Jump to content

Kilka błędów

Recommended Posts

Opiszę tu kilka problemów z którymi się na razie spotkałem , nie że bym miał jakiś kłopot tylko jestem ciekaw czy inni też tak mają :D

1. Kiepsko działa mi śpiwór , o której bym się nie położył i jaką opcję snu wybrał zawsze budzę się o 12 w nocy następnego dnia trochę głodny :) , na razie przestałem korzystać ze śpiwora

2. Na minimapce w hudzie nie widać białych kropek oznaczających zwłoki , trochę uciążliwe , w innych modach pomagało założenie nowej gry , nie mam na to czasu , może tu tak ma być. W jedynce na pewno kropki były . Tak samo nie widać na minimapie wrogów , natomiast przyjaciele i neutralni jak najbardziej

3. Miałem na razie dwa niegroźne wyloty na pulpit , obydwa w tym samym miejscu.

Expression	: I != levels().end()
Function	  : GameGraph::CHeader::level
File		  : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
Line		  : 171
Description   : there is no specified level in the game graph : 102

Expression	: I != levels().end()
Function	  : GameGraph::CHeader::level
File		  : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
Line		  : 171
Description   : there is no specified level in the game graph : 103

Wylot miał miejsce za każdym razem na stadionie w Prypeci podczas rozmowy z Felczerem a raczej nie tyle rozmowy co przedłużającego się z nim handlowania.Gdy za długo gmerałem w plecaku zastanawiając się co sprzedać a co zostawić , witałem się z pulpitem.Gra bez problemu wczytuje się od sejwa i żadnych innych problemów nie ma.W każdym razie bezpieczniej przed rozmową z Felczerem zrobić sobie zapis .

Zauważyłem braki na mapie, o których mówi Kobal, raczej jest to celowe. Trzeba się przyjrzeć oznaczeniom w plikach, są wyzerowane wartości dla wrogów i zabitych...

.....config ui map_spots_relations.xml

Dodam, że kilkakrotnie straciłem fragmenty gry przez korzystanie z szybkiego zapisu...radzę więc z niego nie korzystać.

Jeśli chodzi o śpiwór, to na razie nie miałem czegos takiego jak zgłasza kobal - ale zwrócę na to uwagę. Wylotów zgłaszanych przez kobala też nie miałem - ale pewnie dlatego, że jeszcze tam nie dotarłem :D Jeśli chodzi o Jantar i pierwszą wizytę - żadnych problemów i wylotów na tej lokacji nie miałem.

Wszystkie ,czy tylko ..szybki zapis. U mnie również nie było żadnych problemów poza ..szybkim zapisem. Dialogi przejście wszystko na miejscu.

Przy pierwszej wizycie na Jantarze wszystkie sejwy , które zrobiłem na tym obszarze nie działały. Musiałem przejść tę lokację bez zapisywania. Agrael też o tym pisał :

http://www.stalkerteam.pl/topic/2026-problem-jantar/page__pid__21180#entry21180

U mnie poleciało kilka twardych sejwów podczas ratowania Ducha z niewoli najemników. Ostatni sejw wywalił na pulpit z pustym logiem i dwa wcześniejsze to samo. Na szczęście czwarty w tył działał. Ale o ile pamiętam takie rzeczy były już w TS1 i w czystym Zewie Monolitu. To był mój pierwszy na razie wylot TS2

A ja jak szedłem do Wasiliewa to w pewnym momencie zerwał się wiatr taki jak atakuje kontroler. Mam to cały czas niezmiernie to denerwuje wie ktoś jak to wyłączyć. A chyba był podobny błąd w NS ale nie pamiętam.

Bo tam się kręci jeden kontroler na dole w wąwozie :D

A ja jak szedłem do Wasiliewa to w pewnym momencie zerwał się wiatr taki jak atakuje kontroler. Mam to cały czas niezmiernie to denerwuje wie ktoś jak to wyłączyć. A chyba był podobny błąd w NS ale nie pamiętam.

Najpierw trzeba zlikwidować Kontrolera, a jeśli te szumy nie znikną , to robimy zapis gry i wczytujemy go.

• 1 year later...

Mam pytanie odnośnie mapy. U mnie nie pokazują się na niej oznaczenia zadań tzn. nic poza moją pozycją, wyjściami z obszaru i zleceniodawcą kwestów nie ma. Muszę wszystkiego szukać samodzielnie i trzeba przyznać, że to dość uciążliwe i czasochłonne. Czy jest jakiś sposób żeby naprawić ten błąd czy może tak już jest w TS 2, że oznaczeń takich w ogóle nie ma ??