszukać tej tekstury w swoim pobranym gamedata i zamienić...mogło coś nie przejść dobrze ...wrzuć teksturę od @Kpuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 A który to technik, bo doszedłem do baru i nikt nie jest skory do naprawy PDA. Gra mój ojciec i najwyraźniej nie zawsze przeczyta wszystkie pojawiające się komunikaty, ja jedynie widzę grę bez interfejsu, więc uznałem, że to jeden z wielu bugów (z których z resztą silnik STALKER'a jak i sama Solyanka słyną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Chudy zajmuje się naprawą albo ten drugi, przejścia na zaplecze pilnuje Garik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Wersja gry 1.0006, Solyanka 03.09.2010 ze spolszczeniem RC3 Panowie ....tutaj dwa podstawowe błędy... 1...patch 1.006 nie za bardzo jest do Soljanki...należało zrobić adaptację , lub degradować patch 2...spolszczenie RC3..nie jest do wersji z Dopełnieniem i patcha 3.09 ...3.09 to patch nie wersja gry. W temacie problemy techniczne na górze instrukcja instalacji polecam lekturę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Podałem jedynie ostatni patch jaki zainstalowałem, to jest pełna wersja: 1.STALKER Cień Czarnobyla 1.0006 2.Narodnaya Soljanka 19.04.2010 3.Aktualizacja 14.08.2010 4.Patch 20.08.2010 5.Patch 25.08.2010 6.Patch 31.08.2010 7.Patch 03.09.2010 8.Spolszczenie RC 3 9.Fix dla panoramicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Przeszukałem SN i nie mam takiej tektury ? (przeszukałem tez inne mody) Dziwne , Możesz jakiś plik x.dds skopiować nazwać go,,ui_arhara_osvedomitel,, najwyżej postać albo ten obiekt będzie dziwnie wyglądał ale problem nie powinien się powtórzyć (możne tez być problem z wielkością tekstury) spróbować warto :D Klik masz solucie przepuść przez translator edit: Zainstaluj moda na grze z patchem 1.0004 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Chudy zajmuje się naprawą albo ten drugi, przejścia na zaplecze pilnuje Garik Dzięki za wyjaśnienie. Nie wiedziałem, że można przejść na zaplecze baru. Zainstaluj moda na grze z patchem 1.0004 Chyba będę musiał robić downgrade jak tak, bo u mnie podstawowa wersja jest już 1.0006. Mam tylko nadzieję, że STALKER 2 będzie mieć lepszy silnik, bo to co czasami wyczynia ta gra po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Podałem jedynie ostatni patch jaki zainstalowałem, to jest pełna wersja: Gdzie pobrałeś spolszczenie.?..zobacz na ekranie startowym w lewym dolnym rogu powinna być wersja spolszczenia...napisz co widać. Patche są OK, ale wersja podstawki niedobra. Masz nową wersje gry z Dopełnieniem...spolszczenie powinno być co najmniej 13.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Gdzie pobrałeś spolszczenie.?..zobacz na ekranie startowym w lewym dolnym rogu powinna być wersja spolszczenia...napisz co widać. Patche są OK, ale wersja podstawki niedobra. Masz nową wersje gry z Dopełnieniem...spolszczenie powinno być co najmniej 13.01 Spolszczenie pobrałem z tego forum jeśli dobrze pamiętam, chciałem ze stalker.pl, ale usunęli, więc przeszedłem na to forum. Swoją drogą, czy muszę instalować wszystko na nowo, czy wystarczy jak wytnę gamedata, zrobię downgrade i wkleję z powrotem? Screen ekranu tytułowego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ja bym zrobił tak: - wywalił całą grę , sejwy raczej zostaw - załatwił podstawkę w wersji polskiej 1.0004 lub przynajmniej downgrade z 1.0006 - założył wszystko od nowa( mod , dopełnienie, oba patche, najnowsze spolszczenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ja bym zrobił tak: - wywalił całą grę , sejwy raczej zostaw - załatwił podstawkę w wersji polskiej 1.0004 lub przynajmniej downgrade z 1.0006 - założył wszystko od nowa( mod , dopełnienie, oba patche, najnowsze spolszczenie) Save'y z 1.0006 będą działać w 1.0004? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Save'y z 1.0006 będą działać w 1.0004? Tego nie wiem, ale jak mi podasz jakie masz mniej więcej zadania w PDA, to mogę poszukać sejwa z podobnego momentu w grze i gdzieś wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Tego nie wiem, ale jak mi podasz jakie masz mniej więcej zadania w PDA, to mogę poszukać sejwa z podobnego momentu w grze i gdzieś wrzucić. Wyłącz Mózgozwęglacz Zdobądź Bulldoga 6 Znaleźć PDA wojskowego Spotkać się z przewodnikiem Przekazać Sidorowi artefakt Zabij Striełoka (dla formalności) Pod TABem mam zadanie: Dotrzyj do anten Właśnie mi się przypomniało, że wkleiłem też craka bo szlag mnie trafiał, jak bez płyty nie chciała ruszać gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Patrz na PW, to sejw zaraz sprzed wejścia do X10 (Mózgozwęglacz). W PDA mam trochę zadań pobocznych do wykonania, ale wiem że wszystkie da się zaliczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Patrz na PW, to sejw zaraz sprzed wejścia do X10 (Mózgozwęglacz). W PDA mam trochę zadań pobocznych do wykonania, ale wiem że wszystkie da się zaliczyć. http://www.przeklej.pl/plik/savedgames-rar-00285ec1p1dc Ok dzięki wielkie Edit: Jeszcze jedno - właśnie znalazłem w folderze z plikami Solyanki adaptacje dla patcha 1.0006, więc musiałem go zainstalować. Teraz pytanie: Jak zrobić downgrade? :D Właśnie instaluje na nowo Soljanke, więc mogę podać jak i co instalowałem/instaluję: 1.STALKER Cień Czarnobyla 1.006 2.Narodnaya Soljanka 19.04.2010 3.Aktualizacja 14.08.2010 4.Patch 20.08.2010 5.Patch 03.09.2010 (zawiera w sobie minipatcha 23.08.10, 25.08.10 i 31.08.10) 6.Spolszczenie RC 3 7.Podmiana xrGame.dll w katalogiu bin 8.Adaptacja dla patcha 1.006 9.Jako nowość doinstaluję oficjalny HUD polonizacji stalkerteam.pl z 01.01.11 Wszystko prócz polonizacji i HUDa ściągnięte z forum stalker.pl (nie żebym robił reklamę, ale akurat tam pierwszy raz zobaczyłem Soljanke i ściągnąłem wszystko). Na razie dodatkowo instaluję czystą Soljankę w osobnym folderze i poszukam czy da radę zrobić downgrade w jakiś sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 downgrad wersji gry http://www.stalkerteam.pl/topic/1010-dezaktualizacja-downgrad-wersji-gry/page__p__8633__hl__downgrade__fromsearch__1#entry8633 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Patrz na PW, to sejw zaraz sprzed wejścia do X10 (Mózgozwęglacz). W PDA mam trochę zadań pobocznych do wykonania, ale wiem że wszystkie da się zaliczyć. http://www.przeklej.pl/plik/savedgames-rar-00285ec1p1dc Możesz mi jeszcze tylko powiedzieć, czy miałeś pistolet wyglądający jak wygrawerowany desert eagle z lunetą i ewentualnie czy pamiętasz komu oddałeś lub sprzedałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Pobierz najnowsze spolszczenie 13.01.2011.. Zainstaluj wg tego: . Ja grałem jeszcze na dodatku na 500kg, przejście z Radaru na Magazyny Wojskowe możesz kupić u Kabla w Barze,pistolet Freemana powinien być w schowku w Barze, do wykonania 3 zadań pobocznych będzie trzeba użyć spawnera bo mi śmieciarz gwizdnął kwestowe rzeczy- dekoder Krugłowa z X16 to bedzie decoder1 PDA Lubera to und_pda Dokumenty dla Sacharowa prawdopodobnie quest_case_05 ( z tym nie jestem pewien- może być inny numer dla tego przedmiotu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanHellsing Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Pobierz najnowsze spolszczenie 13.01.2011.. Zainstaluj wg tego: http://www.stalkerteam.pl/topic/372-szczegolowa-instrukcja-instalacji-moda-narodnaja-soljanka/ . Ja grałem jeszcze na dodatku na 500kg, przejście z Radaru na Magazyny Wojskowe możesz kupić u Kabla w Barze,pistolet Freemana powinien być w schowku w Barze, do wykonania 3 zadań pobocznych będzie trzeba użyć spawnera bo mi śmieciarz gwizdnął kwestowe rzeczy- http://www.stalkerteam.pl/topic/569-lista-przedmiotow-w-soyance/page__pid__20512#entry20512 dekoder Krugłowa z X16 to bedzie decoder1 PDA Lubera to und_pda Dokumenty dla Sacharowa prawdopodobnie quest_case_05 ( z tym nie jestem pewien- może być inny numer dla tego przedmiotu) Ok obadam wszystko, dzięki wielkie. Spolszczenie mam 20.01.2011. Właśnie szukałem tego moda zwiększającego udźwig, może być normalny czy są jakieś przystosowane do Soljanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Chyba zniknęła ta łatka z pobieralni,tu jest instrukcja ale jeśli nie chcesz nie musisz zwiększać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi